لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۵۲

کشته شدن نماینده حزب‌الله در ارتش سوریه بر اثر حمله هوایی اسرائیل


در پی حمله هوایی اسرائیل در روز سه‌شنبه ۱۳ آذر به خودرویی در نزدیکی دمشق، پایتخت سوریه، سلمان نمر جمعه، عضو ارشد حزب‌الله لبنان و هماهنگ‌کننده این گروه در ارتش سوریه، کشته شد.

ارتش اسرائیل با صدور بیانیه‌ای، سلمان جمعه را «عامل کلیدی سازمان حزب‌الله در سیستم نظامی سوریه برای انتقال تسلیحات» معرفی کرد و افزود: «رژیم سوریه با حمایت از حزب‌الله» به این گروه اجازه می‌دهد تا از سوریه برای انتقال تسلیحات به لبنان استفاده کند و به این ترتیب «جان شهروندان سوری و لبنانی را به خطر می‌اندازد.»

در این بیانیه، کشته‌شدن سلمان جمعه موجب وارد آمدن آسیب به «ارتباط و استقرار سازمان تروریستی حزب‌الله در سوریه و جلوگیری از تقویت این سازمان» توصیف شده است.

به نوشته بیانیه ارتش اسرائیل، سلمان جمعه به عنوان یکی از اعضای قدیمی حزب‌الله، «نقش‌های متنوعی در این سازمان تروریستی» ایفا کرده و به ویژه در بخش مربوط به سوریه فعال بوده است.

ارتش اسرائیل افزود که سلمان جمعه مسئولیت اطلاعات در منطقه الخیام را بر عهده داشت و سپس مسئولیت عملیات این گروه در دمشق به او داده شد و در سال‌های اخیر، به عنوان نماینده حزب‌الله در ارتش سوریه منصوب شد.

بر اساس بیانیه ارتش اسرائیل، سلمان جمعه در چارچوب وظایف خود به عنوان واسطه‌ بین عوامل حزب‌الله و مقامات ارتش سوریه عمل می‌کرد و در انتقال تسلیحات از سوری‌ها به «سازمان تروریستی حزب‌الله» کمک کرده است. علاوه بر این، وی ارتباط نزدیکی با مقامات ارشد سوریه داشته است.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، پیشتر هشدار داده بود که بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه، با اجازه دادن به جمهوری اسلامی برای انتقال تسلیحات به متحدانش از طریق سوریه، «با آتش بازی می‌کند.»

از زمان آغاز جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱ میلادی، اسرائیل صدها حمله در سوریه انجام داده که عمدتا ارتش و گروه‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی از جمله حزب الله لبنان را هدف قرار داده است.

اسرائیل به ندرت در مورد چنین حملاتی اظهار نظر می‌کند، اما بارها گفته است که اجازه نخواهد داد حکومت ایران حضور خود را در این کشور گسترش دهد.

همزمان، گزارش‌ها از گسترش ابعاد درگیری‌ها میان حکومت سوریه و مخالفان بشار اسد حکایت دارند.

خبرگزاری رویترز با اشاره به درگیری ائتلاف شبه‌نظامیان کُرد تحت حمایت آمریکا، موسوم به نیروهای دموکراتیک سوریه، با نیروهای حکومت بشار اسد در شمال شرق این کشور، از شکل‌گیری جبهه جنگ تازه‌ای در سوریه خبر داده است.

ایالات متحده حدود ۹۰۰ نیروی نظامی در سوریه دارد و هدفش مبارزه با گروه دولت اسلامی (داعش) است. واشنگتن همچنین با نیروهای دموکراتیک سوریه همکاری دارد.

یک منبع امنیتی در شرق سوریه و یک منبع ارتش سوریه به رویترز گفتند که حملات هوایی، گروه‌های شبه نظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی را در یک منطقه استراتژیک حساس هدف قرار دادند.

این منابع، ائتلاف نظامی به رهبری آمریکا را که علیه داعش در سوریه می‌جنگد، مسئول حملات هوایی دانسته‌اند. خبرگزاری رویترز این موضوع را به صورت مستقل تأیید نکرد و ائتلاف نیز تا زمان تنظیم گزارش به درخواست اظهار نظر این خبرگزاری پاسخ نداده بود.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه، مستقر در لندن، نیز روز سه‌شنبه نوشت که در پی حمله توپخانه‌ای به پایگاه آمریکا در میدان گازی کونیکو، هواپیماهای جنگی «ائتلاف بین‌المللی» به رهبری ایالات متحده مواضع «شبه‌نظامیان ایرانی» را در صحرای القوریه و المیادین در دیرالزور هدف قرار دادند.

این سازمان نوشت که در پی این حملات، تلفات جانی گزارش نشده است.

وزارت دفاع ایالات متحده در پاسخ به پرسش بخش فارسی صدای آمریکا در این باره گفت که در حال بررسی این موضوع است.

به نوشته رویترز، جنگ در اطراف روستاهایی که آن سوی رود فرات قرار دارند، شرایط نظامی را برای اسد پیچیده می‌کند چرا که نیروهایش در پی تداوم حملات شورشیان در نزدیکی حما، یکی دیگر از شهرهای بزرگ سوریه در اطراف این شهر متمرکز شده‌اند. حکومت او چند روز قبل نیز کنترل شهر حلب را از دست داد.

رویترز اضافه کرد: حملات غافلگیرانه هفته گذشته شورشیان به رهبری گروه «هیات تحریر الشام»، مهم‌ترین چالش در سال‌های اخیر برای بشار اسد بوده و خطوط مقدم جنگ داخلی سوریه را که از سال ۲۰۲۰ میلادی تا حد زیادی بدون تغییر بودند، را تحت تاثیر قرار داده است.

در روزهای اخیر، هواپیماهای جنگی روسیه نیز حملات هوایی علیه شورشیان را افزایش داده و رسانه‌های دولتی سوریه از حملات ارتش سوریه و روسیه به مواضع آنان در حومه شمالی حماه خبر داده‌اند.

در این حال، به گزارش رویترز، نیروهای امدادرسان می‌گویند هدف قرار گرفتن بیمارستان‌ها در حلب و ادلب باعث کشته شدن غیرنظامیان شده است.

از زمان آغاز جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱ میلادی، صدها هزار تن کشته شده و میلیون‌ها تن نیز آواره شده‌اند.

بشار اسد از آن زمان تاکنون با حمایت جمهوری اسلامی ایران و روسیه و شبه‌نظامیان حزب‌الله لبنان قادر به حفظ قدرت شده است. این حمایت‌ها پس از آسیب‌های ویرانگری که اسرائیل در دو ماه گذشته به نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی وارد کرد، با مانع روبرو شده است.

XS
SM
MD
LG