لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۳۰

حمله اسرائیل به مواضع نظامی سوریه و مقر نیروهای ایران


تنش در بلندیهای جولان تا صبح پنجشنبه ادامه داشت.
تنش در بلندیهای جولان تا صبح پنجشنبه ادامه داشت.

روزنامه اسرائیلی هاآرتص خبر داد که در واکنش به حمله بامداد پنجشنبه از خاک سوریه به بلندیهای جولان، ارتش اسرائیل نیز مواضعی در خاک سوریه را هدف حمله موشکی قرار داد.

رسانه‌های اسرائیل ساعت ۰۴:۳۰ بامداد پنجشنبه به وقت محلی گزارش دادند ارتش این کشور اطراف دمشق را هدف قرار داد.

در پی این حملات شبکه خبری اسکای‌نیوز از قطع برق در دمشق خبر داد. العربیه هم نوشت دو فرودگاه نظامی در دمشق هدف قرار گرفته‌اند.

خبرگزاری سانای سوریه نوشت یک رادار سوری در حملات اسرائیل هدف قرار گرفته است. تلویزیون سوریه هم گزارش داد موشک‌های اسرائیل مقر تیپ ۱۵۰ ارتش سوریه و همچنین فرودگاه «الخلخله» در نزدیکی «السویداء» در جنوب سوریه را هدف قرار دادند.

ارتش اسرائیل اشاره ای به عملیات پنجشنبه صبح نکرده است اما به نظر می رسد واکنشی به حمله نیمه شب چهارشنبه به شمال اسرائیل از خاک سوریه باشد.

وزارت دفاع اسرائیل اعلام کرد نیروهای سپاه قدس ایران حدود ۲۰ راکت را به خاک اسرائیل در بلندی‌های جولان شلیک کرده اند. چهارشنبه شب آژیر خطر در بلندی‌های جولان در خاک اسرائیل به صدا در آمد. ساعتی بعد وزارت دفاع اسرائیل اعلام کرد ۲۰ راکت توسط نیروهای قدس ایران به خاک اسرائیل شلیک شد.

این وزارتخانه اعلام کرد این راکت ها توسط سامانه گنبد آهنین اسرائیل ردگیری شد و به رغم خسارت به اماکن، خسارت جانی نداشته است.

در نخستین واکنش آمریکا، چهارشنبه شب یک مقام رسمی ایالات متحده به جروزالم پست گفت شلیک راکت توسط نیروهای ایرانی در سوریه به بلندی های جولان تصمیم پرزیدنت دونالد ترامپ برای خروج از توافق هسته ای ایران را «تقویت» می کند.

همچنین سخنگوی کاخ سفید در مصاحبه‌ای با فاکس‌نیوز گفت: اسرائیل حق دارد از خودش دفاع کند. این حمله نشان می‌دهد نمی‌توان به ایران اعتماد کرد.

این مقام همچنین گفت همانطور که هفته پیش مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده در اورشلیم اعلام کرد، آمریکا در کنار اسرائیل مقابل فعالیت های نظامی ایران می ایستد و ما حق اسرائیل را برای دفاع از حاکمیت خود را به رسمیت می شناسیم.

وی افزود اگر این حمله واقعا توسط ایران روی داده باشد، تصمیم ما را برای خروج از برجام تقویت می کند.

برخی از کاربران در فضای مجازی فیلم هایی از این حمله راکتی منتشر کردند که صدای آمریکا نمی تواند آن را تایید کند.

خبرگزاری های رویترز و اسوشیتدپرس خبر این حمله راکتی را تایید کرده اند. هنوز ایران واکنشی به این خبر نشان نداده است.

خبرگزاری فارس نزدیک به نهادهای نظامی ایران نیز نوشت، خمپاره‌هایی از مناطق تحت کنترل اسرائیل به سمت شهر «البعث» در شمال استان قنیطره شلیک شده است.

تنش اخیر تنها یک روز بعد از تصمیم پرزیدنت ترامپ برای خروج از برجام صورت می گیرد.

شب گذشته بعد از سخنرانی پرزیدنت ترامپ، رسانه های اسرائیل از آمادگی این کشور برای حمله احتمالی توسط نظامیان ایران در سوریه به اسرائیل خبر داده بودند.

مقام های اسرائیل بارها نسبت به افزایش فعالیت جمهوری اسلامی ایران در سوریه، در نزدیکی مرز با اسرائیل هشدار داده اند. در هفته های اخیر تنش بین ایران و اسرائیل بخصوص در سوریه افزایش یافته است. دو ماه پیش مقام های اسرائیلی گفتند جمهوری اسلامی ایران با ارسال پهپاد جنگی از طریق آسمان سوریه، حریم هوایی اسرائیل را نقض کرده و وارد مقابله مستقیم با اسرائیل شده است.

جدی ترین تنش بین دو کشور، حمله جنگنده‌های ناشناس در روز ۲۰ فروردین به پایگاه تی- ۴ در سوریه بود که در نتیجه آن دست‌کم هفت عضو سپاه پاسداران کشته شدند. هرچند اسرائیل دست داشتن در این حمله را رد کرد، اما روسیه این حمله را به اسرائیل نسبت داد.

دومین حمله به مواضع احتمالی سپاه پاسداران در سوریه در یک ماه اخیر، سه شنبه شب ۱۹ اردیبهشت اتفاق افتاد که به یک پایگاه انبارهای اسلحه و جایگاه‌های پرتاب موشک در منطقه «الكسوة» در جنوب دمشق پایتخت سوریه حمله موشکی شد. نهاد دیدبان حقوق بشر سوریه در بریتانیا این حمله را به اسرائیل منتسب کرده اما تل‌آویو در این مورد اظهارنظری نکرده است.

نهاد دیدبان حقوق بشر سوریه می گوید در این حمله دست کم ۹ نفر از نیروهای وفادار به بشار اسد کشته شده اند. این نهاد گفته هنوز مطمئن نیست کشته ها از اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران باشند.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده بعد از ظهر سه شنبه ۱۸ اردیبهشت رسما اعلام کرد آمریکا از توافق جامع هسته‌ای ۲۰۱۵ قدرت‌های جهانی با ایران خارج می‌شود.

رئیس جمهوری آمریکا می گوید جمهوری اسلامی ایران به توافق پایبند نبوده است. براساس بندی از قطعنامه ۲۲۳۱ که بعد از توافق هسته ای در شورای امنیت تصویب شد، جمهوری اسلامی ایران از آزمایش موشک بالیستیک با قابلیت حمل کلاهک اتمی منع شده است. با این حال ایران در دو سال اخیر‌ چندین آزمایش موشک بالیستیک داشته است و موشک های ایران در دست برخی گروه های تروریستی و شورشی منطقه دیده شده است.

در دو ماه اخیر سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و بریتانیا با آمریکا برای فشار بر ایران درباره برنامه موشکی تهران متحد شده اند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG