به گزارش «تایمز اسرائیل» معترضان در تجمع روز شنبه، ۱۵ اردیبهشت، در میدان دموکراسی در تلآویو خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام و آزادی گروگانهای به اسارت گرفته شده توسط حماس شدند.
این تظاهرات توسط جنبش «نسل تغییر» سازماندهی شده است، جنبشی که پس از حمله ۱۵ مهر حماس به اسرائیل تأسیس شد و خواستار آزادی گروگانها و تغییر در رهبری اسرائیل است.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در جریان سفر اخیرش به اسرائیل در دیدار با انجمن خانوادههای گروگانها محتاطانه اظهارامیدواری کرد که اسرائیل و حماس به توافق برای آزادی گروگانها دست یابند.
در این دیدار آویوا سیگل حضور داشت که ۵۱ روز در اسارت حماس بود و همسرش کیت هنوز در غزه اسیر است.
این انجمن در بیانیهای گفت: «ما از بلینکن و دولت بایدن برای حمایت و کمک بیدریغشان در طول این مصیبت دردناک صمیمانه تشکر میکنیم». «ما هرگز نباید فراموش کنیم که ۱۳۳ گروگان از بیش از ۲۰ ملیت در اسارت تروریستهای حماس هستند. ما از جامعه بینالمللی درخواست میکنیم برای تأمین آزادی همه افراد بیگناهی که به ناحق در اسارت هستند، تلاش کنند.»
ایالات متحده گروه حماس را به دلیل امتناع از پذیرش پیشنهادات قبلی برای برقراری آتشبس و آزادی گروگانها مقصر دانسته و میگوید «حماس تنها مانع در راه حصول توافقی است که منجر به آزادی دهها تن از آسیبپذیرترین گروگانهای اسرائیلی در ازای آتشبس فوری حداقل شش هفتهای میشود.»
«تایمز اسرائیل» در گزارش دیگری میگوید که «اگر این گروه تروریستی آخرین پیشنهاد روی میز را رد کند، درخواست آمریکا از دوحه برای اخراج رهبری حماس ممکن است مطرح شود.»
بنابر همین گزارش، یک مقام اسرائیلی میگوید انتظار نمیرود حماس این پیشنهاد را به طور کامل رد کند، بلکه پیشبینی میشود که با پیشنهاد اصلاح شده خود بازگردد.
این منبع میگوید، اما با توجه به اینکه صبر در برابر حماس در واشنگتن رو به اتمام است، «هر چیزی غیر از پاسخ مثبت به توافق روی میز» ممکن است برای وادار کردن ایالات متحده به درخواست رسمی از قطر برای اخراج این گروه که از سوی بسیاری از کشورها از جمله آمریکا، کانادا، ژاپن و اتحادیه اروپا «تروریستی» شناخته شده است کافی باشد.
حماس در حمله تروریستی ۱۵ مهر (۷ اکتبر) به اسرائیل بیش از ۱۲۰۰ نفر را کشت و حدود ۲۵۳ نفر را گروگان گرفت. این حمله آغازگر جنگ جاری میان اسرائیل و حماس در غزه بود.