لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۲۷

امدادگر مسلمان اسرائیلی درباره حمله تروریستی حماس: این نتیجه «نفرت‌» است


جمال وراقی، عرب مسلمان اسرائیلی که به عنوان داوطلب با واحد جست‌و‌جو و نجات «زکا» کار می‌کند، در کنار همکارش اسرائیل پرلشتاین (۲۵ آبان ۱۴۰۲)
جمال وراقی، عرب مسلمان اسرائیلی که به عنوان داوطلب با واحد جست‌و‌جو و نجات «زکا» کار می‌کند، در کنار همکارش اسرائیل پرلشتاین (۲۵ آبان ۱۴۰۲)

خبرگزاری رویترز در گزارشی روایت یک امدادگر عرب مسلمان اسرائیلی را از کشتار غیرنظامیان در حمله تروریستی حماس در روز ۱۵ مهر را بازگو کرده است.

بنا بر این گزارش، جمال وراقی از اولین امدادگران اورژانسی بود که پس از حمله روز ۱۵ مهر حماس به جنوب اسرائیل برای کمک وارد این منطقه شد.

وراقی، برخلاف اکثر کارکنان اورژانس که در آن روز برای کمک حاضر شدند، یک عرب اسرائیلی مسلمان است. او از پانزدهم مهر به عنوان «روزی به شدت ناراحت‌کننده» یاد می‌کند و می‌گوید بیش از هر زمانی بر این باور است که انسان‌ها باید «نفرت را متوقف کنند» و یاد بگیرند که در کنار یکدیگر زندگی کنند.

وراقی، امدادگر داوطلب زکا، سازمان غیردولتی نجات و بازیابی است.

زکا که در سال ۱۳۷۴ تاسیس شد تشکلی عمدتا یهودی است که وظیفه‌اش اطمینان یافتن از دفن قربانیان یهودی بر اساس قوانین دیانت یهود است.

داوطلبان مسیحی، دروزی، و مسلمان نیز با این سازمان همکاری دارند.

وراقی درحالی که در کنار آمبولانس خود ایستاده بود به خبرنگار رویترز گفت: «من خانواده های زیادی را دیدم که سلاخی شده‌ بودند.»

او از پدر و مادری گفت که به همراه سه کودکشان، دست‌بسته و زانوزده، در مقابل چشمان یکدیگر هدف گلوله قرار گرفته و کشته شده بودند.

او ادامه داد: «وقتی چنین چیزی را می‌بینید ... شروع می‌کنید به تصور کردن آن چه که بر آنها گذشته است. این که آنها چه عکس‌العملی داشتند، چه کسی اول کشته شد، کودکان یا پدر و مادر.»

وراقی می‌گوید آن چه در جامعه آرام و سرسبز بئری روی داد - یعنی خانه‌ها به آتش کشیده شد و خانواده‌ها در خانه‌های خود در نهایت وحشیگری کشته شدند - «هیچ ربطی به اسلام ندارد.»

او می‌گوید: «من، به عنوان یک عرب اسرائیلی مسلمان سربلند، می‌گویم که این اقدامات هیچ ربطی به دین ما ندارد.»

بئری یکی از مناطقی است که در حمله ۱۵ مهر حماس بیشترین آسیب را دید. مقامات اسرائیلی که تعداد قربانیان را ۱۲۰۰ نفر اعلام کردند، گفتند که اکثر غیرنظامیان در خانه‌های خود و در خیابان و یا در یک جشنواره رقص کشته شدند.

این مرگبارترین حمله در تاریخ ۷۵ ساله اسرائیل بود.

پس از تخلیه ساکنین بازمانده، اسرائیل حمله زمینی ویرانگر خود علیه حماس را آغاز کرد.

آمریکا، اتحادیه اروپا، و ژاپن گروه شبه‌نظامی حماس را که تحت حمایت جمهوری اسلامی قرار دارد، به عنوان یک گروه تروریستی شناسایی کرده‌اند.

به گفته وراقی مسلمانان زیادی نیز در حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس کشته شدند. او دو زن عرب محجبه را به یاد آورد که هدف گلوله مهاجمان قرار گرفته بودند.

او همچنین گفت که از سه راننده عرب از اورشلیم شرقی که از ناحیه سر مورد اصابت گلوله قرار گرفته بودند، پرستاری کرده بود.

وراقی تاکید کرد: «این یعنی حماس این کار را برای کشور و یا مذهب انجام نمی‌دهد. آنها فقط از سر نفرت این کارها را انجام می‌دهند.»

وراقی در ادامه گفت: «ما همه برابریم.» او ابراز امیدواری کرد که یهودیان، عرب‌ها، مسیحیان، و مسلمانان یاد بگیرند در کنار یکدیگر زندگی کنند.

این امدادگر مسلمان اسرائیلی افزود: «به نظر من امروز اسرائیل یاد گرفت که چگونه کنار هم بمیریم. دیگر وقت آن رسیده که یاد بگیریم چطور کنار هم زندگی کنیم. باید نفرت را کنار بگذاریم و زندگی در کنار یکدیگر را آغاز کنیم.»

منبع: رویترز

XS
SM
MD
LG