خبرگزاری رویترز در گزارشی با اشاره به ادامه جنگ بین نیروهای اسرائیلی با شبهنظامیان حماس در نوار غزه، به نقل از «پزشکان محلی» نوشت که در حملات ۴۸ ساعت گذشته اسرائیل به مناطق مختلف فلسطینینشین، دستکم ۶۱ تن کشته شدند.
به گزارش خبرگزاری «رویترز» در حالی که جنگ در غزه وارد یازدهمین ماه خود میشود، تلاشهای دیپلماتیک تاکنون نتوانسته است موجب آتشبس، رهایی گروگانهای دربند حماس، و آزادی زندانیهای فلسطینی در اسرائیل، شود.
به گفته پزشکان محلی در غزه، حمله هوایی اسرائیل به مدرسهای که به عنوان پناهگاه برای آوارگان اردوگاه «جبلیه» مورد استفاده قرار میگرفت، دست کم هشت کشته و ۱۵ زخمی بر جای گذاشت.
ارتش اسرائیل میگوید که این حمله یک مرکز فرماندهی حماس در داخل محوطه مدرسه را هدف قرار داده است. اسرائیل این گروه فلسطینی را به بهرهبرداری از شهروندان و زیرساختهای غیرنظامی برای مقاصد نظامی متهم میکند، ادعایی که حماس آن را نمیپذیرد.
به گزارش رویترز، پنج تن دیگرنیز در حمله اسرائیل به یک منزل مسکونی در شهر غزه کشته شدند.
به گفته پزشکان فلسطینی، در حمله روز شنبه اسرائیل به مدرسهای که محل اسکان خانوادههای آواره در حومه «شیخ رضوان» در شهر غزه است، چهار تن کشته و ۲۵ نفر زخمی شدند. به گفته ارتش اسرائیل، این مکان در گذشته مدرسه بود ولی حماس از آن بهعنوان یک مرکز فرماندهی استفاده میکرد.
مقامات بهداشتی فلسطینی میگویند که در حملات روز شنبه اسرائیل به مناطق مختلف نوار غزه دستکم ۲۸ تن کشته شدند.
در همین حال شاخههای مسلح حماس، جهاد اسلامی، و گروههای فتح، میگویند که نیروهای اسرائیلی را در مناطق مرکزی و جنوبی غزه هدف قرار دادند و خسارات و تلفاتی به آنها وارد کردند.
اسرائیل و حماس یکدیگر را مقصر شکست مذاکراتی معرفی میکنند که با میانجیگری مصر، آمریکا، و قطر، دنبال میشود.
آمریکا قصد دارد تا پیشنهاد جدیدی را به طرفهای متخاصم ارائه دهد ولی با توجه اختلافات عمیق، چشمانداز روشنی برای مذاکرات متصور نیست. ویلیام برنز، رئیس سیا، مذاکره کننده ارشد ایالات متحده، در جریان یک رویداد سیاسی در لندن گفت که بزودی پیشنهاد کاملتری از سوی آمریکا برای پایان دادن به جنگ در غزه ارائه خواهد شد.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز پنجشنبه گفت که هم اسرائیل، و هم حماس که پیش از جنگ غزه را اداره میکرد و مسئول کشتار یهودیان در حمله ۱۵ مهر به اسرائیل است، باید برای دستیابی به توافق، امتیازاتی بدهند.
به رغم بن بست مذاکرات، سازمان ملل متحد با همکاری مقامات بهداشتی محلی، به کارزار خود برای واکسینه کردن ۶۴۰ هزار کودک در غزه ادامه میدهند. این کارزار به دنبال مشاهده نخستین مورد فلج اطفال در حدود ۲۵ سال گذشته در غزه آغاز شده است.
به گفته سازمان ملل، این طرح با موفقیت پیش میرود و تا به حال بیش از نیمی از کودکان در دو مرحله نخست در جنوب و مرکز غزه واکسینه شدند.