دور تازه مذاکرات برای برقراری آتشبس در نوار غزه روز پنجشنبه ۲۵ مرداد در دوحه پایتخت قطر برگزار شد و بنا بر اعلام وزارت امور خارجه قطر، این مذاکرات در روز جمعه نیز با حضور طرفین درگیری و میانجیهای بینالمللی ادامه خواهد یافت.
ماجد الانصاری سخنگوی وزارت خارجه قطر با تایید ادامه مذاکرات در روز جمعه گفت: «میانجیگران، قطر، مصر و ایالات متحده، همچنان تلاش میکنند با دستیابی قطعی به آتشبس، آزادی گروگانها و امکان ورود بیشتر کمکهای بشردوستانه به غزه را تضمین کنند.»
همزمان، حسام بادران عضو دفتر سیاسی حماس در بیانیهای گفت:«با ادامه مذاکرات در دوحه، حماس تاکید دارد که هر توافقی باید به آتشبس کامل، خروج کامل نیروهای اسرائیلی از غزه و بازگشت آوارگان فلسطینی منجر شود و گروگانهای اسرائیلی باید با زندانیان فلسطینی مبادله شوند.»
گروه اسلامگرای فلسطینی حماس در مذاکرات قبلی نیز بر این خواستهها پافشاری کرده بود؛ مقامات اسرائیل اما این درخواست را «زیادهخواهی» دانسته و با آن مخالفت کرده بودند.
مقامات حماس که اسرائیل را به توقف مذاکرات متهم میکنند، در گفتوگوهای روز پنجشنبه شرکت نکردند و دور جدید مذاکرات در دوحه با حضور رئیس سازمان اطلاعاتی اسرائیل و همتایان آمریکایی و مصری او و نخستوزیر قطر در پشت درهای بسته برگزار شد.
قرار است پس از این نشست، واسطهها با تیم مذاکرهکننده حماس مستقر در دوحه گفتوگو کنند.
همزمان، کاخ سفید از اسرائیل و حماس خواست به مصالحه دست یابند.
جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده، عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری مصر، و شیخ تمیم بن حمد آلثانی امیر قطر، هجدهم مردادماه در بیانیهای مشترک خواستار توافق نهایی اسرائیل و حماس برای آزادی گروگانها و برقراری آتشبس در غزه شده و بر لزوم شرکت اسرائیل و حماس در دور نهایی مذاکرات تاکید کرده بودند.
جنگ اسرائیل با حماس از ۷ اکتبر سال گذشته آغاز شد؛ زمانی که این گروه اسلامگرای تحت حمایت جمهوری اسلامی، با حمله به مناطق مرزی اسرائیل بیش از ۱۲۰۰ نفر عمدتا غیرنظامی را به کام مرگ کشید و حدود ۲۵۰ نفر را هم به عنوان گروگان به غزه برد.
حدود ۱۰۰ نفر از گروگانها در یک آتشبس موقت در اواخر پاییز گذشته با زندانیهای فلسطینی مبادله شدند. اسرائیل معتقد است در حال حاضر کمتر از ۱۱۵ گروگان اسیر حماس هستند و مشخص نیست چند نفر از آنها هنوز زندهاند.