نشریه فری ببکن در گزارشی می گوید اسرائیل و حماس یک سال پس از جنگ ویرانگر در نوار غزه، بطور غیر مستقیم برای رسیدن به صلح به گفت و گو نشسته اند، و بنظر می رسد اتحاد اعلام نشده ای در نبرد مشترک علیه تهدید جهادی های متحد گروه دولت اسلامی تشکیل داده اند.
فری بین می گوید شاخه سیاسی حماس از تاجران فلسطینی که اجازه ورود به اسرائیل دارند، خواسته بود که با اسرائیلی ها از آنها تماس بگیرند.
در جنگ سال گذشته نوار غزه، به گفته مقامات فلسطینی، ۲۲۰۰ فلسطینی کشته شدند، و حماس زیان های سنگینی را متحمل شد. حماس در سطح بین المللی منزوی است، اقتصاد غزه متزلزل است و کوشش های بازسازی کند بوده است.
در طرف اسرائیل، ۷۳ تن، از جمله ۶۷ سرباز کشته شدند، و جنگ که تمام تابستان طول کشید زندگی میلیون ها نفر را که سعی داشتند با حملات راکتی و آژیر حملات هوایی مقابله کنند مختل کرد.
آسوشیتدپرس نیز بنقل از مقامات حماس می گوید برای برقراری آتش بس طولانی، کوشش هایی از طریق میانجیگرهای قطری در جریان است.
توافق، اگر به دست آید، از اسرائیل خواهد خواست محاصره غزه را در برابر قول حماس به خلع سلاح، کاهش دهد. حماس می خواهد بنادر و فرودگاه ها در غزه بازگشوده شود.
در حالی که صلح دائمی در دستور مذاکرات قرار ندارد، اما دو طرف در باره ترک مخاصمه ۵ تا ۱۰ ساله ای گفت و گو می کنند که در جریان آن اسرائیل محدودیت ها بر نوار غزه را کاهش خواهد داد و حماس از عملیات خصمانه خودداری خواهد کرد. برخلاف مذاکرات مشابه در گذشته، این بار هیچکدام چنین تحولی را تکذیب نمی کنند و بنظر می رسد هر دو مردم خود را برای امکان کاهش تنش و گشوده شدن راهی بسوی نزدیکی، حتی بطور محدود، آماده می سازند.
آسوشتید پرس می گوید در کوتاه مدت، توافق بزرگترین تهدید برای آرامش شمار کوچک اما رو به افزایش تندروهایی است که از گروه دولت اسلامی الهام می گیرند و برای تضعیف حماس راکت هایی به اسرائیل پرتاب می کنند. آنها بر این عقیده هستند که حماس نسبت به اسرائیل شدت عمل بکار نمی برد و نتوانسته است یک حکومت اسلامی تشکیل دهد.
مقامات حماس می گویند ادامه آتش بس بسود منافع ملی فلسطینیان است. ارتش اسرائیل در این باره اظهار نظر نکرده است. اما مقامات دفاعی گفتند از کوشش های حماس برای حفظ آرامش آگاه هستند.
افزون بر کنترل های مرزی، حماس ده ها فعال سلفی را در ماه های اخیر دستگیر کرده و در جستجوی مظنونین پاسگاه های در مناطق حساس ایجاد کرده است.
نشریه اینترنتتی واشنگتن فری بیکن می گوید مقامات سازمان ملل متحد و دیپلمات های خارجی در تشویق اسرائیل و حماس به گفت و گو نقش داشته اند. از سوی دیگر، تشکیلات خود گردان فلسطینی در کرانه غربی به رهبری محمود عباس، از تماس های جاری حماس با اسرائیل ابراز ناراحتی کرده است و می ترسد موجب شود اقتدار تشکیلات کاهش پیدا کند.