لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۴۶

قطعنامه پیشنهادی مربوط به فلسطینیان به شورای امنیت می رود


به گزارش خبرگزاری رویترز، روز شنبه وزیران خارجه اتحادیه عرب ضمن استقبال از قطعنامه پیشنهادی سازمان ملل که در آن برای تأسیس کشور فلسطینی ها برنامه زمانی داده است، گفتند که تا چند روز آینده آن را به طور رسمی به شورای امنیت سازمان ملل ارائه خواهند کرد.

وزیران خارجه عرب در بیانیه ای که در پایان این نشست در قاهره صادر شد، اعلام کردند که تا دو سه روز آینده کمیته ای برای پیگیری این اقدام با حضور دولت اردن، عضو عرب شورای امنیت، تشکیل می شود تا تلاش برای کسب حمایت های بین المللی را آغاز کند.

اردن در اوایل ماه گذشته با توزیع قطعنامه ای پیشنهادی درمیان اعضای شورای امنیت خواستار پایان یافتن اشغال تا نوامبر ۲۰۱۶ گردید. به نوشته رویترز برخی از دیپلمات ها این متن را «نامتعادل» توصیف کرده اند.

به گزارش اسوشیتد پرس، محمود عباس رئیس تشکیلات خود گردان فلسطینی در آغاز اجلاس وزیران خارجه اتحادیه عرب گفت قصد دارد قطعنامه پبشنهاد شده در شورای امنیت را پیگیری کند.

محمود عباس روز شنبه در نشست وزیران امور خارجه اتحادیه عرب گفت این اقدام را بارها در پاسخ به درخواست های واشنگتن عقب انداخته است، اما دیگر نمی تواند صبر کند. زیرا دیگر راهی جز احاله مستقیم این مسئله به جامعه بین المللی باقی نمانده است.

عباس تاکید کرد «وضع فعلی دیگر قابل دوام نیست، به ویژه در زمانی که دولت اسراییل به حملات، ساختن محله های یهودی نشین، ویران کردن خانه ها، و مصادره زمین ها ادامه می دهد».

عباس گفت رایزنی درباره قطعنامه پیشنهادی را آغاز خواهد کرد، اما زمانی ارائه نداد.

به نظر تحلیل گران، قطعنامه احتمالاً یا به دلیل کمبود رای های مورد نیاز برای تصویب، و یا با وتوی آمریکا شکست خواهد خورد. کوشش فلسطینی ها بیشتر نمادین به نظر می رسد و با هدف کسب امتیاز سیاسی صورت می گیرد.

عباس هشدار داد که اگر شورای امنیت قطعنامه را رد کند، فلسطینیان ممکن است گام های دیگری بردارند، از جمله رابطه خود را با اسراییل به حداقل برسانند، و همکاری های امنیتی خود را با این کشور به صورت تعلیق درآورند. که به گفته او در این صورت مسئولیت عواقب آن با اسرائیل خواهد بود. به نوشته رویترز عباس پیش تر همکاری های امنیتی را لازم و حتی «مقدس» خوانده بود.

عباس همچنین از کشورهای عضو اتحادیه عرب خواست به دولت او با پرداخت ۱۰۰ میلیون دلار در ماه کمک کنند.

رویترز از قول «دیپلمات ها» می گوید فرانسه، بریتانیا و آلمان نیز به طور جداگانه قطعنامه ای تهیه کرده اند که در آن معیارهایی برای پایان دادن به مناقشه ارائه شده است. اما هنوز این متن را به نظر ۱۵ عضو شورای امنیت نرسانده اند.

فرانسه روز جمعه اعلام کرد که درصورتی که تلاش های بین المللی برای برون شد از بن بست میان اسراییل و فلسطینیان شکست بخورد، دولت [مستقل] فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت.

مجلس فرانسه روز ۲ دسامبر در جریان یک رای گیری نمادین که تاثیر سیاسی ندارد، نظر خود را درمورد به رسمیت شناختن کشور فلسطین اعلام خواهد کرد.

اقدام فرانسه در به رسمیت شناختن فلسطین پس از سوئد، بریتانیا، ایرلند، و اسپانیا صورت می گیرد.

اسراییل با راه حل تأسیس دو کشور و وجود دولت فلسطینی مستقل و دمکراتیک در جوار خود موافقت کرده است، اما با رساندن مرزهای خود به سال ۱۹۶۷ به عنوان مبنای مذاکرات مخالف است و دلایل امنیتی و نگرانی های دیگر را برای آن می آورد.

آخرین دور مذاکرات صلح، با میانجی گری آمریکا، در ماه آوریل شکست خورد. از آن هنگام اسراییل در جنگی ۵۰ روزه علیه پیکارجویان حماس در نوار غزه درگیر شده و به ساختن صدها خانه جدید در محله های یهودی نشین اورشلیم شرقی ادامه داده است.

XS
SM
MD
LG