همزمان با مذاکراتی که مقامات نظامی آمريکا و روسيه در باره سوريه تدارک دیدهاند، جان کری، وزير خارجه آمريکا نيز در همين ارتباط با چند تن از همتايان خود در لندن گفت و گو کرد.
در پی تصميم مسکو برای کمک نظامی به دولت سوريه، جان کری، وزير خارجه آمريکا گفت که رئیس جمهوری آمریکا معتقد است در حاليکه متحدان آمريکا در حال ارزيابی گامهای بعدی در سوريه هستند، مذاکره با روسيه نيز اقدام مهمی ست.
آقای کری که در لندن با وزرای خارجه بریتانیا و امارات گفت و گو کرد، گفت که دستیابی به راه حل سیاسی در سوریه با روی کار ماندن بشار اسد ممکن نیست.
آقای کری گفت: "البته که هدف ما هنوز هم نابودی داعش و تثبيت وضعيت سياسی سوريه است، هدفی که با روی کار بودن اسد غير قابل دستيابی ست. ولی در حال بررسی هستيم تا بتوانيم با هم به زمينه مشترکی برسيم. پر واضح است که اگر بخواهيم [بحران سوريه] را از طريق سياسی رفع کنيم، که هميشه گفتهايم بهترين راه ممکن برای حل مسئلۀ سوريه است، بايد با مردم صحبت کنيم و يک راه حل بينابينی پيدا کنيم."
وزیر خارجه آمریکا همچنین معتقد است که پياده کردن نيروی نظامی روسیه در خاک سوريه وضعيت این کشور را پيچيده تر خواهد کرد، چرا که به اعتقاد او، بشار اسد، به خاطر سرکوب شديد مردم خود در طولانی مدت جايی در آينده سوريه نخواهد داشت.
از سوی دیگر، وزير خارجه امارات متحده عربی نیز پس از گفت و گو با جان کری، با اشاره به موج اخير مهاجرت مردم سوريه از کشورشان از حضور يکصد هزار سوری در امارات خبر داد. عبدالله بن زايد آل نهيان، وزير خارجه امارات متحدۀ عربی گفت: "اگر بخواهيم با حل مسئلۀ اصلی، بحران سوريه را برطرف کنيم، بايد همۀ طرفها در سوريه با يکديگر به توافق سياسی برسند، ارتش و نيروهای اطلاعاتی سوريه از برخورد با شهروندان سوری دست بردارند و همه با هم در مقابل داعش بايستند. غير از اين، در وضعيت کنونی نمیتوان تغييری بوجود آورد.
در همين حال، اشتون کارتر، وزير دفاع آمريکا نيز برای نخستين بار از زمانی که عهده دار اين مسئوليت بوده با همتای روس خود گفت و گو کرده و دو طرف توافق کرده اند مراقب باشند که ميان نيروهای دو کشور در سوريه اشتباه يا اصطکاکی رخ ندهد. در حال حاضر جنگندههای آمریکایی مواضع داعش را در سوریه بمباران میکنند و نیروهای نظامی روس هم برای حمایت از بشار اسد وارد سوریه شدهاند.
وزیر خارجه آمریکا پس از دیدار با فیلیپ هموند، وزیر خارجه بریتانیا نیز از ایران و روسیه خواست تا به برگزاری مذاکرات برای حل بحران سوریه کمک کنند.
جان کری اگر چه همچون گذشته به کناره گیری اسد از قدرت اشاره کرد اما گفت که نیازی نیست اسد بلافاصله پس از مذاکرات کناره گیری کند. در مقابل، وزیر خارجه آمریکا اظهار امیدواری کرد که روسیه یا ایران بتوانند بشار اسد را پای میز مذاکره بیاورند.
در پی حل مساله هستهای ایران با دستیابی توافق وین، قدرتهای جهانی اظهار امیدواری کردند که ایران در حل بحرانهای منطقهای نیز نقش مثبت ایفا کند.
پررنگ شدن حضور نظامیان روس در سوریه برای حمایت از اسد نیز نقش این کشور را تصمیم گیری برای آینده سوریه برجستهتر کرد.