لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۰۷

اسرائیل می‌گوید آماده باز‌شدن کریدور قبرس است؛ کمک‌ها به‌طور مستقیم وارد غزه می‌شود


نیروهای امنیتی اسرائیل در حال بازرسی کامیون حامل کمک‌ها در گذرگاه مرزی کرم شالوم. یکم دی.
نیروهای امنیتی اسرائیل در حال بازرسی کامیون حامل کمک‌ها در گذرگاه مرزی کرم شالوم. یکم دی.

وزیر امور خارجه اسرائیل روز یکشنبه، دهم دی، با نام بردن از چهار کشور اروپایی گفت اسرائیل آماده است تا به کشتی‌های این چهار کشور اجازه دهد «فوراً» کمک‌های بین‌المللی را از کریدور دریایی پیشنهادی از قبرس به نوار غزه وارد کنند.

بر اساس توافقی که برای اولین بار توسط نیکوزیا پیشنهاد شد، کشتی‌های این چهار کشور در بندر لارناکا قبرس قبل از انتقال به سواحل غزه، در فاصله ۳۷۰ کیلومتری تحت بازرسی امنیتی قرار می گیرند و نه از طریق مصر یا اسرائیل بلکه مستقیماً به غزه حمل می‌شوند.

به گزارش رویترز، اگر این طرح اجرا شود نخستین بار بعد از سال ۲۰۰۷ خواهد بود که اسرائیل محاصره دریایی غزه را کاهش می‌دهد. اسرائیل از سال ۲۰۰۷ و همزمان با تسلط شبه‌نظامیان حماس مورد حمایت جمهوری اسلامی بر غزه، این باریکه را محاصره دریایی کرده است.

اسرائیل باز کردن این کریدور را راهی برای پایان دادن به هرگونه ارتباط غیرنظامی خود با غزه توصیف کرده است؛ باریکه‌ای که آن را در ۱۲هفته‌ گذشته به تلافی کشتار و آدم ربایی ۱۵ مهر در اسرائیل توسط حماس هدف حملات هوایی، دریایی و زمینی قرار داده است.

شورای امنیت سازمان ملل متحد، هفته گذشته، قطعنامه‌ای را تصویب کرد که در آن خواستار افزایش ارسال کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه «در مقیاسی وسیع» شد.

سخنگوی وزارت خارجه اسرائیل گفته بود که اسرائیل اصولاً با طرحی موافقت کرده است که اجازه می‌دهد کمک‌های بشردوستانه بین‌المللی «تحت نظارت اسرائیل» در قبرس قبل از تحویل مستقیم به نوار غزه کنترل شود.

الی کوهن، وزیر امور خارجه، در پاسخ به سوالی درباره کریدور قبرس به یک کانال رادیویی در تل آویو گفت: «این طرح می تواند بلافاصله شروع شود».

وی گفت که بریتانیا، فرانسه، یونان و هلند از جمله کشورهایی هستند که کشتی‌هایی دارند که می‌توانند مستقیماً در سواحل غزه که فاقد بندر عمیق است، پهلو بگیرند. او تاکید کرد که کمک‌ها باید مستقیماً وارد غزه شود. او گفت: «آنها از ما درخواست کردند که کمک‌ها از طریق اشدود (بندر اسرائیل) وارد شود. پاسخ منفی است. از طریق اشدود نخواهد آمد. از طریق اسرائیل نخواهد آمد. ما خواهان درگیر شدن در کنترل‌های امنیتی نیستیم. هدف از این طرح همین است.»

سخنگوی وزارت دفاع هلند گفت: «یکی از کشتی‌های ما در منطقه است و ما آماده هستیم که در کوتاه‌مدت شروع به کار کنیم». اما فعلاً قراری نداریم.»

رویترز تا زمان تنظیم این خبر هیچ واکنش فوری از لندن، پاریس یا آتن دریافت نکرده است.

کمک‌های چندین کشور اروپایی و عربی از طریق مصر به غزه وارد شده است. اسرائیل در نظارت بر این محموله‌ها مشارکت داشته است که برخی از سازمان‌های امدادرسانی آن را باعث تاخیر در ارسال کمک‌ها خوانده‌اند.

قاهره تردد در مرز غزه را دنبال می کند و هرگونه هجوم آوارگان فلسطینی را رد کرده است. اسرائیل روز شنبه اعلام کرد که کنترل منطقه مرزی غزه-مصر را در تلاش برای غیرنظامی کردن این منطقه در دست خواهد گرفت.

XS
SM
MD
LG