رسانههای اسرائیلی روز جمعه، دهم فروردین، گزارش دادند که این کشور برای ایجاد یک نیروی حافظ صلح عربی برای تامین امنیت ارسال کمکهای بشردوستانه به نوار غزه فشار میآورد.
در همین رابطه، یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل به بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر، اطلاع داد که در جریان گفتگوهایش در هفته جاری در واشنگتن در این زمینه پیشرفت داشته است.
«تایمز اسرائیل» در گزارش جداگانهای در باره گفتگوهای گالانت گفت که او روز سهشنبه، هفتم فروردین در دیدار با وزیر دفاع ایالات متحده بر بهبود وضعیت انسانی در غزه تاکید کرد و گفت: «ضمن نیاز به افزایش کمکهای بشردوستانه به غزه باید اطمینان حاصل شود که این کمکها به غیرنظامیان غزه میرسد و نه حماس.»
«تایمز اسرائیل» بر اساس این گزارشها می گوید که این نیرو متشکل از سه کشور عربی مختلف است که نامشان فاش نشده، اما نه عربستان سعودی یا قطر، حامی دیرینه حماس، در این نیرو حضور نخواهند داشت. قطر یکی از میانجیگران در مذاکرات آتشبس بین اسرائیل و گروه تروریستی حماس برای آزادی گروگانها است.
این رسانهها همچنین می گویند که ایالات متحده از این ابتکار حمایت میکند و این نیرو احتمالا برای تضمین نظم و قانون خواهد بود و با فلسطینیهای غزه که ارتباطی با حماس ندارند و ظاهراً شخصیتهایی مرتبط با تشکیلات خودگردان فلسطینی هستند، همکاری خواهد کرد.
تلویزیون اسرائیلی «کانال ۱۲» گزارش داد که نتانیاهو در برابر این طرح مقاومت نشان داده است، اما گالانت میگوید که این بهترین گزینه است.
بنا به این گزارشها مشخص نیست که آیا کشورهای عرب واقعاً مایل به مشارکت در این طرح خواهند بود یا خیر، به ویژه آن که آنها بارها تاکید کردهاند که در حکمرانی غزه پس از جنگ شرکت نخواهند کرد، مگر این که بخشی از یک ابتکارعمل گستردهتر باشد در مسیر راهحل دو کشوری باشد. شرطی که اسرائیل کاملاً با آن مخالف است.