لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۲۸

یک روز پس از درگیری در تل‌آویو؛ نتانیاهو خواستار اخراج مهاجران اریتره‌ای از اسرائيل شد


تجمع پناهجویان اریتره در شهر ساحلی تل آویو - ۲ سپتامبر ۲۰۲۳
تجمع پناهجویان اریتره در شهر ساحلی تل آویو - ۲ سپتامبر ۲۰۲۳

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، روز یکشنبه گفت می‌خواهد مهاجران اریتره‌ای را که در یک درگیری خشونت‌آمیز در تل‌آویو حضور داشتند، فورا از کشور اخراج شوند.

به گزارش آسوشیتدپرس، او گفت که همچنین دستور داده است طرحی برای خروج همه مهاجران آفریقایی از این کشور انجام شود.

اسرائيل، در سال‌های گذشته شاهد ورود مهاجران کشورهای آفریقایی از طریق مرز زمینی مصر بوده است و برای جلوگیری از ورود آنها، در مرز خود با مصر حصار امنیتی کشید و مرز خود را تقویت کرد. بسیاری از آن مهاجران در جنوب تل‌آویو مستقر شدند.

یک روز پیش از اظهارات نتانیاهو، گروه‌های رقیب اریتره‌ای‌ها در جنوب تل‌آویو باهم درگیر شدند. در درگیری بین آنها ده‌ها نفر مجروح شدند.

در درگیری روز شنبه گروه‌‌های مهاجر اریتره‌‌ای، آنها با چوب، قطعات فلز و سنگ، زد و خورد کردند، ویترین مغازه‌ها را شکستند و افسران سوار بر اسب پلیس اسرائيل به صحنه آمدند و سعی کردند آنها را متفرق کنند.

موضوع مهاجرت به اسرائيل و تغییر بافت جمعیت در جنوب تل آویو و بازگرداندن آنها به کشورهایشان مدت‌ها است که اسرائيل را دچار تفرقه کرده است.

در حالی که اسرائيل درگیر اختلافات بر سر اصلاحات قضائی است، حامیان تغییرات قضائی می‌گویند دادگاه‌ها مانعی در راه اخراج مهاجران به آفریقا بوده‌ا‌ند و به همین دلیل اصلاحات قضائي باید صورت بگیرد.

نتانیاهو در یک نشست ویژه وزیران که برای مقابله با پیامد خشونت‌ها در تل‌آویو برگزار شد، گفت: «ما خواهان اقدامات سخت‌گیرانه علیه آشوب‌گران هستیم، از جمله اخراج فوری کسانی که در آن شرکت کردند.»

او از وزیران خود خواست برنامه‌هایی را برای وادار کردن به خروج مهاجران غیرقانونی از اسرائيل ارائه دهند.

طبق قوانین بین‌المللی، اسرائیل نمی‌تواند مهاجران را به زور به کشوری بازگرداند که جان یا آزادی آنها در خطر بیفتند.

پیش از یک سفر رسمی به قبرس، نتانیاهو گفت که تیم وزیران به دنبال اخراج هزار نفر از حامیان دولت اریتره هستند که در خشونت‌های روز شنبه شرکت داشتند.

حدود ۲۵هزار مهاجر آفریقایی، بیشتر از سودان و اریتره، در اسرائيل زندگی می‌کنند و می‌گویند از درگیری یا سرکوب در کشورهایشان گریخته‌اند. اسرائیل تعداد کمی از آنها را به عنوان پناهجو به رسمیت می شناسد و آنها را به طور عمده مهاجرانی که با انگیزه‌های اقتصادی کشور خود را ترک کرده‌ند می‌داند و می‌گوید هیچ تعهد قانونی برای نگهداشتن آنها ندارد.

پیشتر نیز اعتراضات و ناآرامی‌های مشابهی با حضور گروه‌‌های اریتره‌ای در نروژ و سوئد گزارش شده بود.

XS
SM
MD
LG