لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۴۱

شین‌بت: عوامل جمهوری اسلامی درصدد نزدیک‌شدن به خانواده‌های گروگان‌های حماس بودند


خانواده‌های گروگان‌های اسرائیلی. آرشیو
خانواده‌های گروگان‌های اسرائیلی. آرشیو

سازمان امنیت داخلی اسرائيل، شین بت، روز دوشنبه ۲۵ دی راه‌های مختلفی را فاش کرد که مقامات جمهوری اسلامی از آن در رسانه‌‎های اجتماعی به منظور اقدام علیه اسرائیل استفاده می‌کنند.

به گزارش نشریه خبری «اسرائیل هیوم»، شین بت در ماه دسامبر سال ۲۰۲۳ یک شبکه عملیاتی و جذب شهروندان اسرائیلی توسط مقامات حکومتی جمهوری اسلامی ایران برای انجام وظایفی در اسرائیل را افشا کرد.

شین بت روز دوشنبه گفت این وظایف شامل عکاسی از خانه‌های مقامات امنیتی اسرائیل و دیگر مقاماتی است که اغلب در رسانه‌ها ظاهر می‌شوند و علناً علیه جمهوری اسلامی صحبت می‌کنند.

بنا به این گزارش، جمهوری اسلامی از طریق حساب‌های کاربری جعلی برای مخدوش کردن موضوعات مربوط به جنگ غزه فعالیت می‌کرد.

شین بت می‌گوید عوامل جمهوری اسلامی با استفاده از وب‌‌سایت‌ها و رسانه‌های اجتماعی جعلی برای برگزاری تجمعاتی در نزدیکی ‌خانه‌های خانواده‌های گروگان‌ها فراخوان می‌دادند و دسته‌های گل و پیام برای آنها ارسال می‌کردند.

شبه نظامیان حماس روز ۱۵ مهر در یک حمله تروریستی به مناطق جنوبی اسرائیل دست‌کم ۱۲۰۰ تن را که عمدتا غیرنظامی بودند، کشتند و حدود ۲۴۰ تن، از جمله کودکان، زنان، و سالمندان را گروگان گرفتند و به غزه بردند.

حدود ۱۰۰ نفر از این اسرا در آتش‌بس موقت میان اسرائیل و حماس در ماه نوامبر آزاد شدند اما اسرائیل می‌گوید هنوز ۱۳۶ تن به عنوان گروگان حماس در نوار غزه هستند که در میان این گروگان‌ها، شماری مردان سالمند بالای ۸۰ سال و تعدادی زنان جوان هستند

عوامل جمهوری اسلامی همچنین با جا زدن خود به عنوان بخشی از تظاهرات مشروعی که برای آزادی گروگان‌ها برگزار می‌شود، فعالیت‌هایی از جمله نصب پوسترهای ساخته شده توسط خودشان، عکس‌برداری از معترضان، پر کردن فرم‌های «نظرسنجی» و غیره را ترویج می‌کردند.

برای این «بررسی‌ها»، کاربران به لینک‌هایی هدایت می‌شوند که برای جمع‌آوری اطلاعات شهروندان اسرائیلی و جذب آن‌ها برای انجام وظایف امنیتی، نیاز به تکمیل اطلاعات شخصی آنها دارد.

برخی از این فعالیت‌ها توسط خود شین بت کشف شد و برخی نیز توسط شهروندانی گزارش شد که متوجه مشکوک بودن این فعالیت‌ها شدند و آنها را به مقامات اطلاع دادند.

به گفته این گزارش، نمایه‌ها در رسانه‌های اجتماعی تیک‌تاک، اینستاگرام و تلگرام شامل حساب‌هایی بود که به عنوان حساب‌های فعالان راست افراطی و حامیان گروگان‌ها و همچنین صفحه‌ای جعلی به نام «کان+» تلویزیون دولتی رایگان اسرائیل، فعالیت می‌کردند. همچنین شامل کانال تلگرام گروگان‌ها را «الان به خانه بازگردانید» بود که از طریق آن با سوءاستفاده از فعالیت‌های معتبر این گروه، اطلاعات و تماس پیدا می‌کردند.

پیشتر، اداره ملی سایبری اسرائیل روز سه شنبه ۵ دی با صدور بیانیه‌ای نسبت به حمله‌های «فیشینگ» هکرهای ایرانی هشدار داد.

به گزارش تایمز اسرائیل، هکرهای ایرانی با جا زدن خود به عنوان شرکت امنیت سایبری آمریکایی «اف۵»، ایمیلی ساختگی را به مقامات فناوری اطلاعات چندین شرکت و سازمان اسرائیلی ارسال کردند. این ایمیل حاوی دستورالعمل‌هایی برای دانلود چیزی است که در ظاهر یک به‌روزرسانی، اما در واقع نوعی بدافزار است.

اداره ملی سایبری اسرائیل با همکاری یک شرکت تجاری که نام آن منتشر نشده است هکرها را به عنوان اعضای یک تیم سایبری تهاجمی ایران شناسایی کرد.

این بیانیه هشداردهنده به سازمان‌ها و شرکت‌های اسرائیلی، خاطرنشان کرد که این ایمیل تقلبی نشان‌دهنده آمادگی قابل توجه هکرها است.

بیانیه این اداره در مورد بدافزار «تقلبی اف۵» شامل جزئیات فنی در مورد کنترل آسیب و تشخیص است و از کارکنان فناوری اطلاعات می‌خواهد در صورت شناسایی هر یک از اجزای بدافزار در سیستم‌های خود به اداره اطلاع دهند.

اداره ملی سایبری اسرائیل روز یکشنبه ۳ دی هم گزارش دیگری را درباره حمله‌های سایبری به اسرائیل از زمان آغاز جنگ علیه حماس منتشر کرد. بنابراین گزارش، رشته حمله‌ها از سوی ۱۵ گروه مرتبط با ایران و گروه‌های وابسته به آن، حزب الله و حماس سرچشمه گرفته است.

XS
SM
MD
LG