وضعيت در نيروگاه هسته ای آسيب ديده ژاپن به حال بحرانی رسيده است. روز چهارشنبه انتشار تشعشعات راديواکتيو به حدی رسيد که کارکنان نيروگاه فوکوشيما موقتا مجبور به تخليه نيروگاه شدند.
تلويزيون ملی ژاپن هلکوپترهايی را نشان داد که آماده پاشيدن آب بر روی راکتورآسيب ديده شماره ۳ نيروگاه بودند. اين عمليات برای پايين آوردن درجه حرارت راکتور و جلوگيری از ذوب شدن ميله های سوخت هسته ای انجام می شود.
اما تلويزيون NHK ژاپن گفت: مقامات نظامی بدليل سطح بسيار خطرناک تشعشعات راديواکتيو از انجام اين عمليات صرف نظر کردند.
تصاوير تلويزيونی بخار سفيد رنگی را که از ساختمان راکتور شماره ۳ خارج می شد، نشان می داد. مقام ارشد کابينه ژاپن، يوکيو ادانو، به خبرنگاران در توکيو گفت: بخار احتمالا از آسيب ديدگی اتاق مهار يعنی جايی که سوخت هسته ای قرار دارد، خارج شده است.
مقامات يک روز پيش آسيب ديدگی مشابهی را در واحد شماره ۲ اين نيروگاه گزارش دادند.
پليس ژاپن طرحی برای فرستادن ماشين های آب مجهز به لوله های فشار قوی به راکتور شماره ۴ نيروگاه را در دست دارد. اين راکتور نيز دچار آتش سوزی شده بود.
يک تيم ۵۰ نفری روز چهارشنبه پس از وقفه ای کوتاه به دليل بالا رفتن سطح تشعشعات هسته ای به نیروگاه فوکوشیما بازگشت تا با استفاده از پمپ آب دريا را به هر شش راکتور برای خنک نگاه داشتن آنها بفرستد. وزارت بهداشت ژاپن اعلام کرد که ميزان قانونی قرار گرفتن در معرض تشعشعات اتمی را افزايش داده است تا کارکنان بتوانند برای مدتهای بيشتری در نيروگاه کار کنند.
از ساکنان در محدوده ۳۰ کیلومتری نيروگاه درخواست شده است بمنظور کاهش خطر تشعشعات اتمی در داخل خانه های خود بمانند. يک سخنگوی دولت افزود: سطح تشعشعات اتمی در اين محدوده به ميزانی که تهديدی برای سلامت انسان باشد، نرسيده است.
تشعشعات اتمی تا توکيو، که از نيروگاه آسيب ديده ۲۴۰ کيلومتر فاصله دارد، يافته شده است. اين امر اضطراب شهروندان را برانگيخته آنها را مجبور به خريد ماسک صورت، غذا، و مواد مورد نياز ديگر کرده است. برخی از دولت های خارجی به شهروندان خود هشدار داده اند که پايتخت را ترک کنند و از سفر به توکيو اجتناب ورزند.