لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۲۳

چرا دولت افغانستان توان حفاظت از کابل را ندارد؟


بعد از انفجار روز چهارشنبه در کابل
بعد از انفجار روز چهارشنبه در کابل

انفجار مهیب روز چهارشنبه در منطقه به شدت امنیتی دیپلماتیک در کابل ۹۰ نفر را کشت و ۴۰۰ نفر را مجروح کرد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس مروری کرده است بر برخی جوانب این حمله:

به دنبال جواب

محققان به دنبال فهم چگونگی عملکرد مهاجمان در انتقال یک تانکر پر از مواد منفجره به داخل منطقه به شدت کنترل شده و امنیتی کابل هستند. منطقه وزیر اکبرخان محل استقرار بیشتر سفارتخانه های خارجی و چندین موسسه عمده دولتی از جمله کاخ ریاست جمهوری است.

ژنرال میرزا محمد یارمند معاون سابق وزارت کشور افغانستان به آسوشیتدپرس گفت: «هیچکس فکرش را هم نمی کرد که این اتفاق در وزیر اکبرخان بیفتد. من این را یک خطای امنیتی و اطلاعاتی نام می گذارم.»

پرسش ها درباره توانایی حفاظت از پایتخت افغانستان

بمب گذاری اخیر پرسش هایی جدی درباره توانایی دولت افغانستان در تامین مراتب اولیه امنیت را پیش می آورد. گروه های مسلح از زمان خروج نیروهای ناتو از افغانستان در سال ۲۰۱۴ در موضع تهاجمی قرار داشته اند.

نیمه اول سال ۲۰۱۷ برای افراط گرایانی که در پایتخت افغانستان حمله ترتیب داده اند موفقیت آمیز بوده است.

ادعای مسئولیت حملات

تا شبانگاه کابل هیچکس مسئولیت حمله را برعهده نگرفت. اخیرا مسئولیت بسیاری از حملات عمده از این دست را یا طالبان و یا گروه های محلی متصل به داعش برعهده گرفته اند.

طالبان بیش از یک دهه است که پس از سقوط از قدرت علیه حاکمیت در کابل می جنگد و داعش در چند سال اخیر و عمدتا از اعضای جداشده از طالبان تشکیل شده است. داعش و طالبان بر سر به دست گرفتن قدرت در بخش هایی از افغانستان با هم در جنگ اند و در عین حال دولت را هدف قرار می دهند.

یارمند گفت گمان نمی کند که طالبان حمله اخیر کابل را انجام داده باشد. معاون سابق وزارت کشور نیز مانند بسیاری دیگر از مقامات دولتی افغانستان معتقد است که سازمان های اطلاعاتی و امنیتی پاکستان مسئول این حمله بوده اند. پاکستان این اتهام را رد می کند.

تلاش در دیپلماسی

تاکنون چنین چشم اندازی نیست. تلاش هایی برای مذاکرات صلح میان دولت افغانستان و طالبان درگرفته اما همگی به شکست رسیده است. تازه ترین تلاشی که به ابتکار پاکستان انجام شد نیز سقوط کرد و بی اعتمادی و خصومت بیشتر میان کابل و اسلام آباد را موجب شد.

آسوشیتدپرس می گوید مادامی که طالبان و دیگر گروه های شورشی توانایی نفوذ به عمق امن ترین مناطق کابل را داشته باشند، احتمال مذاکره کاهش می یابد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG