لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۳۶

نتانیاهو: نجات ۲ گروگان نشان داد فشار باید ادامه یابد؛ ادامه حملات هوایی اسرائیل به رفح


فلسطینی‌ها آسیب‌های وارد شده به ساختمان‌های مسکونی در رفح را بررسی می‌کنند. بر اساس گزارش‌ها دو گروگان اسرائیلی پیش از عملیات نجات آنها بدست نیروهای امنیتی اسرائیل در رفح، در این ساختمان‌ها نگهداری می‌شدند. ۲۳ بهمن ۱۴۰۲
فلسطینی‌ها آسیب‌های وارد شده به ساختمان‌های مسکونی در رفح را بررسی می‌کنند. بر اساس گزارش‌ها دو گروگان اسرائیلی پیش از عملیات نجات آنها بدست نیروهای امنیتی اسرائیل در رفح، در این ساختمان‌ها نگهداری می‌شدند. ۲۳ بهمن ۱۴۰۲

بر اساس گزارش‌ها حملات هوایی اسرائيل برای پشتیبانی از نیروهایش باعث کشته شدن نزدیک به ۷۰ فلسطینی در رفح واقع در جنوب غزه شد. حدود یک میلیون آواره جنگ پس از ماه‌ها بمباران مناطق مختلف غزه به آنجا پناه برده‌اند.

ارتش اسرائيل همچنین روز دوشنبه از آزادی دو گروگان اسرائیلی-آرژانتینی از دست شبه‌نظامیان حماس در رفح خبر داد. به گفته ارتش اسرائیل در عملیات نجات این دو گروگان ۶۰ ساله و ۷۰ ساله واحدهایی از ارتش اسرائیل، سرویس امنیتی شین‌بت، و یک واحد پلیس ویژه مشارکت داشتند.

این دو گروگان از جمله حدود ۲۵۰ نفری بودند که در حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل گروگان گرفته شدند.

اسرائیل پس از این حمله تروریستی حماس که در نتیجه آن ۱۲۰۰ نفر نیز کشته شدند، تهاجم به غزه را با هدف نابود کردن این گروه اسلامگرای تحت حمایت حکومت ایران آغاز کرد.

حماس بدون اشاره به تلفات نیروهای خود در حملات اسرائیل می‌گوید بیش از ٢٨ هزار فلسطینی ساکن غزه در این حملات کشته شده‌اند.

مقامات اسرائیلی نسبت به صحت آماری که وزارت بهداشت حماس می‌دهد تردید دارند و همچنین می‌گویند بسیاری از شبه‌نظامیان حماس و جهاد اسلامی را کشته‌اند.

بخش فارسی صدای آمریکا قادر نیست به طور مستقل آمار و ارقام ارائه‌شده از سوی حماس را تایید کند.

ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.

ارتش اسرائیل می‌گوید ۳۱ تن از گروگان‌ها در این مدت جان باخته‌اند.

به گزارش رویترز بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، گفت که نجات دو گروگان در روز دوشنبه نشان داد که فشار نظامی باید ادامه یابد. او هشدار بین‌المللی در مورد طرح‌های حمله زمینی به رفح نادیده گرفت.

وزارت بهداشت غزه که در کنترل حماس است روز دوشنبه اعلام کرد که ۶۷ فلسطینی در شب گذشته کشته شده‌اند و با ادامه عملیات امداد و نجات اسرائيل برای آزادی گروگان‌‌ها ممکن است تعداد آنها افزایش یابد.

ارتش اسرائیل گفت که حملات هوایی همزمان با عملیات نجات انجام شده است تا نیروهایش بتوانند بیرون بیایند.

حماس گفت که حمله به رفح ادامه «جنگ نسل کشی» و تلاش‌ اسرائيل برای آواره‌کردن اجباری مردم فلسطینی است. اسرائيل، حماس را مقصر آغاز جنگ اخیر می‌داند.

بسیاری از رهبران غربی در حالی که همچنان به حمایت از اسرائيل ادامه می دهند، نسبت به حمله اسرائیل ابراز نگرانی کرده‌اند.

یک دادگاه تجدیدنظر هلند اعلام کرد که صادرات قطعات جت‌های جنگنده اف-۳۵ به اسرائیل را به دلیل «خطر آشکار نقض قوانین بین المللی بشردوستانه» در غزه مسدود کرده است.

ایلون لوی، سخنگوی دولت اسرائیل، گفت اسرائیل برای جلوگیری از سرریز شدن «افراط‌گرایی و تروریسم» به اروپا می جنگد و انتظار دارد متحدانش در کنار آن بایستند.

در همین حال بریتانیا از اسرائیل خواست که به جای حمله به رفح، با برقراری آتش‌بس برای آزادی گروگان‌های خود موافقت کند.

دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا، گفت جنگیدن در میان جمعیت انبوه فلسطینی‌های ساکن در رفح ممکن نیست چرا که «آنها جایی برای رفتن ندارند.»

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، نیز می‌گوید که اسرائیل پیش از عملیات نظامی زمینی به یک طرح معتبر برای تخلیه فلسطینی‌ها از رفح نیاز دارد.

سخنگوی دولت اسرائیل از سازمان‌های امدادی سازمان ملل خواست در این خصوص کمک کنند. او گفت: «برای یافتن راهی با ما همکاری کنید.»

یکی از رهبران ارشد حماس اخیرا گفت هرگونه حمله زمینی اسرائیل به رفح، مذاکرات مبادله گروگان را به طور کلی بر هم خواهد زد.

رفح در کنار مرز مصر قرار دارد و برخی از کارشناسان اسرائيلی گمان می‌برند که تونل‌های زیرزمینی در آن منطقه محل ورود تسلیحات قاچاق حماس است.

ایالات متحده و دیگر رهبران غربی امیدوارند کشورهای خاورمیانه به بازسازی غزه پس از جنگ کمک کنند.

سفیر امارات متحده عربی در سازمان ملل متحد گفت برای تحقق این امر، باید یک «پیشرفت غیرقابل برگشت» به سمت راه حل دو کشوری وجود داشته باشد.

XS
SM
MD
LG