دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، صبح روز شنبه ششم آبان اعلام کرد نیروهای زمینی این کشور جمعه شب از سمت شمال وارد باریکه غزه شدهاند.
هاگاری در یک کنفرانس مطبوعاتی در تلآویو گفت نیروهای اسرائیلی «وارد غزه شدند و عملیات زمینی را که واحدهای پیاده، زرهی و مهندسی و توپخانه با آتش سنگین خود در آن شرکت میکنند، گسترش دادند.»
او بدون وارد شدن به جزئیات بیشتر گفت: «نیروها در میدان هستند و به نبرد ادامه میدهند.»
به گفته او، ارتش اسرائیل متحمل هیچ تلفاتی نشده و اینکه «ما همچنان هر آنچه را که برای ایمن ماندن نیروهایمان لازم باشد، انجام میدهیم.»
سخنگوی ارتش اسرائیل افزود آن دسته از ساکنان غزه که به بخش جنوبی این باریکه نقل مکان کردهاند، روز شنبه غذا، آب و داروهای مورد نیاز خود را دریافت میکنند.
دانیل هاگاری در ارتباط با مساله گروگانها نیز گفت: «بازگرداندن گروگانها به خانه اولویت تلاش ملی است و تمام فعالیتهای عملیاتیمان در راستای تحقق این هدف است.»
انفجارهای متعدد داخل غزه
ارتش اسرائیل حملات توپخانهای شدیدی علیه شمال غزه انجام میدهد و هر دقیقه صدای انفجارهای متعدد شنیده میشود. آرش سیگارچی، خبرنگار اعزامی صدای آمریکا به اسرائیل نیز از نیمه شبه گذشته خبر از حملات گسترده نیروهای ارتش اسرائیل به غزه داده بود.
یک تیم شبکه خبری سیانان نیز روز شنبه ششم آبان در یک ایستبازرسی اسرائیل واقع در نزدیکی نوار غزه از شنیدن انفجارهای شدید و مداوم و همچنین بلندشدن دود غلیظ از این باریکه خبر داد.
تیم سیانان گزارش کرده برخی از انفجارها به حدی قوی هستند که تاثیر فیزیکیشان توسط اعضای این تیم در حدود یک کیلومتری مرز اسرائیل و غزه نیز حس میشود.
سربازان ذخیره ارتش اسرائیل که در این ایستبازرسی مستقر هستند، به سیانان گفتهاند که حملات جمعه شب تا کنون «شدیدترین بمباران شبانه» علیه مواضع ستیزهجویان فلسطینی بوده است. این سربازان پس از حمله مرگبار ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشتهشدن بیش از یکهزار و ۴۰۰ نفر و گروگان گرفتهشدن بیش از ٢۰۰ نفر شد، در منطقه مستقر شدهاند.
به گفته آنها، با وجود هشدارهای پرشمار درباره حملات از سوی ستیزهجویان فلسطینی مستقر در غزه به اسرائیل، تنها چند مورد حمله در روز جمعه انجام شد.
این سربازان افزودهاند بمباران کمتری در صبح شنبه دیده و شنیدهاند. سربازان اسرائیلی برای حفاظت از خود در مقابل ضدتانکهای ستیزهجویان فلسطینی، منطقه وسیعی در نوار غزه را پاکسازی کردهاند.
عدم تضمین ایمنی روزنامهنگاران
ارتش اسرائیل به خبرگزاریهای رویترز و فرانسه گفته است نمیتواند امنیت روزنامهنگاران شاغل آنها در نوار غزه را در جریان حملات خود به مواضع ستیزهجویان فلسطینی تضمین کند.
وزارت بهداشت غزه که از سوی گروه حماس اداره میشود، از کشتهشدن حدود هفت هزار فلسطینی در پی حملات اسرائیل به این باریکه پرجمعیت خبر داده است. بخش فارسی صدای آمریکا نمیتواند مستقلا آمار و ارقام ارائهشده از سوی گروه حماس را تایید کند.
ارتش اسرائیل طی روزهای گذشته در پاسخ به درخواست دو خبرگزاری مزبور برای تضمین امنیت روزنامهنگارانشان در غزه اعلام کرد که «مواضع حماس در سراسر غزه را هدف حمله قرار میدهد» و اینکه حماس «عامدانه» عملیاتهای نظامیاش را «در مجاورت روزنامهنگاران و غیرنظامیان» انجام میدهد.
ارتش اسرائیل با اشاره به حملات شدید علیه مواضع حماس و احتمال آسیبدیدن ساختمانهای مجاور مواضع حماس و همچنین شلیک ناموفق راکتهای حماس، به رویتزر و خبرگزاری فرانسه گفت: «در چنین شرایطی، ما نمیتوانیم ایمنی کارمندانتان را تضمین کنیم، و مصرانه از شما میخواهیم تمام تدابیر لازم را برای ایمنیشان اتخاذ کنید.»
دو خبرگزاری مزبور در رابطه با عدم تمایل ارتش اسرائیل به ارائه تضمین ایمنی خبرنگاران خود در غزه ابراز نگرانی کردهاند.
کمیته محافظت از روزنامهنگاران اعلام کرده از زمان آغاز درگیریها میان ستیزهجویان فلسطینی و اسرائیل، دستکم ٢٧ روزنامهنگار عمدتا در غزه و همچنین اسرائیل و جنوب لبنان جان خود را از دست دادهاند.