لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۴۹

خالد پیرزاده در پی «تشنج و گرفتگی قلب» از زندان اوین به بیمارستان منتقل شد


خالد پیرزاده، در بیمارستان پس از آزادی از زندان
خالد پیرزاده، در بیمارستان پس از آزادی از زندان

یک نهاد حقوق بشری گزارش داد که خالد پیرزاده، زندانی سیاسی مشروطه‌خواه، در پی «وخامت حال» از زندان اوین به بیمارستان لقمان در تهران انتقال یافت.

یک منبع مطلع روز پنج‌شنبه ۲۵ آبان به مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران خبر داد که «روز سه‌شنبه ۲۳ آبان» خالد پیرزاده «در زندان اوین دچار تشنج و گرفتگی در ناحیه قلب شده و به بهداری زندان منتقل شد.»

به گفته این منبع آگاه، این زندانی سیاسی پس از انتقال به بیمارستان لقمان «در بخش مغز و اعصاب» بستری شده و کماکان در آن جا نگهداری می‌شود.

خالد پیرزاده، فعال سیاسی مشروطه‌خواه، بار دیگر ۲۸ شهریور و هم‌زمان با سالگرد اعتراضات سراسری پس از کشته شدن مهسا امینی، در اهواز و در حالی که قصد داشت برای سفری درمانی به ترکیه برود، بازداشت شد و به بند ۲۰۹ زندان اوین که به عنوان بازداشتگاه وزارت اطلاعات شناخته می‌شود منتقل شد. او سپس به بند شش این زندان انتقال یافت.

پیش از این یک منبع مطلع به صدای آمریکا گفته بود که خالد پیرزاده با محدودیت تماس با خانواده مواجه بوده است.

هنوز «از دلایل بازداشت و اتهامات» نسبت داده شده به خالد پیرزاده در این دور از بازداشت، اطلاعی در دست نیست.

منبع نزدیک به خالد پیرزاده به صدای آمریکا گفته بود، حال این فعال سیاسی حین بازداشت «جز دردی که در زانوی سمت چپ احساس می‌کرد و ضعفی که در راه رفتن داشت»، «نسبتا خوب بود» و «در حال مداوا بود.» به گفته او، یکی از علل اصلی خالد «برای سفر به ترکیه همین بود» و علاوه بر این، «قصد شرکت در مسابقات پرورش اندام پس از بهبودی را نیز داشت.»

خالد (کوشان) پیرزاده قهرمان سابق بدن‌سازی ایران، خرداد ۱۳۹۸ توسط نیروهای حکومتی بازداشت شد. او بهمن‌ همان سال در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست «محمد مقیسه»، به اتهام «اجتماع و تبانی» و «توهین به رهبری»، به هفت سال حبس تعزیری محکوم شد.

این ورزشکار که در سال ۲۰۱۸ (۱۳۹۹) در مسابقات «فدراسیون جهانی بدن‌سازی و تناسب‌اندام» سنگاپور، مقام سوم را کسب کرده بود، در طول دوران زندان بارها اعتصاب غذا کرد و در دی ۱۴۰۰ در اعتراض به وضعیتش پلک چشم خود را دوخت.

این زندانی سیاسی، بهمن ۱۴۰۱ در حالی که توانایی راه رفتن نداشت و وضعیت جسمانی‌اش به دلیل آسیب نخاعی ناشی از شکستگی مهره‌های کمر و همچنین اختلال اضطراب، وخیم گزارش شده بود، از زندان آزاد شده بود و پس از آن با برخورداری مداوم از خدمات درمانی بخش قابل توجهی از سلامت خود را به دست آورده بود.

علاوه بر نقض حق درمان زندانیان به طور عمومی در زندان‌های ایران، نهادهای حقوق بشری بارها گزارش داده‌اند که مقامات قضایی جمهوری اسلامی با محروم کردن برخی از زندانیان، به‌ویژه زندانیان سیاسی و عقیدتی، آنها را آزار می‌دهند.

وخامت حال خالد پیرزاده در زندان در حالی است که پیش از این برخی زندانیان در پی محرومیت از حق درمان در زندان‌های ایران جان باخته‌اند.

طناز کلاهچیان، حقوقدان، در پی جان باختن فرامرز جاویدزاد در زندان به صدای آمریکا گفته که هرچند اتهام او سیاسی نبود، اما یهودی بودن این زندانی باعث شد فشارها و سخت‌گیری‌ها بر او بیشتر شود.

پیشتر، گزارش‌هایی از افزایش نگرانی‌ها نسبت به سلامت فاطمه سپهری، فعال سیاسی مخالف جمهوری اسلامی که پس از جراحی قلب باز به زندان وکیل‌آباد مشهد منتقل شده، انتشار یافته است.

XS
SM
MD
LG