جان بولتون سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل متحد در مطلبی که در نشریه نیویورک پست منتشر شد، نوشت: وقتی که موشک های توماهاک آمریکا در تلافی حمله شیمیایی وحشیانه رژیم سوریه به یک روستای تحت کنترل شورشیان، به پایگاه هوایی الشعیرات سوریه شلیک شد، مقامات پنتاگون تمام تلاششان را کردند که در این میان پرسنل نظامی روسیه که در نزدیکی بودند، آسیبی نرسد.
بولتون می گوید آنچه که کارشناسان اشاره ای به آن نکردند حضور واحدهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در پایگاه الشعیرات، مدتها قبل از مداخله روسیه در سوریه بود.
به نظر نویسنده مطلب، با در نظر گرفتن فعالیت های «تروریستی» دیرپای سپاه پاسداران علیه آمریکا و متحدانش این مسئله کمی طعنه آمیز است. در عین حال، واشنگتن در حال حاضر در حال بررسی این است که آیا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را یک «سازمان تروریستی خارجی» قلمداد بکند یا خیر. رونالد ریگان رئیس جمهوری فقید آمریکا کشور ایران را حامی تروریسم می دانست و در سال ۲۰۰۷ نیز جرج بوش رئیس جمهوری سابق سپاه قدس را در فهرست تروریسم خود گنجاند.
بولتون می گوید رژیم اسد بدون یاری نظامی و مالی تهران، سالها پیش سقوط کرده بود. همزمان با پشتیبانی اخیر نیروی هوایی روسیه، و مشاوره و فرماندهی سپاه پاسداران به واحدهای ارتش سوریه و نیروهای حزب الله لبنان اسد توانست وضعیت خود را ابقا کند.
سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل متحد در ادامه می گوید نیروهای سپاه پاسداران در عراق به نیروهای دولتی عراق و شبه نظامیان شیعه برای بازپس گیری مناطق تحت کنترل سنی ها، آموزش و مشاوره می دهند. تا پیش از آن که باراک اوباما نیروهای آمریکایی را در سال ۲۰۱۱ از عراق بیرون بکشد، مستشاران سپاه به شبه نظامیان شیعه برای کشتن نیروهای آمریکایی آموزش می دادند و علی رغم درخواست های فرماندهان آمریکایی از واشنگتن برای تلافی، این گروه در امان ماند.
امروز به گفته بولتون، مهمترین ماموریت سپاه حفظ برنامه های اتمی و موشکی ایران است. ایران نه تنها با استفاده از نواقص موجود در برجام، تعهدات خود را نقض کرده بلکه پیشرفت کره شمالی در برنامه های موشکی و اتمی به ایران اجازه می دهد تا مستقیما هرآنچه که لازم است را از پیونگ یانگ خریداری کند.
تصمیم درباره این دو مسئله مهم در دست آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران است که مستقیما به او گزارش می دهد.
بولتون می گوید تهدید اتمی از سوی کشورهای یاغی چون ایران بیشتر تهدید تروریستی است تا نظامی که هدفش ارعاب و یا در نهایت کشتن غیرنظامیان بیگناه در سراسر جهان است. ایران تهدید چشمگیر نظامی علیه آمریکا و یا دوستان و متحدانش نیست. هر آسیبی که زرادخانه اتمی تهران بویژه به نیروهای آمریکایی اعزامی به خاورمیانه داشته باشد، توانایی آمریکا در به راه انداختن حملات تلافی جویانه و بزرگ را از بین نمی برد.
* برگردان فارسی این مقاله تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.