مقامات بهداشتی در غزه وابسته به گروه حماس روز چهارشنبه ۳۱ مرداد اعلام کردند که حملات هوایی اسرائیل در ۲۴ ساعت گذشته، دستکم ۵۰ کشته بر جای گذاشته است. در مقابل، ارتش اسرائیل گفت که به حدود ۳۰ هدف در سراسر غزه از جمله تونلها، سایتهای پرتاب موشکی و یک پست دیدهبانی حماس حمله کرده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، گزارش ارتش اسرائیل همچنین حاکی از آن است که دهها شبهنظامی این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی کشته شدهاند. علاوه بر این، نیروهای اسرائیلی تسلیحات نظامی از جمله مواد منفجره، نارنجک و تفنگ خودکار را ضبط کردهاند.
سرویس اورژانس مدنی غزه گفت که ارتش اسرائیل به یک مدرسه و یک خانه در نزدیکی شهر غزه حمله کرد که در نتیجه آن، دستکم سه تن کشته و ۱۵ تن زخمی شدند.
ارتش اسرائیل اما در بیانیهای اعلام کرد که شبهنظامیان حماس را که در یک مرکز فرماندهی واقع در محوطهای که قبلاً به عنوان مدرسه استفاده میشد، فعالیت میکردند، هدف قرار داده است.
در این بیانیه، اسرائیل بار دیگر حماس را به انجام عملیات از داخل تأسیسات و مناطق غیرنظامی متهم کرد. پیشتر حماس این موضوع را به رغم انتشار مدارکی در این زمینه از سوی اسرائیل رد کرده است.
بر اساس گزارشها، ارتش اسرائیل همچنین دستور تخلیه جدیدی را نیز برای منطقه پر جمعیت «دیرالبلاح» در مرکز غزه صادر کرد؛ جایی که صدها هزار فلسطینی که به دلیل جنگ آواره شدهاند، در آنجا به سر میبرند.
رویترز به نقل از پزشکان و ساکنان گزارش داد که این دستور تخلیه، به سرعت با شلیک تانکها همراه شد که در اثر آن حداقل یک تن کشته و چندین تن زخمی شدند.
همزمان، آخرین تلاشهای دیپلماتیک برای توقف این جنگ ۱۰ ماهه در جریان است ولی آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، به نهمین سفر خود به خاورمیانه از زمان آغاز جنگ در غزه، بدون دستیابی به نتیجه روشنی در رابطه با توافق آتشبس پایان داد.
وی روز سهشنبه ۳۰ مرداد پیش از بازگشت به واشنگتن در فرودگاه دوحه، پایتخت قطر، به خبرنگاران گفت: «اسرائیل پیشنهاد ایالات متحده را برای آتشبس پذیرفته است و اکنون زمان، نقشی تعیینکننده در این باره دارد.»
شبهنظامیان گروه اسلامگرای افراطی حماس روز ۱۵ مهر سال گذشته با حمله به مناطق مرزی اسرائیل، بیش از ۱۲۰۰ تن عمدتا غیرنظامی را به قتل رساندند و حدود ۲۵۰ تن را هم به عنوان گروگان به غزه بردند.
حدود ۱۰۰ تن از گروگانها در آتشبس موقت جنگ در اواخر پاییز گذشته با زندانیان فلسطینی مبادله شدند و در حال حاضر، حدود ۱۰۰ گروگان اسیر حماس هستند که مشخص نیست چند تن از آنها هنوز زنده هستند.
گروه حماس از سوی اسرائیل، ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا، کانادا، ژاپن و شمار دیگری از کشورهای جهان به عنوان سازمانی تروریستی شناخته میشود.