لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۲۶

فیسبوک آیت الله خامنه ای؛ وسوسه پیوستن به جنگ نرم؟


روزنامه گاردین، چاپ بریتانیا، در مطلبی به قلم سعید کمالی دهقان به راه اندازی صفحه فیس بوک توسط آیت الله خامنه ای پرداخته است. در این مطلب آمده است:

شبکه های اجتماعی فیسبوک و توئیتر همچنان در ایران فیلتر هستند اما این مسئله باعث نشده میلیونها نفر از شهروندان ایرانی نتوانند از این شبکه ها استفاده کنند. در حالی که کاربران ایرانی برای ورود به شبکه های فیسبوک و توئیتر باید از فیلترشکن استفاده کنند، صفحه ای در فیسبوک ایجاد شده که گفته می شود متعلق به آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی است.

این خبر ابتدا از سوی توئیتر آیت الله خامنه ای اعلام شد که به نظر می رسد توسط دفتر وی اداره می شود. با گذشت چند روز از راه اندازی صفحه آیت الله خامنه ای در فیسبوک بیش از شانزده هزار نفر عضو آن شده اند و مورد توجه کاربران در داخل و خارج ایران قرار گرفته است. هر چند که هنوز وبسایت رسمی رهبر ایران، پیوستن آیت الله خامنه ای را به فیسبوک رسماً تأیید نکرده اما یکی از سایتهای خبری ایران "بازتاب" خبر داده که فیسبوک رهبر ایران از سوی دفتر وی اداره می شود.

از زمانی که مسئولان امنیتی ایران، شبکه های اجتماعی ماننده فیسبوک را "ابزار جنگ نرم دشمن" نامیده اند مدت زیادی نگذشته است. اما به نظر می رسد شمار زیاد کاربران ایرانی فیسبوک، مقامات این کشور را هم وسوسه کرده تا به عضویت این شبکه درآیند. با پیوستن آیت الله خامنه ای به این شبکه اجتماعی انتظار می رود مقامات دیگر جمهوری اسلامی هم آرام آرام عضو فیسبوک شوند.

یکی از تازه ترین پستهایی که بر روی صفحه آیت الله خامنه ای گذاشته شده، مربوط به سخنرانی وی درباره بهار عربی در خاورمیانه است: " شکی نیست که بر اساس حقایقی که خدای متعال تقدیر کرده است خاورمیانه جدید شکل خواهد گرفت. این خاورمیانه، خاورمیانه اسلامی خواهد بود."

از هنگامی که در چندین کشور عربی دموکراسی خواهان به خیابانها ریختند، رهبر جمهوری اسلامی آن را "بیداری اسلامی " نام نهاد و این انقلابها را با انقلاب اسلامی ایران مقایسه کرد.

در صفحه فیسبوک آیت الله خامنه ای همچنین تصاویری از وی در کنار آیت الله خمینی دیده می شود. در زیر این مطالب، موافقان و مخالفان رهبر ایران به ابراز نظر در مورد این صفحه پرداختند. یکی از منتقدان آیت الله خامنه ای نوشته: " چقدر خوبه که شما هم فیسبوک دارید و نظرات خودتون را اینجا با مخاطبان در میان می گذارید اما ای کاش همه می توانستند آزادانه نظراتشون رو ابراز کنند بدون اینکه تحت تعقیب قرار بگیرند."

ویکتوریا نولاند، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته که واشینگتن به دقت صفحه فیسبوک آیت الله خامنه ای را زیر نظر دارد. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه به شوخی گفت که مایل است بداند صفحه فیسبوک رهبر ایران چقدر عضو دارد.

برخی از کاربران فیسبوک هم با نوشتن نظراتشان در صفحه آیت الله خامنه ای، از وی خواسته اند تا فیلترینگ فیسبوک در ایران برداشته شود. عضویت رهبر ایران در شبکه های اجتماعی می تواند به چراغ سبزی از سوی دفتر آیت الله خامنه ای به فعالیتهای اینترنتی تعبیر شود.

در پی ناآرامیهای پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال ١٣٨٨ شبکه های اجتماعی نقش مهمی را در اطلاع رسانی وقایع آن دوران ایفا کردند. از این زمان بود که مقامات جمهوری اسلامی به شدت نسبت به فعالیتهای اینترنتی حساس شدند. در آخرین نمونه از مقابله با آنچه " جرائم اینترنتی" در ایران خوانده می شود، ستار بهشتی وبلاگنویس ایرانی بدلیل نوشتن مطالب انتقادی علیه مقامات جمهوری اسلامی بازداشت و در زندان بر اثر شکنجه جان سپرد.
XS
SM
MD
LG