گزارشها در روز شنبه ۲ دی، تنها یک روز پس از تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای افزایش کمکرسانی به غزه، حاکی از شدت گرفتن درگیریها میان اسرائیل و شبهنظامیان حماس در نوار غزه بوده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، نیروهای اسرائیلی بهدنبال دستیابی به هدف موقتی خود یعنی کنترل کامل شمال غزه هستند.
دود غلیظی بر فراز شهر شمالی «جبالیه»، که همچنین محل استقرار بزرگترین اردوگاه آوارگان غزه است، دیده میشود. به گفته ساکنان، بمباران هوایی و گلولهباران تانکهای اسرائیلی ادامه دارد، و آنها به سمت مرکز شهر در حرکت هستند.
گردانهای القسام، شاخه مسلح حماس، اعلام کردند که پس از استفاده مجدد از دو موشک منفجر نشده که پیشتر توسط اسرائیل شلیک شده بود، پنج تانک اسرائیلی را در این منطقه منهدم کردند که منجر به کشته و زخمی شدن تعدادی از خدمه آنها شد. رویترز نمیتواند به طور مستقل این خبر تأیید کند.
سخنگوی ارشد ارتش اسرائیل روز جمعه گفت که نیروهای این کشور «تقریبا کنترل کامل عملیاتی» در شمال غزه را در دست دارند و برای گسترش عملیات و تهاجم زمینی به مناطق دیگر با تمرکز بر جنوب غزه آماده میشوند.
ارتش اسرائیل روز شنبه اعلام کرد که در جریان یک عملیات مشترک در منطقه «عیسی» در شهر غزه، «دهها تروریست» را در ساختمانی که بهعنوان مقر حماس در شمال غزه استفاده میشد، از بین برده است. ارتش اسرائیل همچنین با انتشار ویدئویی، بخشی از تونلهای کشف شده حماس در منطقه عیسی را نشان داد.
اسرائیل این گروه شبهنظامی را به حفر تونلها و دیگر زیرساختهای نظامی در میان غیرنظامیان برای استفاده از آنها به عنوان سپر انسانی متهم میکند. اما حماس این اتهام را رد کرده است.
به گفته وزارت بهداشت فلسطینی، نزدیک به ۲۰ هزار تن در جریان درگیریهای اخیر کشته شدند، و گمان میرود که هزاران جسد نیز زیر آوار باشد. تقریباً تمام ۲.۳ میلیون ساکن غزه آواره شدند.
اسرائیل می گوید که ۱۴۰ تن از سربازانش از آغاز تهاجم زمینی به نوار غزه کشته شدند. این تهاجم، پاسخی به حملات تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل بود که باعث کشته شدن ۱۲۰۰ تن شد. شبهنظامیان این گروه فلسطینی، ۲۴۰ نفر از جمله کودکانُ زنان و سالمندان را نیز به گروگان گرفتند.
ارتش اسرائیل از کشته شدن غیرنظامیان ابراز تاسف کرده و حماس مورد حمایت ایران را به دلیل فعالیت در مناطق پرجمعیت مقصر میداند، و میگوید که اسرائیل تا زمانی که این گروه از بین نرود در امان نخواهد بود.
ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داده اند.
منبع: رویترز