لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۰۰

بریتانیا، فرانسه و آلمان خواستار انجام تحقیقات درباره سرنوشت «جمال خاشقجی» شدند


کنسولگری عربستان در استانبول
کنسولگری عربستان در استانبول

وزرای خارجه بریتانیا، فرانسه و آلمان در بیانیه مشترکی از دولت‌های عربستان سعودی و ترکیه خواستند برای مشخص شدن وضعیت «جمال خاشقجی»، روزنامه‌نگار منتقد عربستانی که مدتی است ناپدید شده، تحقیق قابل استنادی انجام گیرد.

به گزارش رویترز، وزرای خارجه این سه کشور از عربستان سعودی خواستند که «به شکل کامل و همراه با جزییات» درباره سرنوشت این روزنامه‌نگار پاسخ دهد. آن‌ها همچنین تاکید کردند که تحقیقات باید مشخص کند چه اتفاقی رخ داده و مسئولیت افرادی که در ناپدید شدن جمال خاشقجی دست داشته‌اند، مشخص شود.

پیش از این پرزیدنت ترامپ گفته بود در صورت اثبات قتل جمال خاشقجی از سوی دولت عربستان سعودی، این کشور «به سختی» تنبیه خواهد شد.

بیانیه وزرای خارجه سه کشور اروپایی در حالی صادر شد که پیش از این عربستان سعودی در واکنش به تهدید کشورهای مختلف درباره واکنش به قتل جمال خاشقجی، گفته بود هر گونه تهدیدی، با اقدام متقابل این کشور مواجه خواهد شد.

«لری کادلو»، مشاور اقتصادی کاخ سفید، گفت: «آمریکا در صورت لزوم مجازات‌های سختی علیه عربستان سعودی وضع خواهد کرد.» او اما به جزییات چنین اقدامی اشاره نکرد.

جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد سعودی، روز دوم اکتبر وارد کنسول‌گری عربستان سعودی در شهر استانبول شد، اما از آن پس ناپدید شده است. رسانه‌‌ها به نقل از مقام‌های ترکیه نوشتند آن‌ها اسنادی در اختیار دارند که نشان می‌دهد جمال خاشقجی در کنسول‌گری عربستان شکنجه و سپس کشته شده است.

ناپدید شدن جمال خاشقجی بر نشست اقتصادی «سرمایه‌گذاری آینده» که قرار است هفته آینده در عربستان سعودی برگزار شود، تاثیر گذاشته است. پیش از این مدیران برخی شرکت‌های بزرگ و رسانه‌های بین‌المللی گفته بودند که به دلیل ناپدید شدن جمال خاشقجی از حضور در این مراسم خودداری خواهند کرد.

«دارا خسروشاهی»، مدیرعامل شرکت اوبر، «جیمی دایموند»، رئیس بانک جی‌پی مورگان، «بیل فورد»، رئیس شرکت خودروسازی فورد، «باب بکیش»، مدیرعامل ویاکام واستیو کیس از بنیان‌گذاران شرکت ای‌اوال AOL از جمله افرادی هستند که گفته‌اند در این نشست حاضر نخواهند شد.

هم‌زمان رسانه‌هایی چون نیویورک تایمز، فایننشیال تایمز، سی‌‌ان‌‌ان و سی‌‌ان‌‌بی‌‌سی از حضور در این نشست انصراف دادند.

سرویس جهانی بی‌بی‌سی هم خبر داد که دولت‌های آمریکا و بریتانیا نیز مشغول بررسی تحریم این نشست هستند. پیش از این قرار بود «استیو منوچین»، وزیر دارایی آمریکا و لیام فاکس، وزیر تجارت بین‌الملل بریتانیا، در این نشست حاضر شوند.

هم‌زمان «مارکو روبیو»، سناتور جمهوری‌خواه، در گفت‌وگویی با شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان، گفت که تا زمان مشخص شدن بررسی‌ها درباره سرنوشت جمال خاشقجی، نه «استیو منوچین»، وزیر خزانه‌داری آمریکا و نه هیچ مقام دولتی آمریکا نباید به عربستان سعودی سفر کنند.

روبیو پیش از این گفته بود که سنا آماده «واکنش سریع و قاطع» علیه عربستان سعودی به دلیل ناپدید شدن و قتل احتمالی جمال خاشقجی است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG