سربازان عراقی در حال پیشروی به سمت مناطق مرکزی شهر رمادی هستند و ساکنان این شهر نیز از ترس آن که پیکارجویان داعش از آنها به عنوان سپر انسانی در نبرد استفاده کند، در پناهگاه ها مخفی شده و به تله افتاده اند.
زندگی روزمره برای هزاران نفر از ساکنان شهر عمدتا سنی نشین رمادی، سختتر از قبل شده و خبرگزاری رویترز نیز از قول چند نفر از ساکنان منطقه نوشت با وخیمتر شدن اوضاع در آن شهر، حتی پیکارجویان هم وحشت کردهاند.
نیروهای دولتی عراق که از سمت غرب به شهر رمادی حمله کردهاند، تقریبا دو هفته پیش، مهمترین راه ارتباطی پیکارجویان داعش در رمادی با دنیای خارج را قطع کرده و محاصره شهر را کامل کرده بودند.
ژنرال لوید آستین فرمانده "فرماندهی مرکزی آمریکا" نیز در آستانه حمله نهایی نیروهای عراقی به رمادی، از بغداد بازدید کرد و تقریبا همزمان با آن واشنگتن اعلام کرد که آماده است برای کمک به بازپس گیری رمادی، مشاور و هلیکوپترهای تهاجمی به عراق اعزام کند.
در همین حال، واحدهایی از ارتش ترکیه نیز اخیرا وارد شمال عراق شده اند که با انتقاد حیدر العبادی نخست وزیر عراق روبرو شد و وزیر خارجه نیز در ملاقات با همتای آلمانی خود موضع جدید بغداد در این خصوص را، اعلام کرد.
ابراهیم جعفری گفت "بغداد درخواست می کند که ترکیه سربازانش را از شمال عراق خارج کند. ورود این نیروها بدون همآهنگی با عراق، یک تخلف است؛ اما مشاوران نظامی ترکیه مانند مشاوران سایر کشورها، میتوانند در خاک عراق بمانند."
در تحول دیگری، ۱۱ نفر در جریان یک بمبگذاری انتحاری در یکی از مساجد شیعیان در بغداد کشته، و ۲۰ نفر دیگر زخمی شدند.
هنوز فرد یا گروهی مسئولیت این حمله را به عهده نگرفته و مقام های امنیتی عراق نیز می گویند، تعداد زیاد تلفات این حادثه به این دلیل است که بمبگذار کمربند انفجاری اش را پس از پایان نماز ظهر و هنگام خروج نمازگزاران از مسجد منفجر کرد.