لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۳۳

مسیحیان عراقی، هدف های بی پناه خشونت


آرشیو:انفجار یکی از سه بمبی که در کرکوک در اتوموبیل کارسازی شده بود در روز ۶ نوامبر
آرشیو:انفجار یکی از سه بمبی که در کرکوک در اتوموبیل کارسازی شده بود در روز ۶ نوامبر

هراس و پریشانی بسیاری مسیحیان در پایتخت عراق را در پی سلسله حملاتی علیه جامعه مسیحی در خود گرفته است. پلیس بغداد گزارش می دهد در جدیدترین حمله، کمتر از دو هفته پس از هجوم به یک کلیسا که ده ها کشته و مجروح بر جا گذاشت، دست کم ۱۱ انفجار جداگانه در سه محله مسیحی نشین روی داد.

جیمز دنسلو، کارشناس عراق در کالج کینگز لندن تاکید می کند که جامعه مسیحی عراق از زمان حمله آمریکا در سال ۲۰۰۳، تحلیل رفته است.

او می گوید تخمین ها نشان می دهد که حدود ۶۰ درصد از جمعیت یک میلیونی مسیحیان یا کشور را ترک کرده اند یا کشته شده اند. آنچه در ماه گذشته روی داده، جهش عمده ای در خشونت هدفمند علیه جوامع مسیحی در عراق است، و با پیام هایی از بازماندگان القاعده در عراق همراه است که آنها مشخصا جامعه مسیحی را هدف می گیرند. از مسیحیان در برابر ستیزه گران و میلیشیاها حفاظت نمی شود، آنها نماینده سیاسی در پارلمان ندارند، و بنابراین بسیار آسیب پذیر هستند.

آقای دنسلو می گوید به گمان او موج جاری خشونت علیه مسیحیان عراقی، روند مهاجرت آنها از کشور را شتاب خواهد بخشید.

ایستگاه های تلویزیونی ماهواره ای عراق تصاویری از خانه ها و ساختمان های ویران و تالاب های خون در چندین محله را نشان داده اند. در تصاویر دیگر آمبولانس ها قربانیان را به بیمارستان ها می بردند و بازماندگان، آوارها را زیر و رو می کردند.

تلویزیون ها همچنین تصاویری از مسیحیانی را که در میان دیوارهای درهم شکسته و اثاثیه خرد شده خانه هایشان سرگردان بودند و نمی دانستند چه باید بکنند پخش کردند.

به نظر می رسد رهبران مسحیان در آنچه باید برای مقابله با وضع انجام گیرد هماهنگ نیستند. برخی پیروان خود را تشویق می کنند در کشور بمانند، دیگران به آنها توصیه می کنند که آنجا را ترک کنند.

بسیاری از ناظران می گویند خلاء هشت ماهه قدرت سیاسی در کشور بر خشونت فزاینده علیه مسیحیان و دیگران دامن زده است.

نوری المالکی، نخست وزیر عراق مخالفان سیاسی خود را به باد حمله گرفته است.

در واشنگتن، فیلیپ کراولی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت ایالات متحده هنوز تقاضای مشخصی از مسیحیان عراقی برای پناهندگی دریافت نکرده است، اما افزود از سال ۲۰۰۷، پنجاه و سه هزار آواره عراقی در آمریکا ساکن شده اند، و برنامه ای برای کمک به اسکان افراد بیشتری اگر لازم شود وجود دارد.

XS
SM
MD
LG