لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۲۷

بازتاب اعتراضات سراسری ایران در رسانه‌های جهان


دختران دبیرستانی در شیراز به سخنران بسیجی: «بسیجی برو گمشو!»
دختران دبیرستانی در شیراز به سخنران بسیجی: «بسیجی برو گمشو!»

رسانه‌ها در آمریکا، اروپا و دیگر نقاط جهان در گزارش‌ها و تفسیرهای متعدد به اطلاع‌رسانی و بررسی اعتراضات سراسری به رهبری زنان در ایران پرداخته‌اند.

وال استریت ژورنال می‌نویسد: «انتشار خبر کشته شدن نیکا شاکرمی که جسد او ۱۱ روز بعد به خانواده‌اش در لرستان تحویل داده شد و بعد ربوده شد، آتش خشم معترضان آغاز سومین هفته‌ی اعتراض‌ها را نشانه زد.»

بسیاری از رسانه‌ها در آمریکا این خبر آسوشیتدپرس را کار کرده‌اند که گزارش داد در حالی که در ایران سرکوب افزایش می‌یابد، دولت بایدن، برای ادامه مذاکرات اتمی با حکومت ایران تردستی می‌کند.

روزنامه گاردین در پایگاه اینترنتی خود ویدیوی دختران دانش آموزی را منتشر کرده که یکصدا شعار دادند: «بسیجی برو گمشو.»

نویسنده تارا کنگرلو، مولف کتاب «ضربان قلب ایران» در مقاله‌ای برای هفتگی‌ی «تایم» آمریکا به دلایل قیام زنان ایران پرداخته و می‌نویسد:« خبرنگاران نیلوفر حامدی و الهه محمدی، که بدون گزارش‌های آنها درباره کشته شدن مهسا امینی در بازداشتگاه گشت ارشاد، جنبش سراسری و بی‌سابقه‌ی هفته‌های اخیر ممکن نمی‌شد، همچنان در بازداشت به سر می‌برند.»

لس آنجلس تایمز گزارشی در باره گیس‌بری هنرمندان و چهره‌های مشهور در حمایت از زنان ایران منتشر کرد
لس آنجلس تایمز گزارشی در باره گیس‌بری هنرمندان و چهره‌های مشهور در حمایت از زنان ایران منتشر کرد

لس آنجلس تایمز گزارشی را به گیس‌بری هنرمندان و چهره‌های مشهور اختصاص داده که در فرانسه، در ویدیوئی توسط ژولیت بینوش آغاز شد.

ایونینگ استاندارد لندن در مقاله‌ای گزارش می‌دهد که زنان قهرمان ایران جنبشی سراسری به وجود آورده‌اند که از زمان انقلاب ۱۳۵۷ تاکنون سابقه نداشته.

شبکه اخبار کسب‌وکار سی‌ان‌بی‌سی گزارشی درباره هکرهای گروه انانیموس با حکومت ایران منتشر کرده که مقامات حکومتی و نهادهای بزرگ را هدف گرفته.

پایگاه اینترنتی شبکه «سی ان بی سی»‌« آمریکا گزارشی در باره راه‌های دور زدن سانسور اینترنت در ایران منتشر کرد
پایگاه اینترنتی شبکه «سی ان بی سی»‌« آمریکا گزارشی در باره راه‌های دور زدن سانسور اینترنت در ایران منتشر کرد

رسانه‌ی ویژه فناوری تک رادار در مقاله‌ای در باره قطع اینترنت در ایران می‌نویسد بار دیگر با این حقیقت زشت روبرو هستیم که واکنش علیه سرکوب و قدرت تمامیت‌خواه می‌تواند به سرکوب بیشتر توسط حکمرانان منجر شود.

رسانه‌های فناوری در آمریکا به تلاش برای دور زدن قطع اینترنت در ایران پرداخته‌اند و از جمله، رسانه پرخواننده سی‌نت گزارشی درباره افزایش انفجاری تقاضا برای وی‌پی‌ان در ایران منتشر کرده.

در هندوستان، نشریه «اکسپرس» در گزارشی با عنوان بی‌چادر و برپا خواسته، می‌نویسد برای دهه‌ها، سر پوشیده‌ی زنان ایران، نشان خودکامگی فراگیر حکومت بود، اما اکنون زنان با هر پیچش عریان موهای خود، قدرت حکومت را به چالش کشیده‌اند.

نشریه مورنینگ استار هندوستان، حجاب اسلامی زنان در ایران و هندوستان را مقایسه کرده و به نقل از یک فعال حزب کمونیست هندوستان می‌نویسد:« میان حمایت از سوزاندن حجاب در ایران و حق زنان هند برای داشتن حجاب، تضادی وجود ندارد.»

در خاورمیانه، نشریه نیو عرب در مقاله‌ای از کی‌تی شاهنده، شعار زن زندگی آزادی را مقاومت در برابر کنترل جنسیتی حکومت توصیف می‌کند و می‌نویسد:« در بیش از ۱۵۰ شهر جهان مردان در تظاهرات پیامد کشته شدن مهسا امینی، به زنان ایران پیوسته‌اند و سرکوب حکومت تاکنون دست کم ۱۳۰ کشته برجای گذاشته.»

... و هفته‌نامه عرب ویکلی در مقاله‌ای از آزاده پورزند می‌نویسد:« معترضان در ایران تشخیص می‌دهند که اگر می‌خواهند آزادی در ایران تحقق یابد، نظام جمهوری اسلامی باید برود.»

XS
SM
MD
LG