نخست وزیر اسرائیل روز سهشنبه در یک کنفرانس ویدئویی اینترنتی به میزبانی فدراسیون یهودیان آمریکای شمالی، بار دیگر از توافق هستهای ۲۳ تیر ماه قدرتهای جهانی با ایران انتقاد کرد و از مخاطبان خود خواست با این توافق که او آن را «بد» توصیف کرد، مخالفت کنند.
بنیامین نتانیاهو پیش از پاسخ به برخی پرسشهای مطرح شده، در توضیح دلایل مخالفت خود با توافق جامع اتمی وین گفت، «این توافق راه ایران برای دستیابی به سلاح هستهای را مسدود نمیکند، بلکه آن را از دو طریق هموار میکند: چه با حفظ توافق، و چه با نقض توافق.»
وی با اشاره به مدت زمان تعیین شده برای توافق گفت «مدت زمان ۱۰ یا ۱۵ سال برای اجرای توافق زمان طولانی نیست. به سرعت خواهد گذشت و با این توافق ایران در نهایت به یک تهدید هستهای تبدیل خواهد شد.»
نخست وزیر اسرائیل همچنین افزود «بازرسیهای مورد نظر در توافق از تاسیسات اعلام شده ایران انجام خواهد شد؛ اما اگر ایران تاسیسات مخفی داشته باشد چطور؟ چرا که راستیآزمایی از طریق روشهای معمول آژانس و همینطور سیستمهای اطلاعاتی دشوار است.»
آقای نتانیاهو که از ابتدا با این استدلال که جمهوری اسلامی قابل اعتماد نیست، با روند مذاکرات اتمی با ایران مخالف بود، گفت «اجرای توافق و لغو تحریمها و سرازیر شدن پول به ایران، موجب تقویت آن کشور و افزایش فعالیتهای مخرب و تروریستی جمهوری اسلامی در منطقه و جهان خواهد شد.»
وی با تاکید بر این که ما دنبال جنگ نیستیم و خواهان صلح هستیم، تاکید کرد که «این ما هستیم که با تهدید ایران روبرو هستیم ... اگر جنگ شود، و ایران بمب (اتمی) داشته باشد، اسرائیل است که بیشترین هزینه را خواهد داد.»
نخست وزیر اسرائیل در ادامه تاکید کرد که «من برای این که به دنبال جنگ باشم با توافق مخالفت نمیکنم؛ مخالف توافق هستم چون می خواهم از جنگ جلوگیری کنم.»
وی در سخنانی که ظاهرا در پاسخ به انتقاد باراک اوباما از او که جایگزین بهتری برای توافق ارائه نکرده است، گفت «من دو آلترناتیو برای این توافق ارائه کردم: یکی لغو تحریمها در ازای برچیده شدن کامل برنامه هستهای ایران؛ و دیگری به عقب راندن عمده و اساسی برنامه هستهای ایران و نیز تغییر رفتار ایران ... پس این که میگویند من راهکار ارائه ندادم اشتباه است.»
آقای نتانیاهو اضافه کرد «بعضیها میگویند تنها بدیل توافق جنگ است؛ این مضحک است. این که میگویند هیچ توافقی بر سر برنامه اتمی ایران را قبول نمیکنم هم نادرست است.»
نخست وزیر اسرائیل در پاسخ به این پرسش که اگر کنگره آمریکا توافق را رد کند، چه برنامه عملی برای جلوگیری ایران از دستیابی به سلاح هستهای پیشنهاد میکند، گفت: «مهمترین عامل اعمال فشار است. نه تنها تحریمها علیه ایران باید حفظ شوند، بلکه باید افزایش یابند.»
به عقیده نخست وزیر اسرائیل «ایرانیها بیش از هر کس دیگری به توافق نیاز دارند، و در هر صورت به پای میز مذاکره میآیند. پس باید از اهرمهای فشار به بهترین نحو استفاده کرد.»
بنیامین نتانیاهو درباره روابط اسرائیل و آمریکا با وجود اختلاف نظر با باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده بر سر توافق حاصل شده اتمی با ایران گفت، روابط اسرائیل و آمریکا همواره بسیار مستحکم بوده و مستحکم باقی خواهد ماند.
به گفته او «ممکن است در برخی موارد اختلاف نظرهای سیاسی میان دو کشور وجود داشته باشد، اما اینها تاثیری بر روابط اسرائیل و ایالات متحده نخواهد گذاشت.»
نخست وزیر اسرائیل افزود «نه تنها ۷۰ درصد مردم اسرائیل با نظر من در باره توافق اتمی بدست آمده موافق هستند، بلکه بسیاری از کشورهای عرب منطقه نیز با من همنظر هستند. وقتی اسرائیلیها و عربها در یک مورد یک حرف میزنند، باید به آن توجه کرد.»
بنیامین نتانیاهو در پایان این کنفرانس ویدئویی خطاب به مردم آمریکا گفت ایران هنوز هم آمریکا را دشمن شماره یک خود می داند و رویکرد ضدآمریکایی جمهوری اسلامی پس از توافق هم ادامه خواهد داشت؛ «با این توافق بد مخالف کنید.»