لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۳۷

افراد مسلح به کنسولگری ترکیه در موصل حمله کردند


خودروهای در حال سوختن نیروهای امنیتی عراق پس از درگیری با شبه نظامیان وابسته به القاعده در موصل - ۲۱ خرداد ۱۳۹۳
خودروهای در حال سوختن نیروهای امنیتی عراق پس از درگیری با شبه نظامیان وابسته به القاعده در موصل - ۲۱ خرداد ۱۳۹۳
در پی حمله گروه اسلامگرای امارت اسلامی عراق وشام به کنسولگری ترکیه در شهر موصل، و ربودن کارکنان شاغل در آن، وزیر امور خارجه ترکیه هشدار داد اگر به هر یک از شهروندان ربوده شده آن کشور آسیبی برسد، ترکیه تلافی خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، احمت داوود اوغلو روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت «درحال حاضر ما در مورد وضعیت شهروندان خود درحال مدیریت آرام بحران هستیم؛ اما نباید سوء تفاهم شود، هر صدمه ای به شهروندان و دیپلمات ها سخت ترین واکنش ما را در پی خواهد داشت.»

گروه های مسلح روز چهارشنبه به کنسولگری ترکیه در موصل، در شمال غربی عراق، حمله کردند و ۴۸ تبعه ترک، از جمله سرکنسول ترکیه، سه کودک و تعدادی از نیروهای امنیتی ویژه مستقر در کنسولگری را دستگیر کرده و با خود بردند.

خبرگزاری رویترز، با بیان این مطلب به نقل از منابع آگاه در دفتر نخست وزیری ترکیه، نوشت شبه نظامیان مهاجم، افراد دستگیر شده را به پایگاه خود منتقل کردند، اما این خبرگزاری در باره مکان آن پایگاه توضیح بیشتری نداد.

به گزارش رویترز، مقام های مسئول ترکیه ضمن تائید خبر فوق، گفتند که آسیبی به افراد به گروگان گرفته شده وارد نشده است.

پیکارجویان گروه سنی «امارت اسلامی عراق و شام» (داعش) روز سه شنبه با حمله به مراکز مختلف شهر موصل، کنترل این دومین شهر بزرگ عراق را در دست گرفتند.

وزارت امور خارجه آمریکا نیز ضمن ابراز نگرانی از پیشرفت های اخیر این گروه افراطی در مناطق شمالی عراق، روز گذشته در بیانیه ای گفت تحرکات این گروه انشعابی از القاعده را از نزدیک دنبال می کند و بر اساس توافقنامه امنیتی بین دو کشور، کمک های لازم را برای دولت عراق فراهم خواهد کرد.

آمریکا حضور دیپلماتیک پررنگی درعراق دارد، اما آخرین نیروهای نظامی خود را در اواخر سال ۲۰۱۱ از آن کشور خارج کرد، و به جنگ ۱۰ ساله در عراق پایان داد؛ با این حال، هنوز برای کمک به عراق در جنگ با شورشیان اسلحه می فرستد.

هشیار زیباری وزیر امور خارجه عراق روز چهارشنبه، پس از حمله شبه نظامیان داعش به موصل، خواستار اتحاد رهبران عراق برای مقابله با، آنچه که او «تهدیدی جدی و مرگبار» خواند، شد و گفت بغداد با مقام های کرد در شمال آن کشور، برای بیرون راندان شورشیان از موصل همکاری خواهد کرد.

اوسامه النجیفی رئیس مجلس عراق نیز استیلای شورشیان بر موصل را «فاجعه» خواند و در توصیف اوضاع آن شهر درپی حمله شورشیان گفت «وقتی درگیری ها در موصل شدت گرفت، نیروهای نظامی سلاح های خود را رها کردند، فرماندهان گریختند و تسلیحات و خودروهای زرهی را پست سر خود جاگذاشتند.»

وی در ادامه گفت «مواضع آنها، حتی فرودگاه، طعمه آسانی برای تروریست ها شد. پست های فرماندهی سقوط کردند و با حمله به زندان ها، بزهکاران هم آزاد شدند.»

به گزارش رویترز، پس از آن که شورشیان پایگاه «غیزلانی» را تصرف کردند و بیش از ۲۰۰ زندانی را آزاد کردند، به سربازان دستور داده شد موصل را ترک کنند.

دو منبع مطلع در پلیس و یک مقام محلی گفتند مهاجمان همچنین وارد زندان دیگری بنام «بدوش» شدند و بیش از یک هزاز زندانی را فراری دادند و گفتند اکثر آنها به امارت اسلامی عراق و شام و القاعده تعلق دارند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد روز چهارشنبه در نشست بررسی راه های مبارزه با تروریسم در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک با بیان این که از شنیدن خبر آدم ربایی توسط «تروریست ها» شوکه شده است، از دولت عراق، کشورهای منطقه و جامعه بین المللی خواست برای آزادی دیپلمات های ربوده شده و سپردن مسئولان آن حمله به دست عدالت، از هیچ اقدامی فروگذار نکنند.

سازمان بین المللی مهاجرت نیز اعلام کرد هراس از تشدید خشونت ها در موصل موجب ترک بیش از ۵۰۰ هزار نفر از محل سکونت خود در آن شهر شده و به به شهرهای دیگر، از جمله بخش هایی از استان نینوا و استان اربیل گریخته اند.

در جنوب، در هویجه در استان کرکوک، رئیس شورای محلی گفت ده ها شورشی وارد شهر شدند، و سربازان و پلیس را مجبور به فرار کردند.

برخی از منابع امنیتی عراق تخمین می زنند بیش از یک هزار سرباز که اکثرا شیعه بودند کشته شده اند و بسیاری نیز از ارتش گریخته اند، در حالی که سربازان عادی شکا یت می کنند فرماندهان تجهیزات و آموزش کافی برای آنهافراهم نیاوردند.

منابع امنیتی گفته اند پیکارجویان همچنین ناحیه «قیاره» در نزدیکی موصل را، که یک پایگاه نظامی و یک فرودگاه در آنجا قرار دارد، در کنترل خود گرفته اند.

در استان صلاح الدین، آنهه به سه روستا حمله کردند، کلانتری ها، و ساختمان های بخشداری را به آتش کشیدند و سپس پرچم امارت اسلامی عراق و شام را بر افراشتند.

بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد روز سه شنبه نگرانی عمیق خود را از سقوط موصل ابراز داشت و تمام رهبران سیاسی عراق را به نشان دادن وحدت ملی در برابر مهاجمان فراخواند.
XS
SM
MD
LG