جیل بایدن پس از بازدید از روستای ماسای در نزدیکی مرز با تانزانیا که تنها سه ساعت از نایروبی، پایتخت کنیا، فاصله دارد و دچار بدترین خشکسالی در هفت نسل گذشته شده گفت که ثروتمندترین کشور جهان نمیتواند به تنهایی از عهده حل این بحران برآید. بایدن پس از دیدار پنج روزه از کنیا و نامیبیا به این روستا سفر کرد.
او پس از بازدید ۹۰ دقیقهای خود از این روستا به خبرنگاران گفت: «ایالات متحده ۷۰ درصد پولی که به این منطقه میآید، تأمین میکند. اما ما نمیتوانیم تنها باشیم. نیاز داریم که کشورهای دیگر در این تلاش جهانی برای کمک به مردم این منطقه به ما بپیوندند.»
بایدن در لوسیتی مورد استقبال هزاران نفر از ساکنان جامعه عمدتاً ماسایی قرار گرفت که بسیاری از آنها از شعاع ۴۰ کیلومتری آمده بودند.
ایالات متحده برای سومین سال متمادی که خشکسالی شدید باعث گرسنگی بیسابقهای در شرق آفریقا شده است سهم عمده کمکهای بشردوستانه به این منطقه را ارائه کرده است.
دبیرکل سازمان ملل در امور کنیا به صدای آمریکا گفت که امسال ۶ میلیون نفر در آستانه گرسنگی شدید قرار دارند و این وضعیت به دلیل بحران تامین مواد غذایی ناشی از جنگ در اوکراین تشدید شده است.
برندا کاریوکی، رئیس بخش حمایت و ارتباطات برنامه جهانی غذا در نایروبی، به صدای آمریکا گفت که نیاز در سراسر منطقه شرق آفریقا بسیار زیاد است.
او به صدای آمریکا گفت: «ما تنها در سال ۲۰۲۳ به ۶.۵ میلیارد دلار برای ادامه تغذیه محتاجان نیاز داریم. برنامه جهانی غذا در نظر دارد به ۴۵ میلیون نفر رسیدگی کند. این وظیفه مهمی است و ما به تنهایی نمیتوانیم آن را انجام دهیم. بنابراین، ما به کمک کنندگان، شرکای خود، و دولتهایمان میگوییم که واقعاً گام بردارند و مطمئن شوند که هیچکس بدون غذا به رختخواب نمیرود.»
بانوی اول ایالات متحده، پس از ملاقات با کارکنان خدمات بهداشتی در روستای لوسیتی در شهرستان کاجیادو در کنیا به خبرنگاران گفت: «آنها درباره چگونگی تلف شدن دامهایشان صحبت کردند. بدیهی است که میتوانید ببینید خشکسالی در اینجا چقدر بد است. یک منبع آب در اینجا آب ۱۲ روستا را تامین میکند و هر روستا تقریباً هزار تا ۱۲۰۰ نفر جمعیت دارد.