لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۵۷

افزایش امیدواری‌ها برای آزادی گروگان‌ها و برقراری آتش‌بس در غزه


تخریب ناشی از بمباران اسرائیل علیه حماس در رفح، جنوب غزه.
تخریب ناشی از بمباران اسرائیل علیه حماس در رفح، جنوب غزه.

انتشار خبر مربوط به طرح بازبینی‌شده توسط حماس برای برقراری آتش‌بس در غزه و آزادی گروگان‌ها، بار دیگر امیدها برای پایان درگیری‌ها را احیا کرده است.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، روز پنجشنبه در گفت‌وگویی تلفنی با جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، گفت یک هیئت اسرائیلی را تحت سرپرستی رئیس موساد به منظور ازسرگیری مذاکرات اعزام خواهد کرد.

بایدن از موضع نتانیاهو تقدیر کرد و یک منبع از تیم مذاکره‌کننده اسرائیل که نخواست نامش فاش شود، گفت اکنون شانس واقعی برای تحقق توافق صلح وجود دارد.

گفته‌های این مقام اسرائیلی در حالی است که کشورش همواره طی ماه‌های گذشته شروط تعیین‌شده از سوی حماس را ناپذیرفتنی دانسته است.

یک مقام فلسطینی مطلع از تلاش‌ها برای برقراری صلح گفت طرح پیشنهادی از سوی حماس اگر از سوی اسرائیل پذیرفته شود، می‌تواند به ایجاد چارچوبی برای پایان درگیری‌ها منجر شود.

به گفته او، حماس دیگر پیش شرط برقراری آتش‌بس دائمی پیش از امضای توافق آتش‌بس را مطالبه نمی‌کند.

  • گفت‌وگوهای حماس-حزب‌الله

خبرگزاری رویترز به نقل از دو منبع مطلع گزارش داد حماس حزب‌الله را در جریان طرح پیشنهادی خود برای برقراری آتش‌بس در غزه قرار داده و اینکه رهبر حزب‌الله نیز از طرح مزبور استقبال کرده است.

یکی از این دو منبع که عضو حزب‌الله است، گفته است در صورت برقراری آتش‌بس در غزه، حزب‌الله نیز به راکت‌پرانی و درگیری‌های خود با اسرائیل پایان خواهد داد.

اندکی بعد از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل، حزب‌الله به عنوان اصلی‌ترین بازوی نیابتی جمهوری اسلامی حملات پراکنده موشکی و پهپادی به شمال اسرائیل را آغاز کرد و در نتیجه تداوم این حملات، نزدیک به ۶۰ هزار شهروند اسرائیلی از مناطق همجوار لبنان تخلیه شده‌اند.

در مقابل، اسرائیل نیز با انجام حملات مرگبار به مواضع حزب‌الله در لبنان و سوریه، شمار زیادی از اعضای این گروه از جمله فرماندهان ارشد آن را کشته است.

تاکنون، تلاش‌های دیپلماتیک آمریکا برای عقب‌راندن حزب‌الله لبنان به آن سوی رودخانه لیطانی در ۳۰ کیلومتری مرز مشترک اسرائیل و لبنان بر اساس قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد که پایان‌بخش جنگ ۳۴ روزه اسرائیل و حزب‌الله در تابستان سال ۱۳۸۵ بود، ناکام مانده است.

در جریان حمله تروریستی ۱۵ مهر (٧ اکتبر) حماس به اسرائیل بیش از ۱۲۰۰ شهروند اسرائیلی از جمله زنان، کودکان، و سالخوردگان قتل‌عام شدند و بیش از ۲۵۰ تن دیگر به اسارت گرفته شدند.

با گذشت نزدیک به ٩ ماه از این حمله تروریستی، مجموع ۱۰۹ گروگان از اسارت حماس رهایی یافته‌اند و طبق برآوردهای اسرائیل، ۱۱۶ گروگان دیگر هنوز در غزه به سر می‌برند که ۴۲ تن از آنها جان خود را از دست داده‌اند.

این در حالی است که هفت گروگان توسط ارتش اسرائیل نجات یافته‌اند و پیکرهای ١٩ گروگان دیگر از سوی ارتش شناسایی و به اسرائیل بازگردانده شده است.

حماس همچنین دو غیرنظامی اسرائیلی را که در سال‌های ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ وارد نوار غزه شده‌اند، همچنان در اسارت دارد. پیکر دو سرباز اسرائیلی نیز که در درگیری‌های تابستان ١٣٩٣ کشته شدند، در اختیار حماس است.

گروه حماس در فهرست سازمان‌های تروریستی ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا، بریتانیا، اسرائیل، کانادا، ژاپن، و شمار دیگری از کشورهای جهان قرار دارد.

XS
SM
MD
LG