اسرائيل روز دوشنبه به حملات شدید هوایی و توپخانهای در غزه ادامه داد. سربازان اسرائیلی با برخورداری از پشتیبانی تانکها فشار برای ورود به مناطق فلسطینی در غزه را تشدید کردند.
در همین حال درخواستهای بینالمللی را برای محافظت از غیرنظامیان افزایش یافته است.
- حملات اسرائيل به صدها موضع حماس؛ واکنش به حملات از سوریه و لبنان
نیروی هوایی اسرائيل اعلام کرد در یک بازه زمانی ۲۴ ساعته به بیش از ۶۰۰ موضع حماس در غزه حمله کرده است.
اسرائیل همچنین به مواضعی در سوریه و لبنان حمله کرد. ارتش اسرائیل روز دوشنبه گفت به این هدفها در پاسخ به حملاتی که از قلمروی آن دو کشور انجام شد، حمله کرد.
ارتش اسرائيل گفت: «در درگیری با تروریستها در نوار غزه، نیروهای دفاعی اسرائیل دهها تروریست را که در ساختمانها و تونلها سنگر گرفته بودند و قصد حمله به نیروها را داشتند، کشتند.» حماس نیز گفت درگیری شدید در شمال غرب غزه جریان دارد.
اسرائیل از زمان حمله حماس در ۱۵ مهر که طی آن حداقل ۱۴۰۰ نفر کشته و بیش از ۲۰۰ نفر گروگان گرفته شدند، محاصره غزه را تشدید و حملات هوایی، دریایی، و زمینی علیه مواضع حماس را آغاز کرد.
ایالات متحده، اتحادیه اروپا، ژاپن، و اسرائیل حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.
- آمار صندوق نجات کودکان
از سوی دیگر، سازمان خیریه «صندوق نجات کودکان» در بیانیهای گفت تعداد کودکانی که در غزه در سه هفته کشته شدهاند «از تعداد سالانه کودکانی که در مناطق جنگی جهان از سال ۲۰۱۹ کشته شده شدهاند پیشی گرفته است.» گزارش شده است که بیش از ۳هزار کودک در درگیری اسرائیل و غزه کشته شدهاند.
گروه حماس کنترل غزه را در دست دارد.
اسرائیل ۴۸ ساعت پس از دستور حملات زمینی گسترده در سراسر مرزهای شرقی باریکه غزه، تصاویری از تانکهای خود را در سواحل غربی باریکه غزه منتشر کرد. حماس گفت که تانکهای اسرائیلی را در شمال غزه با موشک هدف قرار داد و گزارشهای مربوط به پیشروی نیروهای اسرائیلی در عمق غزه را به سخره گرفت. هیچیک از این گزارشها را نمیتوان به طور مستقل تایید کرد.
ارتش اسرائیل روز یکشنبه بار دیگر از غیرنظامیان فلسطینی در نوار غزه خواست به طور موقت به سمت جنوب و به دور از کانون جنگ با حماس بروند.
- تلاش بریتانیا برای ترک موقت درگیریها
وزیر امور خارجه بریتانیا روز دوشنبه گفت که این کشور در تلاش است تا درگیری ها در نوار غزه به طور موقت متوقف شود تا کمک های بشردوستانه بیشتری به فلسطینیان محاصره شده برسد.
- افزایش درگیری در مرز اسرائيل و لبنان
درگیریها در مرز اسرائیل و لبنان روز یکشنبه افزایش یافت. گروه حزبالله گفت یک پهپاد اسرائیلی را بر فراز جنوب لبنان با موشک زمین به هوا سرنگون کرده است.
وزارت دفاع اسرائیل به درخواستها برای اظهار نظر در این باره پاسخی نداد. حماس و حزبالله که جمهوری اسلامی از آنها حمایت میکند، در فهرست سازمانهای تروریستی خارجی ایالات متحده هستند.
- گفتوگوی بایدن با نتانیاهو
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، روز یکشنبه با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، گفتوگو کرد و بر حق اسرائیل برای دفاع از شهروندانش در برابر تروریسم تاکید کرد. او همچنین بر لزوم اولویت دادن به حفاظت از غیرنظامیان تاکید کرد.
- وضعیت اینترنت غزه و اجازه اسرائيل برای افزایش کمکرسانی
در غزه، ارتباطات اینترنتی و تلفنی برای بسیاری از مردم در روز یکشنبه برقرار شد. پس از بمباران آخر هفته، ارتباط ۲ میلیون و ۳۰۰هزار نفر از مردم منطقه محاصره شده غزه با جهان، به طور عمده قطع شده بود.
در همین حال بیش از ۳۰ کامیون کمکرسانی روز یکشنبه وارد غزه شد. این بزرگترین کاروان امدادی از زمان آغاز جنگ بین اسرائیل و حماس است.
سرهنگ ایلاد گورن، از یکی از بخشهای وزارت دفاع اسرائیل که مسئولیت هماهنگی با فلسطینیها را بر عهده دارد، گفت اسرائیل در روزهای آینده اجازه رسیدن کمکهای بیشتری به غزه را خواهد داد.
در تهیه این مطلب از گزارشهای آسوشیتدپرس، رویترز، و خبرگزاری فرانسه استفاده شده است