ارتش عراق با انتشار بیانیه ای اعلام کرد برای مبارزه با گروه دولت اسلامی یا داعش در آن کشور، با روسیه، ایران و سوریه همکاری های امنیتی و اطلاعاتی می کند.
ایران و عراق از مدتها قبل نیز در مبارزه با فعالیت های داعش که کنترل نزدیک به یک سوم خاک عراق را در دست دارد، همکاری می کردند.
توافق جدید زمانی حاصل شده که مسکو در حال افزایش حضور نظامی خود در سوریه در حمایت از بشار اسد رئیس جمهوری این کشور است.
بشار اسد همچنین از سوی ایران نیز حمایت میشود. حمایت تهران و مسکو از اسد، ایران و روسیه را در مقابل آمریکا و متحدانش قرار داده که خواستار کنارهگیری بشار اسد از قدرت و پایان دادن به جنگ داخلی سوریه هستند.
فرماندهان نظامی ایران رهبری عملیات شبه نظامیان شیعه عراقی علیه داعش را برعهده داشته اند. ائتلاف به رهبری آمریکا که مواضع داعش در عراق و سوریه را بمباران می کند هرگونه هماهنگی و همکاری با ایران در مبارزه با داعش را رد می کند.
همزمان، "سامانتا پاور"، سفیر آمریکا در سازمان ملل می گوید چگونگی پایان دادن به جنگ داخلی در سوریه از محورهای مذاکرات رهبران آمریکا و روسیه در دیدار روز دوشنبه آنان خواهد بود.
خانم پاور این سخنان را روز یکشنبه، پنجم مهرماه در گفت و گو با شبکه خبری ایبیسی ایراد کرد و گفت: "یکی از مهمترین دلایل افزایش حضور نظامی روسیه در غرب سوریه، ناکامی روز افزون بشار اسد در مقابله با حکومت اسلامی ست."
پاور افزود: "مشکل اسد، علاوه بر واقعیت استفاده از گاز سمی و بمب های بشکه ای، ماهیت دیکتاتوری رژیم اوست. به علاوه او در مبارزه با حکومت اسلامی هم توفیق چندانی نداشته و حضورش در قدرت باعث جذب بسیاری از شبه نظامیان خارجی شده است."
سفیر آمریکا در سازمان ملل همچنین گفت "البته حملات ائتلاف به رهبری آمریکا، حکومت اسلامی را بویژه در شمال عراق هدف قرار داده و مانع پیشروی آن شده است."
حزب کاگر بریتانیا: ایران باید باشد
درهمین رابطه، "جرمی کوربین" رهبر حزب کارگر بریتانیا روز یکشنبه در یک برنامه تلویزیونی تاکید کرد ایران باید در یافتن یک راه حل سیاسی برای بحران سوریه و در تمام منطقه مشارکت داشته باشد.
رهبر حزب کارگر بریتانیا البته گفت تا فردا موضع خاصی در این باره نخواهد گرفت چون قرار است "هیلاری بن" وزیر امور خارجه دولت در سایه بریتانیا که زیر نظر آقای کوبین است، در سخنرانی اش به این مسئله اشاره کند.
وی افزود: "به نظر من اولویت ما باید یافتن یک راه حل سیاسی باشد. جالب است که وزیر امور خارجه بریتانیا در سفرش به تهران از ازسرگیری روابط با ایران استقبال کرد. من هم همینطور بشرط اینکه با بهبود وضعیت حقوق بشر و نقش بیشتر ایران برای رسیدن به یک راه حل سیاسی در همه منطقه توأم باشد."
جان کری وزیر خارجه آمریکا پس از دیدار با محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران و پیش از افتتاح هفتادمین دور مجمع عمومی، روز یکشنبه در نیویورک گفت: "یک هفته پیش رو را فرصتی عمده برای کشورها میدانم تا تلاش کنند برخی مسائل دشوار در خاورمیانه حل شود. ما باید به صلح و راهی به سوی آینده در سوریه، یمن و دیگر جاهای منطقه بیابیم."
محمد جواد ظریف گفته بود که قصد دارد در سفر نیویورک بر اجرای کامل توافق اتمی میان ایران و قدرتهای جهان از جمله آمریکا تاکید کند.
او پیشتر گفت: "امیدواریم که با اجرای کامل و با حسن نیت توافق اتمی بتوانیم برخی بیاعتمادیهایی که دهههاست وجود دارد را از میان برداریم."
بمباران مواضع داعش توسط فرانسه
جنگنده های فرانسوی برای نخستین بار، روز یکشنبه، مواضع داعش در سوریه را بمباران کردند.
فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه از حمله هوایی جنگنده های فرانسوی به یک اردوگاه آموزشی گروه دولت اسلامی در نزدیکی دیرالزور خبر داد که به گفته آقای اولاند تهدیدی برای امنیت فرانسه تلقی می شد.
فرانسوا اولاند در یک کنفرانس خبری در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک گفت فرانسه در عین حال با قدرت های جهانی و ایران برای جذب حمایت از یک راهکار سیاسی جدید برای حل بحران سوریه در حال گفتگو است.