جمعی از کارگران «معدن سنگ آهن خواف» نسبت به وجود «قراردادهای موقت سهماهه» و نبود «امنیت شغلی» اعتراض کردند.
تعدادی از این کارگران پیمانکاری معدن سنگ آهن به خبرگزاری «ایلنا» گفتهاند که بستن قراردادهای «موقت سه ماهه» از سوی کارفرما در این واحد معدنی، باعث شده تا امنیت شغلی آنها با «تهدید» مواجه شود.
کارگران معترض معدن سنگ خواف اعلام کردهاند که در چنین وضعیتی، هر سه ماه که کارفرما اراده کند، «میتواند عذر ما را بخواهد»، درحالیکه بسیاری از کارگران «بیش از ده سال سابقه کار دارند.»
معدن سنگ آهن خواف، بخشی از «مجتمع سنگ آهن سنگان» در استان خراسان رضوی و شرق ایران قرار دارد و براساس برآورد بسیاری از کارشناسان، یکی از بزرگترین ذخایر سنگ آهن خاورمیانه محسوب میشود.
این معدن از سال ۵۰ تا ۵۷ توسط شرکت «ایران باریت» مورد بهرهبرداری قرار میگرفت که پس از مدتی تعطیلی و از ابتدای دهه ۶۰ خورشیدی به سرمایهگذارانی همچون اپال پارسیان، مجتمع فولاد مبارکه (فولاد سنگان)، شرکت مجتمع صنایع و معدن احیاء سپاهان، مجتمع فولاد خراسان، فولاد شرق کاوه، شرکت صنعتی و معدنی توسعه ملی با سهامدارانی دولتی و نظامی واگذار شد.
به گفته این کارگران معترض، در معادن خواف «چندین پیمانکار» طرف قرارداد با شرکت اصلی فعالیت دارند که بعد از اتمام قرارداد خود «بدون تسویه حساب با کارگران» تغییر کرده یا به معادن دیگر منتقل میشوند.
آنها با بیان اینکه «کارگران زیادی» در معادن سنگ آهن خواف مشغول کارند، گفتهاند: کارگرانی که تحت مسئولیت پیمانکار مشغول کارند، خواستار «حذف پیمانکار و تامین امنیت شغلی» خود هستند.
«قراردادهای کوتاه مدت» در قانون کار جمهوری اسلامی به رسمیت شناخته شدهاند و در نبود اتحادیههای کارگری، دست کارفرما را برای اخراج و پایمال کردن حقوق کارگران بازمیگذارد.
به گفته بسیاری از کارگران و فعالان این حوزه، «سهماهه کردن قراردادها»، سیاست برخی کارفرمایان است تا «بدون دردسر» در ادارات کار زیر نظر دولت جمهوری اسلامی و یا مراجع حل اختلاف و حتی نهادهای قضایی حکومت ایران بتوانند حق و حقوق کارگران را ضایع کنند.