«یاسمین مقبلی» نخستین فضانورد آمریکایی ایرانیتباری است که پس از سپری کردن موفقیت آمیز دوره های دوساله سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا «ناسا» به عضویت رسمی این سازمان پذیرفته شده است.
او که ۳۶ ساله است، یکی از متقاضیانی بود که از میان بیش از ۱۸ هزار داوطلب برگزیده شد تا با شرکت در دوره های آموزشی ناسا، برای سفرهای فضایی آینده آماده شود.
خبرگزاری فرانسه در گفتگویی با این فضانورد جوان ایرانی تبار، نظرات او را درباره این تجربه هیجان انگیز جویا شده است.
خانم مقبلی امیدوار است داستان زندگی و دستاوردهای او انگیزه ای برای سایر مهاجرینی باشد که ساکن آمریکا هستند.
او می گوید : «خیلی خوب است که همه بتوانند الهام بخش سایرین باشند. ولی واقعیت این است که شما با فردی که نقاط مشترک بیشتری دارید، راحتتر ارتباط برقرار میکنید. امیدوارم من نیز چنین تأثیرگذاری داشته باشم.»
یاسمین مقبلی و برادرش کاوه در آلمان متولد و در نیویورک بزرگ شده اند. والدین آنها که دانشجویان رشته معماری بودند، پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ایران را ترک کردند.
او در پانزده سالگی در یک اردوی پیشرفته فضایی شرکت کرد تا شاید روزی به آرزوی خود یعنی رسیدن به ستارهها جامعه عمل بپوشاند.
یاسمین مقبلی دانش آموخته رشته مهندسی هوا-فضا از دانشگاه «اِم آی تی» (به انگلیسی: MIT) است و مدرک کارشناسی ارشد خود در همین رشته را از مدرسه عالی نیروی دریایی آمریکا دریافت کرده است.
هرچند که والدین یاسمین در ابتدا از علاقه او به خلبانی و خبر پیوستنش به ارتش به دلیل تبار خاورمیانهای دخترشان نگران شدند، ولی به تصمیمش احترام گذاشتند.
خانم مقبلی چهار سال پس از حمله تروریستی یازدهم سپتامبر به سپاه تفنگداران نیروی دریایی آمریکا پیوست و به عنوان خلبان جنگی در مأموریت های مختلفی از جمله در افغانستان شرکت داشت.
او پس از تکمیل دوره های سخت و فشرده سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا، نقش مهمی در مأموریت های فضایی این سازمان خواهد داشت، برنامههای که ممکن است شامل سفر به کره ماه یا مارس (مریخ) باشد.
یاسمن مقبلی پس از اشاره خبرگزاری فرانسه به مشکلات سیاسی اخیر میان ایران و آمریکا، یادآور میشود که در ارتش و ناسا هرگز از بابت تبار ایرانی خود دچار هیچ مشکلی نشده و همواره مورد احترام سایرین بوده است.
خانم مقبلی یکی از دلایل علاقه خود به مأموریت های فضایی را همکاری با افرادی عنوان کرد که هدف مشترکی دارند و همین باعث همبستگی آنها می شود.
به گفته او همکاری فضانوردان روسی و آمریکایی در ایستگاه بین المللی فضایی، یکی از این نمونه های موفق است؛ نمونهای از دیپلماسی که در این دوره در حوزه های دیگر مشاهده نمیکنیم.