تزیپی لیونی که در پی اختلاف با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل از کابینه او اخراج شد، تا پیش از توافق با اسحاق هرتزوگ، رهبر حزب کارگر، کمتر در سیاست مطرح میشد.
آقای هرتزوگ وعده کرده است که در صورت پیروزی و تشکیل دولت آینده اسرائیل او پست نخست وزیری را در نیمه نخست و خانم لیونی نیمه دوم دوره نخست وزیری اسراییل را به عهده خواهند گرفت. این وعده البته مورد تردید برخی تحلیلگران است.
تزیپی لیونی حقوقدان ۵۶ ساله، که ابتدا عضو حزب لیکود بود، از ۲۰۰۵ تاکنون سه بار از حزبی به حزب دیگر رو کرده و در تشکیل اتحاد شکست خورده است.
او طرفدار راه حل تشکیل دو کشور مستقل با فلسطینیها است و وعده از سرگیری مذاکرات صلح و ترمیم روابط اسرائیل با آمریکا را میدهد. خانم لیونی در دهه ۱۹۹۰، پس از مدت کوتاهی خدمت در سازمان موساد به سیاست پیوست .
وی از یک خانواده ملیگرای افراطی است که در زمان حیات آریل شارون نخست وزیر پیشین اسرائیل تحت حمایت و متحد نزدیک او بود.
در ۲۰۰۵ که آریل شارون در پی اختلافات حزبی، از حزب لیکود خارج شد خانم لیونی او را دنبال کرد و پس از آن در دوره نخستوزیری ایهود اولمرت مسئولیت وزارت خارجه را و نقش رهبری مذاکرات صلح با فلسطینیها را به عهده گرفت.
در پی شکست مذاکرات صلح و جنجال فساد، اهود المرت ناچار به کنارهگیری شد و در حالی که حزب کادیما از حزب لیکود آرای بیشتری کسب کرد، بنیامین نتانیاهو برای تشکیل دولت لیونی را به کنار زد.
در بهار۲۰۱۲ زیپی لیونی رهبری حزب میانه کادیما را در رقابت با شائول موفاز، وزیر دفاع پیشین اسرائیل از دست داد. لیونی در پی آن، حزب کادیما و کرسی پارلمانی خود را رها کرد.
در پاییز ۲۰۱۲، زیپی لیونی با بازگشت به سیاست در حزب هاتنواه وعده مبارزه برای صلح با فلسطینیها را به عنوان یک جایگزین میانه برای رهبری راستگرای اسرائیل عنوان کرد، ولی حزبش از ۱۲۰ کرسی پارلمانی تنها ۶ کرسی کسب کرد.
در رقابت برای پیروزی در انتخابات ۲۶ اسفند، با آن که بنیامین نتانیاهو در نظر سنجیها شانه به شانه حزب چپ میانه ظاهر میشود اما او هنوز شخصیتی دیده میشود که به احتمال زیاد یک اتئلاف احزاب راستگرا را تشکیل دهد.