پس از وقوع حادثه واژگونی اتوبوس حامل دانشآموزان دبیرستان فرزانگان کرمان در شامگاه ۱۸ بهمن، مدیر آموزش و پرورش ناحیه دو کرمان، چهارشنبه ۲۴ بهمن، از سمت خود استعفا کرد.
به گزارش خبرگزاری حکومتی ایسنا، رضا رضایی، مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان، با اعلام این خبر، وعده داد که حقوق دانشآموزان آسیبدیده از طریق مراجع قانونی با جدیت پیگیری خواهد شد.
این مقام حکومتی، استعفای مدیر آموزش و پرورش ناحیه دو کرمان را «داوطلبانه» توصیف کرده و آن را ناشی از «قصور و تخلف احتمالی» کارکنان تحت مدیریت او دانست.
رضایی همچنین از معرفی مدیر مدرسه، سرپرست اردو و کارشناس مسئول اردوهای آموزش و پرورش ناحیه دو کرمان به هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری خبر داد تا ابعاد مختلف این حادثه بررسی شود.
پرونده واژگونی اتوبوس حامل دانشآموزان کرمانی در محور شهداد و کرمان، که منجر به جانباختن ۶ نفر و مصدومیت ۳۵ نفر شد، در دادستانی ماهان در حال بررسی است و تاکنون چندین مقام مسئول برای توضیحات احضار شدهاند.
این حادثه که در مسیر بازگشت دانشآموزان پایه دوازدهم مدرسه فرزانگان کرمان از یک اردوی علمی و گردشگری در ۱۸ بهمن رخ داد، به دلیل «نقص فنی مستمر اتوبوس» و «عدم رعایت پروتکلهای اردویی» تحت پیگرد مراجع قضایی قرار گرفته است.
پیش از این، سینا بنیاسد، دادستان عمومی و انقلاب ماهان، اعلام کرده بود که راننده اتوبوس و مدیرعامل شرکت حملونقل از روز بعد از حادثه تاکنون در بازداشت به سر میبرند و مدیر مدرسه نیز تحت نظارت قضایی قرار دارد.
همچنین طبق بررسیهای انجامشده، آییننامه اجرایی اردوهای دانشآموزی بهطور کامل و دقیق از سوی مدرسه و آموزشوپرورش رعایت نشده است.
مدرسه موظف بود با یک شرکت حملونقل معتبر قرارداد منعقد کند، اما مسئولان مدرسه فرزانگان کرمان بهصورت شخصی با رانندگان توافق کردهاند و شرکت حملونقل نیز بدون بررسی، صورتوضعیت را صرفاً بر اساس اظهارات رانندگان تنظیم کرده است.
برهمین اساس مدیرکل آموزش و پرورش استان، مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان، مدیرکل راه و شهرسازی استان و رئیس آموزش و پرورش ناحیه دو کرمان برای ادای توضیحات به دادستانی احضار شدهاند.
پیش از این نیز دادستان ماهان اعلام کرده بود که دفتر شرکت حملونقل مربوطه با دستور قضایی پلمب شده و کد فعالیت آن نیز غیرفعال شده است.
پیشتر گزارش شده بود که بررسیهای پلیس راه نشان داده که یکی از چرخهای عقب اتوبوس از ابتدا فاقد سیستم ترمز بوده است.
همچنین، فرسودگی ناوگان حملونقل در این حادثه تأثیرگذار بوده و اتوبوس مورد نظر از نوع ولوو ب.۱۲ مدل ۱۳۸۲ بوده است.