لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۱۲

سفیر عراق: عراق نو، خود شرکایش را انتخاب می کند


مردان مسلح در خیابان ها علیه ورود نیروهای حکومت شیعی عراق شعار می دهند. فلوجه، ۷ ژانویه، ۲۰۱۴
مردان مسلح در خیابان ها علیه ورود نیروهای حکومت شیعی عراق شعار می دهند. فلوجه، ۷ ژانویه، ۲۰۱۴

سفیر عراق در آمریکا می گوید عراق اجباری برای آن که تنها با یک کشور کار کند ندارد- چه ایرانی، یا آمریکایی ، و چه روسی یا فرانسوی.

یک هفته پس از آن که شبه نظامیان القاعده پرچم خود را بر فراز ساختمان های دولتی در فلوجه بالا بردند، سفیر عراق در آمریکا می گوید کشورش برای کمک رو به روسیه می آورد.

لقمان فیلی، سفیر عراق در آمریکا، در گفت و گو با بخش فارسی صدای آمریکا می گوید تصرف اخیر فلوجه و دیگر بخش های استان انبار توسط تروریست ها فوریت جدیدی را در درون حکومت عراق بوجود آورده است.

عراق با آن که از حمایت های کنونی ضدتروریستی آمریکا قدردانی می کند اما لقمان فیلی می گوید حال که کنگره آمریکا در مورد درخواست اخیر باراک اوباما تامل و تعلل می کند، حکومت عراق برای سلاح نظامی دست به سوی روسیه دراز خواهد کرد.

او گفت:« «ما هیچ اجباری برای آن که تنها با یک کشور کار کنیم نداریم. چه ایرانی باشد، یا آمریکایی،چه روسی یا فرانسوی.»

کاخ سفید از کنگره خواسته است هرچه زودتر با کمک رسانی به عراق موافقت کند. اما قانون گذاران آمریکایی ماه هاست تصویب ارسال موشک های هلفایر، پهپادهای مراقبتی و هلیکوپترهای آپاچی به عراق را مسکوت گذاشته اند. آنان می خواهند اطمینان یابند که این سلاح ها علیه شهروندان عراقی به کار نخواهد رفت. آنان همچنین می گویند باید ابتدا نوری المالکی از استفاده ایران از آسمان عراق برای تحویل سلاح به سوریه جلوگیری کند.

آقای فیلی می گوید عراق نمی تواند از نفوذ جنگندگان از خاک عراق به داخل سوریه ممانعت کند: «ما نمی توانیم رفتن افراد را از کشورمان به کشوری دیگر برای آن که از آنجا به سوریه بروند، کنترل کنیم. اما می توانیم این سؤال را طرح کنیم: آیا عراق از آنها حمایت می کند؟ خیر!»

او به صدای آمریکا گفت موضع عراق در قبال سوریه بیش از هرکشور دیگری در خاورمیانه مشخص و استوار است: «ما نمی خواهیم شریک خشونت های بیشتر در سوریه باشیم و می دانیم که وضعیت برادران سوری ما چگونه است. آنها باید از راه های سیاسی استفاده کنند.» او افزود: «ما نمی خواهیم برویم رژیم آنجا را عوض کنیم. این کار ما نیست.»

رهبران جمهوری خواه در کنگره، از جان بینر رئیس مجلس نمایندگان، تا سناتور جان مک کین، از سیاست های باراک اوباما در دوسوی مرز های عراق و سوریه انتقاد می کنند. بینر می گوید رئیس جمهور به اندازه کافی خود را به عراق متعهد نمی داند و مسئولیت های خود را به جوبایدن معاون خود محول کرده است. کاخ سفید این انتقاد رد می کند. بینر مصداقی برای این انتقاد خود به دست نداده است.
XS
SM
MD
LG