لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۵۸

آمریکا از تصمیم عراق برای بازپسگیری رمادی حمایت کرد


احتمال تسریع آموزش و تجهیز شبه نظامیان سنی عراق در مبارزه علیه داعش
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:50 0:00

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا بر حمایت دولتش از نخست وزیر عراق و تصمیم او برای انجام عملیات بازپسگیری کنترل شهر رمادی از پیکارجویان «دولت اسلامی» (داعش) بار دیگر تاکید کرد.

بر اساس گزارش ها، نیروهای عراقی و شبه نظامیان شیعه بیرون شهر سنی نشین رمادی مستقر شده اند.

نیروهای عراقی و شبه نظامیان شیعه قبلا برای بازپسگیری کنترل شهر تکریت از نیروهای داعش موفق عمل کرده بودند. اما استیو وارن سخنگوی پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، گفت بازپسگیری کنترل رمادی کار سخت تری خواهد بود چرا که نیروهای عراقی تجهیزات آمریکایی زیادی هنگام فرار از شهر به جا گذاشته اند.

بن کانبل، یک کارشناس منطقه ای اندیشکده رند، روز چهارشنبه به صدای آمریکا گفت به جا گذاشتن تانک ها، نفربر ها، و جنگ افزارهای توپخانه وضعیت رمادی را «بسیار بدتر» کرده است.

او گفت این دقیقا روشی است که گروه «دولت اسلامی» بیشتر تجهیزات خود را بدست آورده است و ارتش عراق نیز اکنون بسیار ضعیف تر است چرا که آن تجهیزات به جا مانده در رمادی را دیگر ندارد.

مخالفت سنی های عراق با ورود نظامیان ایرانی به عراق
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:22 0:00

پیکارجویان داعش پس از چند روز درگیری روز یکشنبه کنترل رمادی را بدست گرفتند. مقامات گفتند در آن درگیری ها ۵۰۰ نفر کشته شدند. نیروهای عراقی به بخش شرقی شهر عقب نشینی کرده اند و شبه نظامیان شیعه نیز به درخواست حیدر العبادی، نخست وزیر عراق نزدیک شهر مستقر شده اند.

بن کانبل می گوید شبه نظامیان شیعه با این چالش روبرو هستند که منطقه سنی نشین رمادی را خوب نمی شناسند و نیروهای حامی دولت عراق لازم است که به سرعت عملیات خود را آغاز کنند و به عمق شهر برسند پیش از آنکه نیروهای داعش بتوانند بمب های کنارجاده ای خود را در اطراف شهر بگذارند همانطوری که در تکریت و موصل این کار را انجام داده اند.

در همین حال، علی جوانمردی، خبرنگار صدای آمریکا در عراق می گوید نمایندگان سنی پارلمان عراق با ورود احتمالی نیروهای ایرانی به عراق برای جنگ با داعش مخالفت کرده اند.

تصرف رمادی بدست داعش باعث انتقادات شدیدی از استراتژی دولت اوباما در درگیری های عراق شده است که شامل حملات هوایی به مواضع پیکارجویان داعش، بدون حضور نیروهای زمینی آمریکایی برای کمک به نیروهای عراقی است.

جان بینر، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا که تحت کنترل جمهوریخواهان است، گفت: «طرح رئیس جمهوری (در عراق) کار نمی کند.» او گفت: «اکنون زمان آن رسیده است که او یک استراتژی فراگیر برای شکست تهدید جاری تروریسم ارائه دهد.» اما جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید کنگره را مقصر معرفی کرد که به باراک اوباما مجوز جدید عملیات نظامی را که او برای جنگ علیه داعش خواستار آن شده بود، نداده است.

XS
SM
MD
LG