ارتش اسرائیل به یک انبار تجهیزات نظامی در نزدیکی فرودگاه دمشق حمله هوایی کرد. گفته میشود که این انبار متعلق به ایران بوده و برای انتقال تجهیزات به حزبالله لبنان مورد استفاده قرار میگرفته است.
به گزارش خبرگزاری رویترز صبح پنجشنبه ۷ اردیبهشت جنگندههای اسرائیلی به انبار مهماتی در پایتخت سوریه حمله کردهاند که به گفته گروههای مخالف حکومت سوریه و «یک مقام اطلاعاتی در منطقه»٬ تجهیزات ارسال شده با هواپیماهای تجاری و ترابری از ایران نگهداری میشده است.
خبرگزاری رسمی سوریه حمله را تایید اما درباره انتساب انبار مهمات به ایران سکوت کرده است.
همزمان اما برخی رسانههای ایران و روسیه٬ دو متحد اصلی حکومت بشار اسد٬ وجود انبار مهمات حزبالله و ارسال تجهیزات نظامی از سوی ایران را تکذیب کردهاند.
خبرگزاری روسی اسپوتنیک مینویسد که «یک منبع نظامی سوریه» وجود انبار اسلحه و مهمات حزبالله را تکذیب کرده و گفته که «سلاح های موجود در انبارهای ارتش سوریه صدمه ندیده است».
جزئیاتی از حمله اسرائیل به انبارهای ایران در نزدیکی دمشق سوریه
رویترز ، همچنین به نقل از چند مقام نظامی که ارتش سوریه را ترک کرده اند و با فرودگاه بین المللی دمشق آشنا هستندگزارش داد در کنار پروازهای هواپیماهای ارتشی، چندین هواپیمای تجارینیزدائما سلاح برای حزب الله و دیگر گروه های وابسته به ایران منتقل می کنند.
به این گفته این نظامیان پروازهای ایران به سوریه از آسمان عراق عبور می کنند.
به گفته یک مقام ارشد در یکی از گروه های مخالف، از این هواپیماهای تجاری همچنین برای انتقال شبه نظامیان ایرانی و عراقی به فرودگاه بین المللی دمشق استفاده می شود.
خبرگزاری رویترز مینویسد که اسرائیل معمولا در مورد عملیات نظامی خود در سوریه اطلاعرسانی نمیکند اما ایزرائیل کاتز، وزیر اطلاعات اسرائیل، که برای سفری به آمریکا آمده است به رادیو ارتش اسرائیل گفت حمله اخیر به منظور جلوگیری از «قاچاق تسلیحات پیشرفته ایران به حزبالله و از طریق سوریه» انجام شده است.
آقای کاتز همچنین عنوان کرد بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل دستور داده است تا هر زمان اطلاعاتی از ارسال تجهیزات نظامی پیدا کردند٬ وارد عمل شوند.
نخست وزیر اسرائیل پیش از این عنوان کرده بود که ایران در نظر دارد حضور نیروهای نظامی خود در سوریه را دائمی کند و از طریق حزب الله یک جبهه تازه علیه اسرائیل باز کند.
آویگدور لیبرمن ، وزیر دفاع اسرائیل دیروز در مسکو گفت اسرائیل هرگز اجازه نخواهد داد نیروهای ایرانی و حزب الله در بلندی های جولان متمرکز شوند.
بیانیه وزارت دفاع اسرائیل می گوید آقای لیبرمن در گفتگو با مقام های روسیه نگرانی اسرائیل در باره فعالیت های ایران در سوریه و همچنین استفاده از خاک سوریه برای انتقال سلاح به حزب الله توسط ایران را مطرح کرده است.
آقای کاتز نیز در مصاحبه ای با رویترز گفت اسرائیل در تلاش است با جلب نظر دولت پرزیدنت ترامپ نگذارد ایران در سوریه پایگاه نظامی دائمی مستقر کند.
مقام های اطلاعاتی اسرائیل شمار شبه نظامیان تحت فرماندهی ایران در سوریه را حدود بیست و پنج هزار نفر برآورد کرده اند که شامل اعضای سپاه پاسداران و شبه نظامیان عراقی، افغانی و پاکستانی است.
فروردین ماه امسال رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا به ایران هشداری شدیداللحن داد و عنوان کرد که جمهوری اسلامی ایران برای حمایت از بشار اسد که دستش به خون مردم سوریه آلوده است٬ برای نیروهای خارجی که در داخل سوریه میجنگند حمایتهای مالی، تسلیحاتی و آموزشی ارائه میدهد و اعضای سپاه پاسداران را نیز برای حضور مستقیم در جنگ به آن کشور اعزام میکند.