لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۱۲

اعتراف رئیس یاکوزا به تلاش برای فروش مواد هسته‌ای به جمهوری اسلامی


تاکِشی اِبیساوا، رئیس گروه مافیایی ژاپنی که به تلاش برای فروش مواد هسته‌ای به حکومت ایران اعتراف کرده است
تاکِشی اِبیساوا، رئیس گروه مافیایی ژاپنی که به تلاش برای فروش مواد هسته‌ای به حکومت ایران اعتراف کرده است

رئیس یک گروه تبهکار یاکوزای ژاپنی به اتهام توطئه حمل و نقل اورانیوم و پلوتونیوم برای استفاده احتمالی حکومت جمهوری اسلامی ایران از آن به منظور تولید جنگ‌افزار هسته‌ای اعتراف کرد.

تاکِشی اِبیساوا، ۶۰ ساله، روز چهارشنبه ١٩ دی در دادگاه فدرال منهتن، نیویورک، همچنین به اتهامات قاچاق اسلحه و مواد مخدر اعتراف کرد. حکم نهایی او، که می‌تواند از ۱۰ سال زندان تا حبس ابد باشد، قرار است ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ صادر شود.

به گفته دادستان‌ها، یک منبع مخفی اداره مبارزه با مواد مخدر ایالات متحده در سال‌های ١٣٩٩ و ۱۴۰۰ در پوشش یک نظامی ارشد ایرانی با اِبیساوا ارتباط برقرار کرد. این تبهکار یاکوزای ژاپنی در فروردین ۱۴۰۱ در نتیجه حمله ماموران اداره مبارزه با مواد مخدر در منهتن دستگیر شد.

اسناد دادگاه حاکی از آن است که اِبیساوا در سال ۱٣٩٩ به مامور مخفی اداره مبارزه با مواد مخدر گفته بود که به مقدار زیادی مواد هسته‌ای دسترسی دارد و قصد فروش آن را دارد. اِبیساوا برای اثبات ادعای خود، عکس‌هایی را به مامور مخفی مزبور ارسال می‌کند. او همچنین با ارسال مواد سنگی با شمارشگرهای گایگر مخصوص اندازه‌گیری تشعشعات هسته‌ای ادعا می‌کند که حاوی توریُم و اورانیوم هستند.

دادستان‌های آمریکایی اعلام کردند که مواد هسته‌ای تحت کنترل این تبهکار ژاپنی توسط رهبر یک «گروه قومی شورشی» در میانمار تهیه شده که در زمینه استخراج اورانیوم در این کشور فعال است. اِبیساوا به این رهبر شورشی در میانمار پیشنهاد کرده بود که از طریق او اورانیوم بفروشد و در عوض آن تسلیحات خریداری کند.

به گفته دادستان‌ها، آزمایش‌های انجام‌شده بر روی نمونه‌هایی از مواد هسته‌ای ادعایی نشان می‌دهد که حاوی اورانیوم، توریُم، و پلوتونیوم است، و «ترکیب ایزوتوپی پلوتونیوم» در حد سلاح و بنابراین برای تولید جنگ‌افزار هسته‌ای مناسب است.

دادستان‌های آمریکایی همچنین افزودند که اِبیساوا همچنین برای فروش ۵۰۰ کیلوگرم متافتامین و ۵۰۰ کیلوگرم هروئین به یک مامور مخفی در نیویورک توطئه کرده بود. علاوه بر این، او در تلاش بود ١۰۰ هزار دلار از درآمد حاصل از فروش مواد مخدر را پولشویی کند.

حکومت جمهوری اسلامی در ایران مدت‌ها است که ادعا می‌کند به دنبال تولید جنگ‌افزار هسته‌ای نیست و برنامه هسته‌ای آن صرفا برای اهداف غیرنظامی است.

اما در ماه‌های اخیر و به ویژه با ضربه خوردن نیروهای نیابتی آن و پدافند هوایی آن در حملات هوای اسرائيل، چندین مقام فعلی و سابق جمهوری اسلامی به طور علنی درباره احتمال «تغییر» در دکترین هسته‌ای این حکومت صحبت کرده‌اند.

منبع: سی‌بی‌اس نیوز

XS
SM
MD
LG