لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۲۸

خانه سینما: مبنای حرکت ما صنفی است


خانه سینما: مبنای حرکت ما صنفی است
خانه سینما: مبنای حرکت ما صنفی است

نخستین نشست خبری هیات‌‌مدیره جدید خانه‌سینما یازدهم دی ماه با شرکت فرهاد توحیدی(رئیس و سخنگو)، امیر اثباتی (نایب‌رئیس) و ابراهیم مختاری(بازرس هیات‌مدیره خانه‌سینما) در محل خانه‌سینما برگزار شد.

فرهاد توحیدی رئیس هیئت مدیره خانه سینما در این نشست گفت: «باید بگویم كه یك اراده‌ای خارج از خانه‌سینما به‌دنبال تغییر هیات‌مدیره و ارائه‌ی یك تركیب جدید بود؛ اما در زمان رای‌گیری از بین ۲۷ صنف؛ ۲۵ صنف هم‌نظر بوده‌اند و كف رای‌های ماخوذ ۱۸ و سقف‌ رای‌ها ۲۵ بود و این امر نشان می‌دهد كه به نوعی لابی‌های خارج از سینما جواب نداده است.»

شورای عالی سینما

فرهاد توحیدی رئیس هیات‌مدیره خانه‌سینما در واکنش به برگزاری نخستین نشست شورای عالی سینما گفت: «برگزاری جلسه شورای عالی سینما بسیار اتفاق خوب و مباركی است و اینكه رئیس‌جمهور به این امر توجه دارند؛ بسیار عالی است اما به نظر من؛ این جلسه می‌توانست بسیار بهتر برگزار شود. این جلسه می‌توانست با افراد قوی‌تر و سرمایه‌های گران‌مایه‌ی سینما كه دو دهه است در سینما فعالیت می‌كنند؛ برگزار شود و می‌توانست وزن افراد حاضر سنگین‌تر از این باشد. اما امیدوارم باتوجه به برگزاری این جلسه مشكلات كمتر شود و مسائل بهبود یابد.»

خانه سینما به شورای عالی سینما دعوت نشد

توحیدی درباره حضور نیافتن نماینده‌ی خانه‌سینما در جلسه شورای عالی سینما گفت: «خانه‌سینما در جریان برگزاری این جلسه نبود و اینكه نماینده‌ای از این خانه در این جلسه حضور پیدا نكرده؛ باعث تاسف است. ما معتقدیم همه‌ی سینما؛ در خانه قرار دارد و اگر به این سرمایه بی‌توجهی شود، زیانش برای همه‌ی اهالی سینماست و شورای عالی نیز باید به خانه‌سینما توجه كند.»

اختلافات با شمقدری

فرهاد توحیدی درباره اختلافات موجود میان خانه سینما و جوادشمقدری، معاون سینمایی وزارت ارشاداسلامی گفت: «آنچه كه وجود دارد؛ اختلاف بین دو دیدگاه است. یك نگاه اصالت را به دولت و سینمای دولتی می‌دهد و نگاه دیگر این اصالت را به كمتر شدن دیوان‌سالاری و كوچك شدن بخش‌های دولتی می‌دهد.»

وی، تعامل با معاونت سینمایی را مهم دانست و گفت: قرار است ساعت صبح دوشنبه سیزدهم دی ماه جلسه‌ای را با معاونت سینمایی برگزار كنیم. دوره‌ی دوازدهم هیات‌مدیره خانه‌سینما به‌دنبال تعامل معاونت سینمایی همراه با نقد برنامه‌هاست و به‌دنبال آن هستیم تا زمینه‌های تفاهم شكل بگیرد.

توحیدی با اشاره به اهم برنامه‌های دو سال آینده خانه‌سینما گفت: تقویت و سامان‌دهی بنیه‌ی مالی خانه‌سینما با استفاده از كاهش مصرف، تامین منابع درآمدی جدید، اعطای نقش اقتصادی به صنوف، دریافت كمك از علاقمندان سینما، اسپانسرین و امكان بهره‌گیری مناسب از آن را بعنوان اولین برنامه مدنظر داریم.

توحیدی، اصلاح ساختار خانه‌سینما را جزو برنامه‌های مهم آینده برشمرد و گفت: پیگیری طرح تغییر ساختاری اساسنامه، پیگیری طرح حمایت از حقوق مادی و معنوی و پیگیری طرح قانون نظام سینمایی ازجمله برنامه‌های خانه‌سینما در حوزه اصلاح ساختار خانه‌سینما است.

وی، درباره دیدار شورای مركزی كانون كارگردانان با جواد شمقدری گفت: مطابق مصوبه هیات وزیران؛ خانه‌سینما باید دو نماینده در شورای پروانه ساخت داشته باشد كه یكی از آنها از كانون كارگردانان و دیگری یكی از تهیه‌كنندگان است. لذا باید این دو نماینده توسط خانه‌سینما معرفی شوند نه آنكه صنف زیرمجموعه؛ مستقیم نماینده‌ای را معرفی كند.

معاونت سینمایی بودجه خانه سینما را نمی دهد

توحیدی با اشاره به وضعیت بودجه خانه‌سینما گفت: امروز ما بیش از پانصد میلیون تومان بدهی داریم كه دویست میلیون از آن مربوط به جشن سینمای ایران است. از سال قبل سیصدو شش میلیون تومان پرداخت شده و براساس توافق‌نامه نیز باید معاونت سینمایی امسال هشتصد میلیون تومان پرداخت می‌كرد كه دویست و هفتادوپنج میلیون آن پرداخت شده است.

وی ادامه داد: این بدهی؛ ضربه‌ای را در بخش امنیت شغلی و بیمه اهالی سینما وارد می‌كند زیرا بخشی از این پانصد میلیون تومان مربوط به بیمه تكمیلی اعضای خانه‌سینماست. متاسفانه ما مجبور بودیم با هدف تجمیع بیمه اهالی سینما با رشته‌های دیگر قرارداد خود را با شركت بیمه‌گذار لغو كنیم و برای این فسخ بیمه نیز هشتاد میلیون تومان بپردازیم.

سخنگوی هیات‌مدیره خانه‌سینما درباره تشكیل صنف واحد تهیه‌كنندگان گفت: یكی از مواردی كه در گفتگو با شمقدری پیگیری خواهیم كرد؛ بحث صنف واحد تهیه‌كنندگان است. البته باید بگویم كه مشكل این صنف به پنج سال پیش باز می‌گردد و انشقاق به سمتی رفت كه سه صنف تهیه‌كنندگی هم‌عرض با هم شروع به فعالیت كردند و این اختلافات به حدی عمق پیدا كرد كه هیات‌مدیره و مدیرعامل ناچار شدند كه براساس یك تفاهم‌نامه و موافقت‌نامه؛ شورای عالی تهیه‌كنندگان با رای مجمع عمومی بعنوان نماینده تهیه‌كنندگان جایگزین اتحادیه تهیه‌كنندگان كند و یك ضرب‌العجل یك ساله نیز برای آن تهیه‌ كند.

تشکل دولتی تهیه کنندگان مورد تایید نیست

وی ادامه داد: لذا تا پایان سال جاری شورای عالی كه همچنان براساس رای مجمع نماینده تهیه‌كنندگان است؛ پیگیری تشكیل صنف واحد را برعهده خواهد داشت. اما درمورد صنفی كه با همكاری ارشاد درحال تشكیل است؛ باید بگویم كه باید دید در مرحله اجرا چنین صنفی می‌تواند همه طرف‌های درگیر را زیر یك چتر جمع كند یا خیر. آنچه كه مسلم است این است كه ما از تشكیل یك صنف واحد حمایت می‌كنیم اما همچنان شورای عالی را بعنوان عضو تهیه‌كننده در مجمع به رسمیت می‌شناسیم.

رای به ابقای عسگرپور بعنوان مدیرعامل خانه سینما

توحیدی در پاسخ به سوالی درباره علت انتخاب عسگرپور به مدیریت مجدد خانه‌سینما و اختلاف وی با جواد شمقدری گفت: همانگونه كه گفتم رایی كه به هیات‌مدیره داده شد به فرد نبود بلكه به برنامه بود. این رای در تاریخ خانه‌سینما بی‌نظیر بود. البته باعث تاسف است كه صنف تهیه‌كنندگان و كارگردانان نماینده‌ای در هیات‌مدیره ندارند. البته این امر نیز به‌دلیل مشكل شخصی نبود؛ بلكه اگر رای به كسی داده نشد؛ بدلیل نگاه و برنامه وی بوده است. در خانه‌سینما می‌توان با یك یا دو صنف لابی كرد؛ اما نمی‌توان با ۲۵ صنف لابی انجام شود. این رای‌گیری و انتخاب اعضا یك حركت خودجوش بوده است و همانطور كه دیدیم به طور مثال مریلا زارعی؛ رای بالایی در انتخابات آورد و نشان داد كه از دیدگاه اعضای انجمن بازیگران بسیار مهم است و باید فرد توانمندی از این انجمن در انتخابات انتخاب می‌شد.

توحیدی افزود: عسگرپور یك مدیر فرهنگی است كه در درون نظام تربیت شده و نظام برای تربیت آن هزینه زیادی كرده است. امروز اگر از خانه‌سینما برود در جای دیگری از آن استفاده می‌شود. انتخاب عسگرپور بسیار طبیعی بود و اگر فرد دیگری انتخاب می‌شد؛ باید تعجب می‌كردیم.

وی ادامه داد: مبنای حركت ما هرگز سیاسی نبوده و نیست اما اینكه گروهی كار صنفی را سیاسی می‌بینند؛ مشكل ما نیست.

دادگاه فرج الله سلحشور را به دلیل توهین محکوم کرد

فرهاد توحیدی در پاسخ به سوالی درباره حكم فرج‌الله سلحشور و شدت آن گفت: باید هم اینجا از قوه‌قضاییه بابت پیگیری این پرونده و صدور و رای تشكر كنم. برای ما جدا از كم و كیف میزان جرم؛ نفس حكم مهم است اینكه شرایط به گونه‌ای نباشد كه هر فردی بی‌مسئولیت سخن بگوید و به دیگران اتهام‌زنی كند. این حكم نشان داد كه اظهار نظر نابه‌جا و اتهام زنی به دیگران همیشه محكوم است.

پیگیری پرونده جعفر پناهی و محمد رسول اف

وی درباره پیگیری پرونده جعفر پناهی و محمد رسول‌اف گفت: ما معتقدیم صدور احكام این چنین سنگین باعث ناراحتی دلسوزان كشور و نظام می‌شود ضمن آنكه این حكم تاثیرات خوبی در جهان ندارد. به همین دلیل نامه‌ای را با امضای ۱۲ نفر از نامداران سینما امضا و به رئیس محترم قوه‌قضاییه ارسال كردیم و از ایشان تقاضای ملاقات كردیم همچنین با رئیس ستاد حقوق بشر دیدار كردیم. این دیدار بسیار فو‌ق‌العاده بود و ایشان روز بعد نیز با وكلای پناهی دیدار كردند و پرونده را مطالعه كردند.

وی ادامه داد: همچنین براساس اخباری كه شنیده‌ایم؛ معاونت سینمایی نیز در دیدار با رئیس‌جمهور خواستار مساعدت شدند. ما ضمن احترام به استقلال و رای قضات امیدواریم كه همه مصالح كشور درنظر گرفته شود و همه مسائل به سمتی برود كه رافت اسلامی درباره جعفر پناهی و محمد رسول‌اف انجام شود و ما این دو سینماگر را در آغوش سینما داشته باشیم.

XS
SM
MD
LG