لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۱۴

«اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل»؛ رهبران اسرائیل و فلسطین چه فکر می‌کنند


یک روز بعد از سخنان پرزیدنت ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا و به رسمیت شناختن اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل و انتقال سفارت آمریکا به این شهر، در این گزارش نگاهی داریم به واکنش رهبران اسرائیل و فلسطینی.

پرزیدنت ترامپ روز چهارشنبه اعلام کرد که دولت آمریکا اورشلیم را به عنوان پایتخت کشور اسرائیل برسمیت می شناسد. آقای ترامپ در سخنرانی خود اعلام کرد که بنا به این شناسایی، سفارت کشورش از تل آویو به اورشلیم انتقال خواهد یافت. در حالیکه این تصمیم با استقبال گرم مقامات اسرائیل روبرو شد، فلسطینیان آنرا به باد انتقادات شدید گرفتند.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل به گرمی از تصمیم پرزیدنت ترامپ استقبال کرد و روز چهارشنبه را روزی تاریخی مهمی عنوان کرد.

وی گفت: من در کنار پرزیدنت ترامپ پایبندی خود را به دستیابی به صلح با همه همسایگانمان، که شامل فلسطینی‌ها می شود، ابراز می دارم. اسرائیل با پرزیدت ترامپ و تیمش برای محقق کردن رویای صلح همکاری خواهد کرد.

وی افزود: من از همه کشورهای جهان که خواهان صلح هستند، می خواهم که با پیوستن به آمریکا اورشلیم را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخته و سفارتهایشان را به این شهر منتقل کنند. واضح بگویم هیچ تغییری در وضعیت اماکن متبرکه شهر اورشلیم رخ نخواهد داد. مردم و دولت یهود از تصمیم شما قدردان خواهند بود. به رسمیت شناخته شدن اورشلیم به عنوان پایتخت هدف همه یهودیان است.

نتانیاهو تاکید کرد: اسرائیل همواره آزادی مذهبی یهودیان، مسیحیان و مسلمانان را تضمین می کند. پرزیدنت ترامپ، از اینجا اورشلیم، پایتخت اسرائیل از شما سپاسگزارم.

اما، محمود عباس، رئیس تشکیلات خود گردان فلسطینی، با انتقاد شدید از تصمیم پرزیدنت ترامپ گفت که رئیس جمهوری آمریکا جایگاه خود را به عنوان میانجی صلح در بین فلسطینیان که خواهان اورشلیم شرقی برای پایتخت کشور آینده خود هستند، از دست داده است.

آقای عباس گفت: اقدامات ارائه شده از سوی آمریکا صرفا کمکی است برای گروههای افراطی که تلاش دارند نزاع منطقه ای ما را به جنگ مذهبی تبدیل کنند. این مساله به نزاع بین المللی و جنگ بی پایان که پیشتر درباره آنها هشدار داده بودیم منجر می شود.

وی افزود: رهبری تشکیلات خود گردان فلسطینی به همراه دیگر احزاب برای هماهنگی پاسخمان به این مساله و تحولات آن در روزهای آینده گردهم می آییم.

گروه حماس نیز در تهدید آمریکا گفته، این تصمیم درهای جهنم را به روی منافع آمریکا در منطقه باز می کند.

در سال ۱۹۴۸ میلادی اسرائیل کنترل بخش غربی و اردن کنترل بخش شرقی اورشلیم را در اختیار گرفتند. اسرائیل که این شهر را پایتخت ابدی خود می‌داند، پس از جنگ سال ۱۹۶۷ کنترل بخش شرقی آن را نیز در دست گرفت.

اورشلیم به دلیل وجود اماکن مذهبی و تاریخی در آن، برای یهودیان، مسیحیان و همچنین برای مسلمانان شهری بسیار مقدس است، و سازمان ملل متحد زمانی پیشنهاد کرده بود که یک شهر بین المللی باقی بماند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG