لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۲۵

اسرائیل شرق رفح را هدف حملات هوایی قرار داد؛ صف‌آرایی تانک‌ها بیرون شهر


تانک‌های اسرائیل در حال ورود به سمت فلسطینی گذرگاه مرزی رفح بین غزه و مصر (چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳)
تانک‌های اسرائیل در حال ورود به سمت فلسطینی گذرگاه مرزی رفح بین غزه و مصر (چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳)

ساکنان شهر رفح در جنوب غزه می‌گویند که نیروهای اسرائیلی روز پنجشنبه تانک‌ها را به حاشیه این شهر آوردند و به مناطقی در نزدیکی محلات مسکونی رفح تیراندازی کردند.

رویترز با اعلام این مطلب نوشت حضور تانک‌ها، و تیراندازی‌ها پس از آن صورت می‌گیرد که جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، قول داد در صورت تهاجم بزرگ اسرائیل به شهر رفح در جنوب غزه، مانع ارسال سلاح از آمریکا به اسرائیل شود.

جو بایدن روز چهارشنبه در مصاحبه‌ای با سی‌ان‌ان گفت که آمریکا تضمین خواهد کرد سامانه پدافند هوایی «گنبد آهنین» اسرائيل بتواند از این کشور دفاع کند همانطور که در جریان حمله موشکی جمهوری اسلامی از آسمان اسرائیل محافظت کرد.

تایمز اسرائيل پیشتر به نقل از دنیل هاگاری، ‌سخنگوی ارتش اسرائيل، گزارش داده بود که هرگونه اختلاف با آمریکا «به طور خصوصی» حل و فصل شده است.

روزنامه وال‌استریت ژورنال شامگاه چهارشنبه در گزارشی نوشت که در نبود طرحی برای حفاظت از جان غیرنظامیان رفح، بایدن به مدت دو ماه به بنیامین نتانیاهو این علامت را فرستاده بود که به جای حمله به رفح روی یک آتش‌بس موقت با حماس تمرکز کند. این علامت قرار بود یک پیام خصوصی از جانب آمریکا به اسرائيل باشد؛ اما بنا بر این گزارش مقامات اسرائيلی این «علامت خصوصی» را به بیرون درز دادند.

وال استریت ژورنال نوشته است که این نخست وزیر اسرائيل بود که بایدن را، برخلاف میلش، به سمت خط قرمزی که رئیس جمهوری آمریکا تعیین کرده بود، پیش برد.

همزمان با ادامه مذاکرات آتش بس در قاهره، گروه‌های شبه نظامی فلسطینی حماس و جهاد اسلامی گفتند که نیروهای آنها به نیروهای اسرائیلی در حومه شرقی رفح حمله کردند و راکت‌های ضد تانک و خمپاره به مواضع اسرائیل شلیک کردند.

ساکنان و پزشکان در رفح، تنها منطقه شهری بزرگ غزه که هنوز مورد حمله تمام‌عیار نیروهای زمینی اسرائیل قرار نگرفته است، گفتند که شلیک تانک‌های اسرائیلی سه نفر را در نزدیکی مسجدی در یک شرق رفح کشت و تعدادی دیگر را زخمی کرد.

به گفته ساکنان، در لبه شرقی شهر در حالی که هواپیماهای بدون سرنشین بر فراز چند خانه در مناطق مختلف، برخی نزدیک به پشت بام‌ها، پرواز کردند یک هلیکوپتر اسرائيل اقدام به شلیک کرد.

اسرائیل می‌گوید شبه‌نظامیان حماس در رفح پنهان شده‌اند، جایی که صدها هزار فلسطینی پس از فرار از جنگ از مناطق دیگر غزه به آنجا پناه برده‌اند. اسرائیل می‌گوید برای امنیت خود باید شبه‌نظامیان حماس را از بین ببرد.

دو منبع امنیتی مصر گفتند ویلیام برنز، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا، پس از مذاکرات در اورشلیم به پایتخت مصر بازگشت. او روز پنجشنبه جلسات خود را با میانجی‌هایی که تلاش دارند به توافق آتش‌بس برسند، از سر گرفت.

از روز سه شنبه هیئت‌هایی از حماس، اسرائیل، ایالات متحده، مصر، و قطر در قاهره دیدار می‌کنند.

برنز از سازمان سیا بین قاهره و اورشلیم رفت و آمد کرده است و روز چهارشنبه با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

اوایل این هفته اسرائیل پیشنهاد آتش‌بس سه مرحله‌ای مورد تایید حماس را غیرقابل قبول اعلام کرد و گفت که شرایط اسرائيل را «رقیق» کرده است.

بایدن که می‌گوید اسرائیل برنامه قانع کننده‌ای برای حفاظت از غیرنظامیان در رفح ارائه نکرده است. این شدیدترین هشداری است که او نسبت به تهاجم تمام عیار زمینی اسرائيل به رفح تاکنون صادر کرده است.

بایدن روز چهارشنبه در مصاحبه‌ای با سی‌ان‌ان گفت: «من به صراحت اعلام کردم که اگر آنها به رفح بروند...من تسلیحات را عرضه نمی‌کنم.»

مقامات آمریکایی گفتند که واشنگتن تحویل یک محموله ۱۸۰۰ بمب ۲هزار پوندی و ۱۷۰۰ بمب ۵۰۰ پوندی به اسرائیل را به دلیل خطر برای غیرنظامیان در غزه متوقف کرده است.

پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشته‌شدن ۱۲۰۰ نفر و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه اسلام‌گرای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران و بازگرداندن گروگان‌ها آغاز کرد.

مقامات حماس از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر چندین بار تاکید کرده‌اند در صورتی که بتوانند مشابه این حمله را باز هم انجام خواهند داد.

ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.

XS
SM
MD
LG