کمیته حمایت از روزنامهنگاران در آخرین گزارش خود، خطرات و محدودیتهایی که روزنامهنگاران را در سرتاسر جهان تهدید میکند، برشمرد.
بر اساس گزارش کمیته حمایت از روزنامه نگاران، خبرنگارانی که در یکی از ده کشور مانند چین، عربستان سعودی، ایران و کره شمالی به این حرفه مشغول هستند، ممکن است زندان در انتظارشان باشد.
چین با ۴۴ روزنامهنگار در زندان در بالای فهرستی قرار دارد که این سازمان منتشر کرده است، همچنین بنا بر این گزارش ایران با بازداشتهای گسترده، خبرنگاران را مرعوب و ساکت میکند یا موجب خروج آنها از کشور میشود.
گزارش شده که در حال حاضر بیش از ۲۰۰ روزنامهنگار در سراسر جهان زندانی هستند. کورتنی راچ از کمیته حمایت روزنامهنگاران، دوران کنونی را دوران خطرناکی برای گزارشگری دانست.
او گفت: «برپایه آمار ما، سه سال گذشته خطرناکترین دوره برای روزنامه نگاران بوده است. تعداد روزنامهنگاران کشته شده و زندانی رکورد شکسته و حدود ۴۰۰ روزنامه نگار طی پنج سال گذشته مجبور شدند که کشورشان را ترک کنند.»
سانسور مطالب اینترنتی یکی از روش های جلوگیری از انتقاد است. در کره شمالی فقط نخبگان حزبی به اینترنت دسترسی دارند و در کوبا وبلاگنویسان باید برای انتشار مطالب خود به سفارتخانه یا هتلهایی که اینترنت در آن فیلتر نیست، بروند.
در چین، بیش از ۶۰۰ میلیون کاربر اینترنتی باید برای ارتباط با شبکههای اجتماعی و سایت های مخالف از دیوار بزرگ فیلتر عبور کنند. همچنین عربستان سعودی پس از رخدادهای بهار عربی، با اعمال تغییراتی در مقررات مطبوعات، راه را برای انتقاد از قوانین شریعت بست.
در کشورهای ذکر شده، رسانههای حکومتی تنها راه دسترسی به اطلاعات هستند.