همزمان با چهارمین سالگرد امضای توافقهای ابراهیم میان اسرائیل، امارات متحده عربی، و بحرین، یسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل، گفت کشورش «به گسترش حلقه صلح با دیگر کشورها در منطقه متعهد است.»
کاتز با انتشار عکسی از لحظه امضای این «توافقهای تاریخی» میان نتانیاهو و وزیران امور خارجه بحرین و امارات که با حضور دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا، در کاخ سفید برگزار شد، گفت: «بیانگر سرنوشت مشترکی است که خاورمیانه از لحاظ سیاسی، امنیتی، اقتصادی، اجتماعی، و آموزشی بهبود بخشید.»
به گفته او، توافقهای ابراهیم به رویای صلح در خاورمیانه جامه عمل پوشانده است، موجب نابودی این «توهم تاریخی» شده است که بر پایه آن صلح و رفاه در خاورمیانه تنها در شرایطی خاص ممکن است، و ثابت کرده است که بینش مشترک و همکاری تنها راه پیشرو به سوی آیندهای بهتر است.
دیپلمات ارشد اسرائیل ضمن یادآوری چالشهای پرشمار در مقطع کنونی و آینده تصریح کرد کشورش با امید به تحقق ارزشهای مندرج در توافقهای ابراهیم و گسترش حلقه صلح به دیگر کشورها، همواره به همکاری با شرکای منطقهای متعهد است.
توافقهای دوجانبه عادیسازی روابط میان اسرائیل با دو کشور عرب امارات متحده عربی و بحرین در روز ۲۵ شهریور ١٣٩٩ به میزبانی دونالد ترامپ در کاخ سفید به امضا رسید.
پس از آن، سودان در ٢ دی و مغرب در ١٧ دی ١٣٩٩ با امضای توافقهایی دوجانبه کشور اسرائیل را به رسمیت شناختند و روابط خود با آن را عادیسازی کردند.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، مهرماه ۱۴۰۲ در یکی از واکنشهایش به امضای این توافقها گفت که «قمار عادیسازی» روابط با اسرائیل «شرط بندی روی اسب بازنده» است.
برخی از کارشناسان و صاحبنظران سیاسی میگویند یکی از دلایل حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل و حمایت همهجانبه جمهوری اسلامی از این حمله تروریستی و همچنین حملات ادامهدار دیگر نیابتیهایش به اسرائیل، نگرانی حکومت ایران از عادیسازی روابط میان اسرائیل و دیگر کشورهای عرب بهویژه عربستان سعودی بود.
حمایت ایالات متحده آمریکا از عادیسازی روابط کشورهای عرب با اسرائیل و گسترش توافقهای ابراهیم مسالهای فراحزبی است و در دوره ریاست جمهوری جو بایدن نیز تلاش فراوانی شده که دیگر کشورهای عرب بهویژه عربستان سعودی به این توافقها بپیوندند.