مقامات اسرائیل روز سهشنبه ضمن توقیف یک دوربین و تجهیزات پخش تلویزیونی متعلق به خبرگزاری آسوشیتدپرس در جنوب اسرائیل، این سازمان خبری را به «نقض قانون رسانهای جدید با ارائه تصاویر به الجزیره» متهم کردند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، شبکه ماهوارهای قطری الجزیره یکی از هزاران مشتری تصاویر ویدیویی زنده خبرگزاری آسوشیتدپرس است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس این اقدام را محکوم کرد.
لورن ایستون، معاون رئیس ارتباطات شرکت این سازمان خبری، گفت: «آسوشیتدپرس اقدامات دولت اسرائیل در خاموش کردن برنامه طولانی مدت پخش زنده ما که نمایی از غزه را نشان میداد و نیز تصرف تجهیزات آسوشیتدپرس را به شدت محکوم میکند.»
آسوشیتدپرس اندکی پیش از توقیف تجهیزاتش، نمایی کلی از شمال غزه را پخش میکرد.
مقامات اسرائیلی برای توقیف تجهیزات آسوشیتدپرس از همان قانونی استفاده کردند که برای بستن دفتر شبکه قطری الجزیره در ۱۶ اردیبهشت استفاده کرده بودند و تجهیزات این شبکه را مصادره کردند، پخش آن را ممنوع کردند و دسترسی به تارنماهای آن را مسدود کردند.
در همین حال به گزارش رویترز، ساکنان غزه گفتند که نیروهای اسرائیلی روز سهشنبه با حملات تانک و حملات هوایی به عمق اردوگاه جبالیا در شمال غزه، مناطقی را تخریب کردند.
دست کم پنج نفر نیز در شهر رفح در جنوب غزه بر اثر حملات هوایی اسرائیل کشته شدند.
بنا بر گزارشها حملات همزمان اسرائيل به لبههای شمالی و جنوبی نوار غزه در ماه جاری میلادی سبب شده است صدها هزار نفر خانههایشان را ترک کنند، جریان کمکها به شدت محدود شود، و خطر قحطی افزایش یابد.
اسرائیل میگوید که به اردوگاه جبالیا بازگشته است تا از سازماندهی دوباره گروه شبهنظامی حماس که کنترل غزه را در دست دارد، جلوگیری کند. اسرائيل ماهها پیش گفته بود حماس را در شمال غزه متلاشی کرده است.
پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر سال گذشته حماس به اسرائیل که منجر به کشتهشدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی و بازگرداندن گروگانها آغاز کرد.
در جریان مذاکرات با میانجیگری ایالات متحده، قطر، و مصر در پاییز سال گذشته، بیش از ۱۰۰ گروگان ربودهشده آزاد شدند اما هنوز حدود ١٣۰ گروگان اسرائیلی در اسارت حماس در غزه هستند و اسرائیل معتقد است دستکم ۱۰۰ تن از آنها هنوز زنده هستند.
مقامات حماس از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر چندین بار تاکید کردهاند در صورت توان، حملهای مشابه را بارها تکرار خواهند کرد.
ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.