لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۰۷

رئیس دیوان محاسبات ایران: برنامه خاصی برای درآمد نفت نداریم


ایران بهای نفت خام خود را کاهش می دهد. پایگاه خبری بلومبرگ bloomberg در شب چهارشنبه ۵ ژانویه به وقت شرق آمریکا، در این زمینه نوشت، شرکت ملی نفت ایران در پی اقدام عربستان سعودی برای کاهش بهای نفت خود قصد دارد از ماه آینده نفت خام سنگین خود را به قیمتی ارزان تر از بهای بازار به آسیا بفروشد.

عربستان سعودی اعلام کرده بود که قصد دارد بهای نفت خام سنگین خود را که به بازارهای آسیایی ارائه می کند، ۴۰ سنت کم تر از بهای موجود در بازار قرار دهد و از همین رو شرکت ملی نفت ایران نیز قصد دارد تا بهای نفت خام سنگین خود را در بازار آسیا ۹۰ سنت کم تر از قیمت روز نفت خام منطقه خلیج فارس در بازار قرار دهد.

به گزارش بلومبرگ، نفت خام سنگین میدان نفتی فروزان ایران نیز ۴۰ سنت در هر بشکه کم تر از بهای میانگین موجود در بازار های عمان و دبی به فروش خواهد رفت. هر چند بهای نفت سبک ایران هیچ تغییری نخواهد کرد و بر همان اساس فرمول قدیمی یعنی یک دلار و ۸۲ سنت بالاتر از بهای میانگین موجود در بازارهای دبی وعمان به فروش می رسد.

به نوشته این پایگاه خبری، ایران در تاریخ ۱۰ ژانویه ( مطابق با ۲۰ دی ماه ) بهای هر بشکه نفت خام خود را در سه قیمت مجزا برای ارائه در آسیا، مدیترانه، شمال غربی اروپا و جنوب آفریقا اعلام می کند.

هم زمان خبرگزاری مهر عصر چهارشنبه ۱۵ دی ماه از قول عبدالرضا رحمانی فضلی، رئیس دیوان محاسبات، که در حاشیه همایش ارتقای سلامت اداری در گرگان ادعا کرده بود در آمد حاصل از فروش نفت در کشور ۱۰۰ میلیارد دلار است، همچنين آورده است که «برنامه خاصی برای آن تعریف نشده است.»

رئیس دیوان محاسبات کشور تصریح کرد، «درباره میزان هزنیه های واقعی مملکت اطلاعات دقیقی وجود ندارد و نتایج این هزینه ها نیز معلوم نیست.»

با این وجود نمایندگان مجلس شورای اسلامی شب چهارشنبه ۱۵ دی ماه بر مصوبه قبلی خود در مورد صندوق توسعه ملی اصرار کردند. این مصوبه که برای تعیین تکلیف به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت چهارشنبه شب ۱۴ دی ماه، با ۱۵۶ رای موافق، ۲۳ رای مخالف و ۸ رای ممتنع به تصویب رسید. بر اساس این مصوبه، ۲۰ درصد از در آمدهای نفت وارد صندوق توسعه ملی می شود.

اخیرا گزارش های گوناگونی درباره وضعیت نه چندان مساعد صنعت نفت و گاز ایران منتشر شده است، گزارش هايی که از افت چشم گیر سرمایه گذاری خارجی و اثرات آن بر تولید نفت ایران حکایت دارد. صادرات نفت ایران از ۲ میلیون و ۴۸۶ هزار بشکه در روز اکنون به يک میلیون و ۹۹۷ هزار بشکه کاهش یافته است.

ادامه افت صادرات نفت ایران به کم تر از يک میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه در روز، جایگاه ایران در میان صادرکنندگان اوپک، از دوم به پنجم کاهش خواهد داد، که با آمارهای فعلی پیش بینی می شود آن زمان چندان دور نباشد.

از این رو باید دید اقتصاد نفتی ایران، در سال جدید میلادی تا چه اندازه می تواند جوابگوی انتظارات و وعده های مقامات نسبت به خود و مردم باشد.

XS
SM
MD
LG