لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۴۲

اسرائیل: تا تضمین شدن امنیت در منطقه حائل سوریه می‌مانیم


عبور نیروهای اسرائیلی از حصار امنیتی در نزدیکی خط به اصطلاح «آلفا» که بلندی‌های جولان تحت کنترل اسرائیل را از سوریه جدا می‌کند
عبور نیروهای اسرائیلی از حصار امنیتی در نزدیکی خط به اصطلاح «آلفا» که بلندی‌های جولان تحت کنترل اسرائیل را از سوریه جدا می‌کند

دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، روز پنجشنبه ۲۲ آذر اعلام کرد که سربازان اسرائیلی تا هنگامی که نیرویی در طرف سوریه بتواند امنیت را تضمین کند، در منطقه حائل در این کشور در مجاورت بلندی‌های جولان باقی خواهند ماند.

پس از سقوط حکومت بشار اسد، نیروهای اسرائیلی از مناطق استقرار خود در بلندی‌های جولان به سمت سوریه پیشروی کردند.

دفتر آقای نتانیاهو گفت: «اسرائیل به گروه‌های جهادی اجازه نمی‌دهد این خلاء را پر و جوامع اسرائیلی در بلندی‌های جولان را با حملاتی مشابه هفتم اکتبر (۱۵ مهر) تهدید کنند».

این اقدام اسرائیل توسط سازمان ملل به عنوان نقض توافقنامه توقف درگیری اسرائیل و سوریه در ۳۱ مه ۱۹۷۴ (۱۰ خرداد سال ۱۳۵۳)، مورد انتقاد قرار گرفته است. بر اساس این توافقنامه، یک منطقه حائل تحت نظارت سازمان ملل متحد بین نیروهای دو کشور ایجاد شد.

فرانسه، جمهوری اسلامی، روسیه، ترکیه و عربستان سعودی هم از اقدام اسرائیل انتقاد کرده‌اندو در این حال، ایالات متحده آن را «استقرار موقتی مهمی» توصیف کرد.

در همین حال، رهبر اصلی شبه‌نظامیان سوری که حکومت اسد را سرنگون کردند، روز چهارشنبه ۲۱ آذر گفت که تمام افرادی که در دوران حکومت بشار اسد در شکنجه و کشتن معترضان بازداشتی مشارکت داشتند، تحت تعقیب قرار می گیرند و عفو شامل آنها نمی‌شود.

احمد الشرع، معروف به ابومحمد جولانی در بیانیه‌ای در کانال تلگرامی تلویزیون دولتی سوریه، با اشاره به این‌که این افراد در سوریه تحت تعقیب قرار می‌گیرند، از کشورهای دیگر خواست تا مقامات فراری را برای تحقق عدالت به آنها تحویل دهند.

اشاره او به بشار اسد بود که روسیه به او و خانواده‌اش پناهندگی داده است.

محمد البشیر، مردی که توسط جنگجویان جولانی برای رهبری یک دولت موقت تا اول مارس (۱۱ اسفند) منصوب شده است، از میلیون‌ها پناهنده سوری خواست تا به کشور خود بازگردند و در روند بازسازی سوریه مشارکت داشته باشند.

او در گفتگو با نشریه ایتالیایی «کوریرا دلاسرا» گفت که خزانه کشور خالی است و دولت فقط پوند سوریه در اختیار دارد که از ارزش اندکی برخوردار است.

البشیر که پیش از این یک دولت کوچک تحت رهبری شورشیان را در شمال غرب سوریه اداره می کرد، گفت: «ما ارز خارجی نداریم و در مورد وام‌ها و اوراق قرضه در حال جمع‌آوری داده‌ها هستیم. از نظر مالی شرایط بسیار بد است.»

او همچنین گفت که ائتلاف شبه‌نظامیان که اسد را برکنار کرد، حقوق تمامی گروه‌های مذهبی را تضمین خواهد کرد.

نخست‌وزیر موقت سوریه افزود که حکومت جدید به ادعای او «به دلیل اعتقاد به اسلام» حقوق همه مردم و تمامی فرقه‌ها را در سوریه تضمین خواهد کرد.

در جریان سال‌ها جنگ داخلی در سوریه بیش از ۵۰۰ هزار تن کشته شدند، حدود نیمی از جمعیت این کشور محل زندگی خود را ترک کردند، و نزدیک به شش میلیون تن نیز به کشورهای دیگر گریختند.

مقامات کشورها با احتیاط درباره شورشیان سابق، بخشی از هیئت تحریرالشام، وابسته به القاعده، که از سوی آمریکا، سازمان ملل، اتحادیه اروپا، و کشورهای دیگر، به‌عنوان یک سازمان تروریستی شناخته می‌شود، سخن می‌گویند.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، گفت که دولت جدید باید «به تعهدات شفاف برای احترام کامل به حقوق اقلیت‌ها، تسهیل جریان کمک‌های بشردوستانه به همه نیازمندان، و جلوگیری از استفاده از سوریه به عنوان پایگاه تروریسم برای تهدید همسایه‌ها، پایبند باشد.»

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، نیز بر تلاش برای ایجاد هماهنگی میان رهبران مختلف سوریه برای تضمین انتقال آرام قدرت در این‌ کشور تأکید کرد.

منبع: صدای آمریکا

XS
SM
MD
LG