لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۴۲

اسرائیل حملات هوایی به غزه را از سر گرفت


دود ناشی از انفجار ناشی از حملات هوایی اسرائیل در مناطق شمالی نوار غزه - سه‌شنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۳
دود ناشی از انفجار ناشی از حملات هوایی اسرائیل در مناطق شمالی نوار غزه - سه‌شنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۳

تنها چند ساعت پس از اعلام موافقت اسرائیل با آتش‌بس پیشنهادی مصر در روز سه‌شنبه، نیروهای نظامی آن کشور حملات هوایی علیه مواضع حماس در نوار غزه را از سر گرفت.

ارتش اسرائیل در اطلاعیه‌ای، این حملات را پاسخی به ادامه پرتاب راکت از مناطق تحت کنترل حماس خواند و گفت سامانه پدافند موشکی «گنبد آهنین» مسیر نفوذ راکت‌ها را بر فراز سه شهر اسرائیلی مسدود کرده است.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل روز سه‌شنبه هشدار داد در پی رد پیشنهاد آتش‌بس توسط حماس و ادامه پرتاب راکت به داخل اسرائیل، ارتش آن کشور به حملات خود علیه غزه شدت خواهد داد.

نتانیاهو همچنین گفت ترجیح می‌داد این مناقشه از راه‌های دیپلماتیک حل شود، اما اقدامات حماس «جز گسترش و تشدید مبارزه نظامی، گزینه دیگری باقی نمی‌گذارد.»

کابینه امنیتی اسرائیل، پیشتر پیشنهاد آتش‌بس مطرح شده توسط مصر را تصویب کرده بود. بنابر گزارش‌ها، برخی از مقامات حماس گفته‌اند هنوز در این مورد تصمیمی گرفته نشده، اما شاخه نظامی آن گروه با رد پیشنهاد آتش‌بس مصر گفت قبول این طرح به منزله «تسلیم» خواهد بود.

ارتش اسرائیل پس از موافقت با آتش‌بس پیشنهادی مصر، حملات هوایی خود را برای ۶ ساعت متوقف کرد، اما گفت پس از آن پرتاب حدود ۵۰ راکت توسط حماس، حملات هوایی را از سر گرفت.

جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید می‌گوید ایالات متحده با تاکید بر این که باید پرتاب راکت توسط حماس و گروه‌های دیگر متوقف شود، گفت «نگران غیرنظامیان بی‌گناهی است که مجروح یا کشته می‌شوند.»

آویگدور لیبرمن وزیر امور خارجه اسرائیل نیز در جریان دیدار از شهرکی که هدف راکت قرار گرفته بود، از آنچه که آن را حق کشورش برای دفاع از خود نامید، حمایت کرد.

آقای نتانیاهو در یک نشست خبری با وزیر امور خارجه آلمان در تل‌آویو گفته بود اسرائیل آماده است در صورت خودداری حماس از قبول‌آتش بس، حملات یک هفته‌ای خود برای حفاظت از مردم اسرائیل را تمدید کند. ارتش اسرائیل هفته گذشته از فراخواندن ده‌ها هزار نیروی ذخیره جدید برای حمله احتمالی به غزه، در صورت ادامه پرتاب راکت از سوی حماس خبر داده بود.

بر اساس پیشنهادی که مصر روز دوشنبه اعلام کرد، قرار بود کاهش عملیات نظامی از ساعت ۹ بامداد سه‌شنبه – به وقت محلی – آغاز شود و دو طرف ظرف ۲۴ ساعت به جنگ پایان دهند.

با این حال، پس از ساعت ۹ صبح پرتاب راکت از غزه به سمت اسرائیل ادامه یافت، و تصاویر زنده تلویزیونی نشان می‌داد که سامانه ضدموشکی «گنبد آهنین» اسرائیل، چگونه راه را بر این راکت‌ها برفراز بندر آشدود می‌بندد. با این حال یک کارخانه در آن منطقه مود هدف قرار گرفت.

روز سه‌شنبه یک شهروند اسرائیل در نزدیکی گذرگاه ارض به غزه کشته شد. از آغاز درگیری‌ها در هفته گذشته، این نخستین شهروند اسرائیلی است که کشته می‌شود. در ان سو، مسئولان بیمارستانی فلسطینی می گویند ۱۹۴ فلسطینی کشته شده‌اند.

جان کری وزیر امور خارجه آمریکا، روز سه‌شنبه، با بیان این که «پیشنهاد مصر برای آتش‌بس و گفتگو، فرصتی برای پایان دادن به خشونت و برقراری آرامش فراهم می‌کند»، از تصمیم اسرائیل به قبول پیشنهاد آتش‌بس استقبال کرد و حماس را نیز به پذیرفتن آن فراخواند.

باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده نیز شب گذشته، در ضیافت افطاری که همه ساله به مناسبت ماه رمضان در کاخ سفید برگزار می‌شود، گفت از پیشنهاد مصر دلگرم شده است و افزود بالا گرفتن تنش‌ها به نفع هیچکس نیست.

آقای اوباما با بیان این که هیچ کشوری نمی‌تواند پرتاب بدون هدف راکت‌ها به سمت شهروندانش را تحمل کند گفت «اسرائیل حق دارد از خود مقابل آنچه من حملات غیرقابل‌ توجیه حماس می‌دانم، دفاع کند.»

رئیس جمهوری آمریکا همچنین گفت «همزمان، علاوه بر بحران انسانی درغزه، که ما برای کاهش آن به سختی و برای مدت طولانی تلاش کرده‌ایم، مرگ و جراحت فلسطینی‌های غیرنظامی یک فاجعه است، و به همین دلیل است که ما بر حفاظت از غیرنظامیان، جدا از این که آنها چه کسانی هستند و کجا زندگی می‌کنند، تاکید کرده‌ایم.»

طرح مصر پیشنهاد می‌کند پس از توقف درگیری‌ها، گفتگو بر سر بازگشایی گذرگاه‌های مرزی غزه – که اسرائیل و مصر هر دو از سال ۲۰۰۷ و از زمانی که حماس کنترل آن منطقه را به دست گرفت، کمابیش اقدام به مسدود کردن آنها کردند – آغاز شود.

رهبران حماس گفته‌اند آتش‌بس باید پایان محاصره غزه و تعهد دوباره به آتش‌بسی که در جنگ ۸ روزه با آن موافق شد، را نیز شامل شود. حماس همچنین می‌خواهد از محدودیت‌ها بر گذرگاه رفح با غزه، که ارتش مصر پس از سرنگونی محمد مرسی برقرار کرد، کاسته شود.

آزادی صدها نفر که در کرانه باختری، در جریان عملیات جستجو برای یافتن سه نوجوان ربوده شده اسرائیلی دستگیر شدند، درخواست دیگر حماس است.

پیشنهاد مصر به گذرگاه رفح یا به زمان کاستن از محدودیت‌ها، و همینطور به آزادی زندانیان، اشاره‌ای نمی‌کند.

محمود عباس رئیس تشکیلات خود گردان فلسطینی، از حماس خواسته است تا این پیشنهاد را قبول کند. اتحادیه عرب نیز در بیانیه‌ای از پیشنهاد مصر برای «حفظ جان بی‌گناهان» استقبال کرد.

درگیری‌های اخیر اسرائیل و فلسطینی‌ها در غزه، به دنبال ربودن و قتل سه نوجوان اسرائيلی در ماه گذشته و پس از آن ربودن و کشتن یک نوجوان فلسطینی در اورشلیم، که گفته می‌شود اقدامی تلافی‌جویانه بوده است، شدت گرفت.

XS
SM
MD
LG