ساکنان خان یونس، شهر اصلی جنوبی غزه، میگویند تانکهای اسرائیل روز پنجشنبه مناطقی در اطراف دو بیمارستان این شهر را گلولهباران کردند و آوارگان را مجبور کردند در تلاشی از روی استیصال به دنبال سرپناهی امن باشند.
به گزارش رویترز، مقامات بهداشتی غزه اعلام کردند که در ۲۴ ساعت گذشته دست کم ۵۰ فلسطینی از جمله دو کودک در حمله هوایی اسرائیل به یک خانه مسکونی در خان یونس کشته شدند.
وزارت بهداشت غزه بخشی از دولت حماس است.
اسرائیل میگوید که شبهنظامیان حماس از بیمارستانها به عنوان پوششی برای پایگاههای خود استفاده میکنند. گروه اسلامگرای حماس و کادر پزشکی این موضوع را تکذیب میکنند.
در پی یورش اسرائيل به غزه که پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس صورت گرفت، بیشتر جمعیت ۲.۳ میلیونی نوار غزه پس از بیرون رانده شدن از نیمه شمالی این منطقه در خانیونس و شهرکهای شمالی و جنوبی آن خود را جای دادهاند.
سازمان ملل متحد روز چهارشنبه اعلام کرد که تانکهای اسرائیلی به یک مقر بزرگ سازمان ملل در غزه که به فلسطینیان آواره پناه داده بود، حمله کردند و باعث «تلفات گسترده» شدند. اما اسرائیل گفت نیروهایش مسئول چنین حملهای نیستند و احتمال داد حماس گلولهباران آن مقر را انجام داده باشد.
این حمله که به گفته سازمان ملل متحد به یک مرکز آموزش حرفهای در خان یونس صورت گرفت، محکومیت صریح نادر از سوی ایالات متحده را برانگیخت.
ودانت پاتل، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، در واشنگتن روز چهارشنبه گفت: «ما حمله امروز به مرکز آموزشی خان یونس سازمان ملل را به شدت غیرقابل قبول میدانیم.»
سازمان ملل میگوید آن مقر محل سکونت ۳۰هزار آواره بود.
ارتش اسرائیل در ابتدا با انتشار بیانیهای منطقه وسیعتر خانیونس را پایگاه جنگجویان حماس توصیف کرد و اذعان کرد که درگیری در نزدیکی تعداد بسیاری از غیرنظامیان جریان دارد.
اما ارتش اسرائيل در بیانیه دومی که پس از انتقاد واشنگتن صادر کرد، گفت که بررسیهای عملیاتی ادعای حمله نیروهایش به مرکز سازمان ملل را رد میکند. ارتش اسرائيل گفت که بازبینی کامل هنوز جریان دارد تا احتمال تیراندازی حماس به مقر سازمان ملل بررسی شود.
روز پنجشنبه، هزاران فلسطینی که در پی جنگ جاری در مقر سازمان ملل متحد پناه گرفته بودند، برای فرار به رفح، در ۱۵ کیلومتری مرز جنوبی غزه، آماده شدند.
به گفته ساکنان و خبرنگاران محلی، نیروهای اسرائیلی مهلت جمعه ساعت ۵ بعد از ظهر به وقت محلی را برای تخلیه ازآن مقر سازمان ملل تعیین کردند. هیچ اظهارنظری فوری از سوی ارتش اسرائیل ارائه نشده است.
شبهنظامیان حماس و متحدانش روز ۱۵ مهر به جنوب اسرائيل حمله کردند و بیش از ۱۲۰۰ تن را کشتند که بیشتر آنها غیرنظامی بودند. شبهنظامیان بیش از ۲۴۰ تن را نیز گروگان گرفتند و به داخل غزه منتقل کردند. بیش از ۱۰۰ تن از گروگانها در آتشبس موقت ماه سه ماه قبل آزاد و چندین تن نیز کشته شدند.
گروه حماس که تحت حمایت جمهوری اسلامی قرار دارد، از سوی ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا، کانادا، ژاپن و چندین کشور دیگر جهان در فهرست گروههای تروریستی قرار گرفته است.
ایالات متحده از زمان حمله تروریستی حماس به اسرائیل بارها ضمن تاکید بر حق اسرائیل برای دفاع از خود و مبارزه با حماس، بر ضرورت محافظت از جان غیرنظامیان تاکید کرده است.
مقامات بهداشتی غزه، که بخشی از دولت تحت کنترل حماس است، میگویند که دست کم ۲۵۷۰۰ نفر در غزه در جریان جنگ اسرائيل با حماس کشته شدهاند. اما این آمار قابل راستیآزمایی نیست و اسرائیل صحت آن را تایید نمیکند.